Suoraan sisältöön

Ideakilpailu on käynnistynyt!

Pääkirjaston valoteoksen ideakilpailu

Jyväskylän kaupunki järjestää yksivaiheisen ideakilpailun, jolla etsitään Jyväskylän kaupungin pääkirjaston portaikon yläpuolella olevaan ilmatilaan sijoittuvaa valoteosta.

Kilpailu on suunnattu Suomessa asuville taiteilijoille, muotoilijoille ja valaistussuunnittelijoille. Ideakilpailun ehdotusvaihe on avoinna 17.4.-15.6.2018.

Lataa kilpailuohjelma (PDF)

Kuvat portaikosta (PDF)

Pohjakuva (PDF)

Kilpailun järjestäjinä toimii Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän pääkirjasto ja Jyväskylän taidemuseo.

Kilpailuun liittyvät kysymykset esitetään sähköpostilla kilpailun ulkopuoliselle välityshenkilölle 11.5.2018 mennessä osoitteeseen jani.ruotsalainen@jkl.fi. Vastaukset kysymyksiin julkaistaan 18.5.2018 osoitteessa http://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/ideakilpailu2018

Kilpailuun tulleet kysymykset:

1. Miksi kilpailu järjestetään, toisin sanoen miksi portaikon yläpuolelle halutaan valoteos?

Vastaus: Jyväskylä tunnetaan Valon kaupunkina, joten pääkirjaston remontin yhteydessä päätettiin että julkinen taidehankinta halutaan valotaiteen parista. Sijainti portaikossa on näkyvä moneen suuntaan kirjastossa ja palvelee näin lisäelämyksellä eri ikäisiä käyttäjiä.

2. Voisiko sijoituskohteesta saada valokuvia kauempaa eri suunnista, jotta näkisi minkälaiseen ympäristöön/sisustukseen teos tulee?

Vastaus: Kilpailuohjelmaan ei ole lisättävissä kuvia, mutta esim. Googlen kuvahaku "Jyväskylän pääkirjasto" antaa eri näkymiä tilasta. Tilaan voi vapaasti mennä myös tutustumaan aukioloaikojen puitteissa.

3. Ovatko palkinnot verovapaita?

Vastaus: Voittaja laskuttaa Jyväskylän kaupungilta palkintosumman + alv

Ehdotukset käy läpi kilpailulautakunta, jonka tehtävänä on arvioida teosten soveltuvuus tilaan ja toteutuskelpoisuus ja käsitelty teema. Lautakunnan toiminta on salaista. Jyryn jäsenet eivät voi kommentoida kilpailua sen ollessa käynnissä.
Kilpailulautakunnan jäsenet:
  • Jaana Oikari, kokoelma-amanuenssi Jyväskylän taidemuseo