Suoraan sisältöön

Tapahtumat

Valon kaupungissa tapahtuu

28.-30.9.2017 järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma toteutuu mm. oppilaitosten, yritysten, yhdistysten ja eri toimijoiden yhteistyönä. Tapahtumakokonaisuuteen sisältyy noin 40 valoteosta ja valoteemaista oheistapahtumaa. Viime vuonna tapahtuma keräsi yli 70.000 kävijän yleisön. Tapahtuman ohjelma julkaistaan elokuussa.

Valon kaupunki -tapahtuma on Valon kaupunki -hankkeen tunnetuin tapahtuma. Valon kaupunki -tapahtuma on Suomen ainoa kaupunkiympäristön valaistukseen keskittyvä tapahtuma. Tapahtuma järjestetään syksyisin iltojen pimetessä. Tapahtumavuosia ovat olleet 2003, 2004, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 ja 2016. Alkuvuosina tapahtuma kantoi nimeä Valo on Jyväskylässä.

Valon kaupunki -tapahtumassa tuodaan esille kaupunkiin rakennettuja, pysyviä valaistuskohteita - niin uusia kuin entisiäkin. Lisäväriä ohjelmaan tuovat erikseen pystytetyt, tapahtuman ajan esillä olevat koevalaistuskohteet ja valoinstallaatiot. Osana tapahtumaa järjestetään yleensä myös seminaari, joka kokoaa valaistusalan asiantuntijat keskustelemaan valaistuksesta. Kuntalaisille ja matkailijoille järjestetään runsaasti mielenkiintoisia oheistapahtumia, joissa voi oppia uusia asioita valosta ja kokea valon kiehtovan vaikutuksen.

Tapahtuma toteutetaan Jyväskylän kaupungin, kiinteistöjen, yhteistyöyritysten, kaupunkilaisten sekä valaistusalan ammattilaisten yhteistyöllä. Tapahtuman järjestämisestä vastaa kaupunkirakenteen toimialan liikenne- ja viheralueen vastuualue.

Valon kaupunki juhlistaa perinteisesti Valon päivää 3.2. erilaisilla tempauksilla.

Valon kaupunki -seminaari 28.-29.9.2017

Syksyllä Valon kaupunki –tapahtuman yhteydessä järjestetään jälleen valaistusalan ammattilaisille suunnattu seminaari to-pe 28.-29.9.2017.
Luvassa luentoja, tuote-esittelyjä, valaistuskohdekierros ja tietenkin antoisaa verkostoitumista.

Tapahtuma on suunnattu suunnittelijoille, arkkitehdeille, sähköalan ammattilaisille, kuntapäättäjille ja muille kaupunkivalaistuksen parissa työskenteleville. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu täältä: https://www.lyyti.in/Valon_kaupunki_seminaari

Hotelli Alban majoitustarjous voimassa koodilla VALOJKL (toimii puhelimitse, netissä tai s-postilla).


-------------------------------------------------------------------------------
Torstai 28.9. klo 11.30 alkaen ilmoittautuminen ja lounas.

Torstain luennot:

- Laukaan kunnan identiteetin korostaminen maisemavalaistuksella. Sirpa Laitinen, ​WSP Finland. "Laukaan kunnan keskustaajaman läpi kulkevan maantien perusparannuksen yhteydessä Laukaan imagoa nostettiin kahden keskeisen kiertoliittymän välisen alueen maisemavalaistuksella. Maisemavalaistuksen teemaa ideoitiin Keski-Suomen ELY-keskuksen ja kunnan edustajien yhteisessä työpajassa. Sirpa Laitinen kertoo, millaisiin ratkaisuihin päädyttiin yhteissuunnittelun keinoja hyödyntäen"

- Valotaide ja valon hyödyntäminen julkisissa taidehankinnoissa. Kirsi Pitkänen, taidekoordinaattori. "Kirsi Pitkänen työskentelee Jyväskylän Kankaan taidekoordinaattorina ja esittelee puheenvuorossaan Jyväskylään, sekä muualle toteutettuja taidehankintoja, joissa hyödynnetään valoa. Pitkänen käsittelee puheenvuorossaan myös sitä, millaisia mahdollisuuksia valotaiteella on ja kuinka valotaide huomioidaan taidehankintaprosessissa osana muuta suunnittelutyötä."

- Valaistus Jyväskylän sairaalahankkeessa. Antti Hiltunen, Lighting Design Collective."Lighting Design Collective (LDC) on erikoistunut valaistusratkaisuihin ja sovelluksiin, jotka integroituvat arkkitehtooniseen suunnitteluprosessiin sekä kattaviin huippuluokan palveluihin kuten digitaalisen sisällön luomiseen, ohjelmistokehitykseen ja innovatiivisiin suunnittelustrategioihin."

- Yritysten puheenvuorot: tuote-esittelyjä, projekteja, kuulumisia!

Torstai-iltana illallinen, Ylistönsillan valaistusprojektin esittely, valaistuskohdekierros sekä iloista juhlintaa!

-----------------------------------------------------------------------------
Perjantain 29.9. luennot, aloitus klo 9.00:

- Valon kasvava merkitys ihmisen arjessa, professori Jouko Korppi-Tommola, Jyväskylän yliopisto

- Älykästä teknologiaa ja älykkäitä suunnitteluratkaisuja. Roope Siiroinen, VALOA Design Oy. "Älyvalaistus synnyttää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Perinteet, tottumukset ja valaistustavat ovat heittäneet volttia vain muutamassa vuodessa uuden tekniikan vallatessa markkinoita. Sovelletaanko älyteknologiaa traditionaaliisiin valaistusratkaisuihin vai tulisiko valaistustraditioita uudelleen ajatella nykyteknologian mahdollisuuksien kautta? Olisiko valaistustavat ja - ratkaisut 100 vuotta sitten olleet erilaisia, jos nykyteknologia olisi ollut käytettävissä? Uskalletaanko ajatella uudella tavalla? Ohjaako teknologia suunnittelua vai suunnittelu teknologiaa?"

- C2 Smart Lightin ÄlyAamupvä: Valaistuksen ohjauksen uudet mahdollisuudet ja älykkään valaistuksen tulevaisuus. C2 ÄlyAamupäivä on yhdistelmä asiantuntijaluentoja, asiakaspuheenvuoroja ja esittely-demoja.

LOUNAS, tilaisuus päättyy.

Jyväskylä

Valon kaupunki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuun