Suoraan sisältöön

Kuva: Rami Saarikorpi

Valon kaupunki -tapahtuma keräsi ennätysyleisön 2017

Valon kaupunki -tapahtuma 28.–30.9. keräsi todellisen ennätysyleisön ja toi jälleen valoa Jyväskylän pimeisiin syysiltoihin Kankaalta Korpilahdelle.

Valon kaupunki -tiimi iloitsee tapahtuman suosiosta. Jo kahdettatoista kertaa järjestetystä tapahtumasta on tullut todellinen kansanjuhla: liikennemääriin perustuvan laskennan mukaan tapahtuma keräsi peräti 100 000 kävijää kolmen päivän aikana.

Tiimi haluaa Jyväskylän kaupungin puolesta kiittää kaikkia sidosryhmiä ja yhteistyökumppaneita kunkin panoksesta ja erittäin hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Lämpimät kiitokset myös kaikille osallistujille tapahtuman hyvästä hengestä ja tunnelmasta! Kohti ensi vuotta!

Valon kaupunki Jyväskylä 2017 -tapahtumavideo

Tervetuloa Valon kaupunkiin!

Jyväskylä on kaupunkivalaistuksen edelläkävijä, jonka esimerkkiä seurataan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kaupungin valaistuksessa panostetaan energiatehokkuuden ja turvallisuuden ohella estetiikkaan: valo lisää asukkaiden viihtyvyyttä ja elämänlaatua.

Valaistuksen kytkeminen osaksi kaupunkisuunnittelua onkin Jyväskylän vahvuus - valo on kiinteä osa kaupungin infrastruktuuria ja myös kaupunkilaiset kokevat laadukkaalla valaistuksella olevan merkitystä ympäristön viihtyisyyteen ja turvallisuuteen.

Jyväskylään rakennetaan jatkuvasti uusia pysyviä valaistuskohteita ja huolletaan entisiä. Myös ajankohtaiset valaisinvaihdot perinteisestä katuvalaistustekniikasta lediin ovat käynnissä eri puolilla kaupunkia. Valon kaupunki –hanke myös opastaa yrityksiä, kiinteistöistä vastaavia henkilöitä ja muita rakennusprojektien osapuolia valaistuksen suunnittelussa ja valaistukseen liittyvissä kysymyksissä.

Kuva: Rami Saarikorpi

Ajankohtaista

Ylistön sillan uusi valaistus ihastuttaa

Syksyllä 2017 valmistunut Ylistön sillan dynaaminen valaistus ihastuttaa Jyväskylän pimeissä illoissa. Sillan valaistus on muuntunut mm. 17.11. Keskoslasten päivän kunniaksi violetiksi ja 5.-7.12. se juhlistaa 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyttä sinivalkoisin värein. Sillan valaistuksen on suunnitellut Ari Tiilikainen, LITE-Design Oy

Valon päivä 3.2.2018

Valon päivää juhlitaan jälleen helmikuun alussa. Luvassa valoon liittyvää erikoisohjelmaa myös Jyväskylässä!

SähköTeleValoAV-messut 7.-9.2.2018

Valon kaupunki jälleen mukana perinteisillä SähköTeleValoAV-messuilla Jyväskylä Paviljongissa 7.-9.2.2018. Tutustu messujen ohjelmaan: http://sahkomessut.fi/

Ota yhteyttä!

Elisa Hillgen

valaistussuunnittelija
Valon kaupunki -hankkeen koordinaattori
elisa.hillgen[at]jkl.fi
p. +358 45 221 8615

Jani Ruotsalainen

Valon kaupunki -koordinaattori
Valon kaupunki -tapahtuma, matkailu- ja markkinointihankkeet
jani.ruotsalainen[at]jkl.fi
p. +358 400 642 364

Katso myös:
www.facebook.com/jyvaskylacityoflight
www.twitter.com/Valonkaupunki
www.instagram.com/valonkaupunki/

instagram logo

valonkaupunki

Jyväskylä

Valon kaupunki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuun