Suoraan sisältöön

Tapahtumainfo

Valon kaupunki 2017 -tapahtumakokonaisuuteen sisältyy lähes 50 valoteosta ja valoteemaista oheistapahtumaa. Katso tämän vuoden ohjelma alla olevasta linkistä:

Valon kaupunki 2017 ohjelma

Tapahtumaesite 2017

Seuraa Valon kaupungin kuulumisia myös Facebookissa

Tapahtuman aikana Linkeissä ilmaiset matkat ja parkkitaloissa halvat hinnat

Viime vuonna Valon kaupunki -tapahtuma keräsi yli 70 000 kävijän yleisön, joten tänä vuonna pyritään varmistamaan, että suuren yleisömäärän liikkuminen ja osallistuminen olisi mahdollisimman vaivatonta. Jokainen osallistuja voi itsekin vaikuttaa tilanteeseen sillä, että saapuu paikalle joukkoliikenteellä, pyörällä tai kävellen.

Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaa maksuttomat ilta-ajan matkat tapahtuman aikaan 28.–30.9. Ilman lippua pääsee matkustamaan torstai-, perjantai- ja lauantai-iltoina kello 18.00–24.00 kaikilla paikallisliikenteen linjoilla 1–39 (ei 13M) ja 42 sekä seutuliikenteen linjalla 41 Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. Iltaliikenteen suosituimmille linjoille on varattu lisäkalustoa, mutta viivästyksiin ja tiiviiseen matkustustunnelmaan kannattaa loppuviikon iltoina kuitenkin varautua.

Jyväs-Parkin keskustan pysäköintilaitoksissa P-Sokoksella, P-Kolmikulmassa, P-Torilla ja P-asemalla on käytössä alennettu pysäköintimaksu tapahtumapäivinä illasta seuraavaan aamuun eli kello 20–8 pysäköinti maksaa 50 senttiä alkavalta kahden tunnin pysäköintijaksolta.

Tapahtumia tehty yhteistyöllä vuodesta 2003

Valon kaupunki -tapahtuma on Valon kaupunki -hankkeen tunnetuin tapahtuma. Valon kaupunki -tapahtuma on Suomen ainoa kaupunkiympäristön valaistukseen keskittyvä tapahtuma. Tapahtuma järjestetään syksyisin iltojen pimetessä. Tapahtumavuosia ovat olleet 2003, 2004, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 ja 2016. Alkuvuosina tapahtuma kantoi nimeä Valo on Jyväskylässä.

Valon kaupunki -tapahtumassa tuodaan esille kaupunkiin rakennettuja, pysyviä valaistuskohteita - niin uusia kuin entisiäkin. Lisäväriä ohjelmaan tuovat erikseen pystytetyt, tapahtuman ajan esillä olevat koevalaistuskohteet ja valoinstallaatiot. Osana tapahtumaa järjestetään yleensä myös seminaari, joka kokoaa valaistusalan asiantuntijat keskustelemaan valaistuksesta. Kuntalaisille ja matkailijoille järjestetään runsaasti mielenkiintoisia oheistapahtumia, joissa voi oppia uusia asioita valosta ja kokea valon kiehtovan vaikutuksen.

Tapahtuma toteutetaan Jyväskylän kaupungin, kiinteistöjen, yhteistyöyritysten, kaupunkilaisten, valaistusalan ammattilaisten, oppilaitosten, yritysten, yhdistysten ja muiden toimijoiden yhteistyöllä. Tapahtuman järjestämisestä vastaa kaupunkirakenteen toimialan liikenne- ja viheralueen vastuualue.

Jyväskylä

Valon kaupunki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuun