Suoraan sisältöön

Kuva: Rami Saarikorpi

Valon kaupunki 2019 jälleen syyskuussa!

Jo 14. kerran järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma on tänä vuonna 26.-28.9.2019. Suosittu tapahtuma toteutuu mm. oppilaitosten, yritysten, yhdistysten ja eri toimijoiden yhteistyönä. Tapahtumakokonaisuuteen sisältyy noin 50 valoteosta ja valoteemaista oheistapahtumaa. Viime vuonna tapahtuma keräsi yli 109.000 kävijän yleisön.

Valon kaupunki -tapahtuma on Valon kaupunki -hankkeen tunnetuin tapahtuma. Valon kaupunki -tapahtuma on Suomen ainoa kaupunkiympäristön valaistukseen keskittyvä tapahtuma. Tapahtuma järjestetään syksyisin iltojen pimetessä. Tapahtumavuosia ovat olleet 2003, 2004, 2006, 2008 sekä vuosittain 2010-2018. Alkuvuosina tapahtuma kantoi nimeä Valo on Jyväskylässä.

Katso edellisvuoden ohjelma TÄÄLTÄ

Tervetuloa Valon kaupunkiin!

Jyväskylä on kaupunkivalaistuksen edelläkävijä, jonka esimerkkiä seurataan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kaupungin valaistuksessa panostetaan energiatehokkuuden ja turvallisuuden ohella estetiikkaan: valo lisää asukkaiden viihtyvyyttä ja elämänlaatua.

Valaistuksen kytkeminen osaksi kaupunkisuunnittelua onkin Jyväskylän vahvuus - valo on kiinteä osa kaupungin infrastruktuuria ja myös kaupunkilaiset kokevat laadukkaalla valaistuksella olevan merkitystä ympäristön viihtyisyyteen ja turvallisuuteen.

Jyväskylään rakennetaan jatkuvasti uusia pysyviä valaistuskohteita ja huolletaan entisiä. Myös ajankohtaiset valaisinvaihdot perinteisestä katuvalaistustekniikasta lediin ovat käynnissä eri puolilla kaupunkia. Valon kaupunki –hanke myös opastaa yrityksiä, kiinteistöistä vastaavia henkilöitä ja muita rakennusprojektien osapuolia valaistuksen suunnittelussa ja valaistukseen liittyvissä kysymyksissä.

Kuva: Rami Saarikorpi

Ajankohtaista

JAMKin Valoseminaari 18.3.2019

Ilmoittaudu mukaan sähkö- ja valaistusalan ammattilaisille, opiskelijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille suunnattuun seminaariin. Luvassa asiaa Valon kaupungin tulevaisuudesta, valaistuksen ylläpidosta ja uusimmista tuulista ledien jälkeen! Lisätiedot ja ilmoittautumiset täällä

Valotapahtuman teoshaku auki! Open call for light art!

Avoin teoshaku syksyn Valon kaupunki -tapahtumaan on käynnistynyt. Hakulomake täällä

Open call for light art installations for this year's light festival is now open. Application form here

ValoVisio 2030 hyväksytty!

Jyväskylän uusi ValoVisio 2030 hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.1.2019. Lue lisää täältä

ValoVisio 2030 julkistetaan kokonaisuudessaan 13.2.2019

Valoisa persoona -palkinto Jyväskylään

Suomen valoteknillisen seuran Valoisa persoona -palkinnon sai tänä vuonna valaistuskoordinaattorimme Elisa. Katso uutinen täältä

Ota yhteyttä!

Elisa Hillgen

valaistussuunnittelija
Valon kaupunki -hankkeen koordinaattori
elisa.hillgen[at]jyvaskyla.fi
p. +358 45 221 8615

Jani Ruotsalainen

Valon kaupunki -koordinaattori
Valon kaupunki -tapahtuma, matkailu- ja markkinointihankkeet
jani.ruotsalainen[at]jyvaskyla.fi
p. +358 400 642 364

Katso myös:
www.facebook.com/jyvaskylacityoflight
www.twitter.com/Valonkaupunki
www.instagram.com/valonkaupunki/

instagram logo

valonkaupunki

Jyväskylä

Valon kaupunki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 • Sivun alkuun