Suoraan sisältöön

Lyseon Valotrilogia

Valoa, ääntä ja kuvaa upealla tavalla yhdistävää ja Suomessa ainutlaatuista Valotrilogia-teosta on esitetty pimeiden vuodenaikojen iltoina Jyväskylän keskustassa. Kolme erilaista näytöstä; Syysnäytös Elegia, Talvinäytös Talviuni ja Kevätnäytös Energia ovat ilahduttaneet asukkaita ja ohikulkijoita joulusta 2009 lähtien. Päänäyttämönä toimi Jyväskylän Lyseon julkisivu (Yliopistonkatu 13).

Ajankohtaista

HUOM! Esitykset ovat nyt päättyneet ja tilalle suunnitellaan uutta esitystä.

Valotrilogia videoina

Teoksen suunnittelija- ja omistajatiedot: Valotrilogia-teos on tehty tilaustyönä Jyväskylään ja sen koostamisesta on vastannut valaistussuunnittelija Jukka Korpihete. Työryhmä: säveltäjä: Juha T. Koskinen, video: Ville-Veikko Heinonen, tekninen toteutus: Ideafix Oy, sähkösuunnittelu: Ari Piippo ja Jarmo Nenonen, rakennesuunnittelu: Jaakko Raento, asennus: Huoltotyö Pentti Oy. Tilaaja: Jyväskylän Ydin Oy, tuotanto: Jyväskylän kaupunki.

YouTube (kuvaus ja editointi Ville-Veikko Heinonen)

The Trilogy of Light - Energy, the spring show

The Trilogy of Light - Winter's dream, the winter show

The Trilogy of Light - Elegy, the autumn show

Muita esityksiä

Valon kaupunki 2013 -tapahtuman aikaan Lyseon seinällä esitettiin mediataiteilija Ville-Veikko Heinosen monimediateosta Varjoista valaistuin, video. Teoksessa Heinonen tuo esiin valon, värien, tanssin ja musiikin vaikutusta elinvoimaan. Visuaalisesti merkittävässä roolissa ovat ihmiskasvot, vartalon liike ja sen muodot, voimakkaat kontrastit ja valon vaikutus muotojen olemukseen. Muu työryhmä: äänisuunnittelija Jarkko Rotstén, tanssija-koreografi Petra Porspakka ja valaistuksen ohjelmointi Arto Saarelainen.

Jyväskylä

Valon kaupunki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 • Sivun alkuun