Suoraan sisältöön

Ajankohtaista

17.4.2018

JYVÄSKYLÄN PÄÄKIRJASTOON ETSITÄÄN VALOTEOSTA!

Jyväskylän kaupunki järjestää yksivaiheisen ideakilpailun, jolla etsitään Jyväskylän kaupungin pääkirjaston portaikon yläpuolella olevaan ilmatilaan sijoittuvaa valoteosta.

Kilpailu on suunnattu Suomessa asuville taiteilijoille, muotoilijoille ja valaistussuunnittelijoille. Ideakilpailun ehdotusvaihe on avoinna 17.4.-15.6.2018.

Katso lisätietoja täältä

31.1.2018

VALON KAUPUNKI JUHLISTAA VALON PÄIVÄÄ

Valon kaupunki Jyväskylä juhlistaa 3.2. vietettävää Valon päivää taas monin eri tavoin. Valoteemaista katsottavaa ja koettavaa on tarjolla kaikille ikään katsomatta Laajavuoressa, Ylistönsillalla, Kirkkopuistossa ja Kankaalla. Katso vinkit menoista ja tule mukaan!

VALON KAUPUNKI JÄLLEEN MUKANA VUODEN PARHAILLA AMMATTILAISMESSUILLA

Valon kaupunki osallistuu SähköTeleValoAv 2018 -messuille 7.-9.2. Jyväskylän Paviljongissa. Valon kaupunki -osaston löydät tuttuun tapaan Lutakonaukion sisäänkäyntiaulasta. Tule hakemaan oma Jättipupukorttisi ja hämmästy, kun lisätty todellisuus saa pupun liikkeelle. Tai ilmoittaudu 8.2. exkursiolle tutustumaan 2000 m2 valoteokseen Jyväskylän Kankaalle! Ilmoittautumiset: jani.ruotsalainen(a)jkl.fi

VÄLIAIKAISTA VALOTAIDETTA HAUSSA SYKSYKSI

Kolmattatoista kertaa syyskuun 27.-29. järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma etsii väliaikaisia valoteoksia. Teokset voivat olla sijoitettavissa esim. viheralueille, kaupunkitilaan tai veteen. HAKU ON PÄÄTTYNYT 31.3.

4.10.2017

Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtuman suosio kasvaa edelleen – kolmena päivänä yli 100 000 osallistujaa

Valon kaupunki -tapahtuma 28.–30.9. keräsi todellisen ennätysyleisön. Jo kahdettatoista kertaa järjestetty tapahtuma toi jälleen valoa Jyväskylän pimeisiin syysiltoihin Kankaalta Korpilahdelle.

– Iloitsemme siitä, että tapahtuman suosio on kasvanut edelleen ja että siitä on tullut todellinen kansanjuhla, sanoo palvelupäällikkö Kari Ström Jyväskylän kaupungilta.

– Tapahtumanaikaisiin liikennemääriin perustuvan laskennan mukaan tapahtuma keräsi kolmen päivän aikana yli 100 000 osallistujaa, hän toteaa.

– Haluan Jyväskylän kaupungin puolesta kiittää kaikkia sidosryhmiä ja yhteistyökumppaneita kunkin panoksesta ja erittäin hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Lämpimät kiitokset myös kaikille osallistujille tapahtuman hyvästä hengestä ja tunnelmasta. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan seuraavan vuoden tapahtumaa, summaa Kari Ström.

Kaupunkilaiset ovat ottaneet valon omakseen

– Valon kaupunki -tapahtuman sisältö kiinnosti ihmisiä ja heitä oli runsaasti liikkeellä. Erinomainen sää myös suosi tällä kertaa tapahtumaa koko viikon ajan, toteaa Jyväskylän kaupungin Valon kaupunki -koordinaattori Jani Ruotsalainen.

Valon kaupunki 2017 -tapahtuma oli näkyvästi esillä myös sosiaalisen median kanavissa, kun osallistujat kuvasivat innokkaasti valoteoksia ja jakoivat kokemuksiaan.

– Oheistapahtumissa oli enemmän kävijöitä kuin viime vuonna kautta linjan. Valoteoksia tultiin katsomaan jopa ennen tapahtumaa runsain määrin, kun niitä vasta rakennettiin. Näin kävi esimerkiksi Kirkkopuistoon pystytettyjen teosten kanssa, Jani Ruotsalainen kertoo.


Lisätietoja:
- palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi
- Valon kaupunki -koordinaattori Jani Ruotsalainen, Jyväskylän kaupunki, p. 0400 642 364, jani.ruotsalainen[at]jkl.fi


Kuvamateriaali:
- valokuvat: https://drive.google.com/open?id=0B2YBSMAjs5kSM0M2N3JrY3ZCTmc
- 360-kokonaisuus: https://360panorama.fi/Valonkaupunki360/Valonkaupunki360.html
- timelapse-video: https://www.youtube.com/watch?v=EkHPJKSGcJs&feature=youtu.be

Kuvaaja: Rami Saarikorpi. Lisätietoja kuvien sisällöstä saa Jani Ruotsalaiselta.


Jyväskylä

Valon kaupunki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuun