Suoraan sisältöön

Valon kaupunki 2015

Vuosi 2015 on YK:n nimeämä virallinen valon vuosi, jota koordinoi YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO. Teemavuoden tavoitteena on tuoda esille valon ja valoteknologioiden merkitystä ihmisten arjessa ja koko yhteiskunnalle.

Jyväskylän Valon kaupunki 2015 -tapahtuma on osa virallista valon vuoden ohjelmistoa. Tapahtuma järjestetään 1.–3.10.2015.

Valon kaupunki -tapahtumaesite (pdf)

Esitteen paperiversio jaetaan jokaiseen mainospostin jaon sallivaan kotitalouteen ke 23.9. Paperisia tapahtumaesitteitä voi noutaa myös mm. Jyväskylä-neuvonnasta (Asemakatu 7) ja Jyväskylän kaupunginkirjastolta (Vapaudenkatu 39–41), tavaratalo Sokoksen 1. krs infopisteestä ja Mestarin Herkun -1 krs käytävältä (Kauppakatu 24), Keljon ja Palokan Prisman tuulikaapista, Hotelli Cumuluksen aulasta (Väinönkatu 3) sekä muista jakelupisteistä eri puolilla kaupunkia.

Ohjelma

Kodin valaistuksen teemapäivä
TO 1.10. klo 11.00–19.00

Keski-Suomen Keittiö ja Sähkö järjestää myymälässään tapahtuman, jossa on mahdollisuus saada neuvontaa eri asiantuntijoilta kodin sisä- ja ulkovalaistukseen liittyen. Tapahtumassa myös tuotteiden erikoistarjouksia. Neuvontaa varten voi ottaa mukaan esim. rakennuspiirustuksia tai valokuvia kohteesta. Paikka: Yliopistonkatu 19. Lisätiedot: p. 010 666 9250.

Valon vuoden juhlaseminaari
TO 1.10. klo 13.00–17.30

Seminaari on osa virallista Unescon Valon vuoden ohjelmistoa. Seminaarin aiheena on luonnollisesti valo, jota tarkastellaan monesta eri näkökulmasta, joita ovat mm. valon historia, valo ja kosmos, valo ja energia. Seminaarissa kuullaan myös tähtiharrastuksesta sekä kaupunkivalaistuksesta. Järjestäjinä Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Yliopisto, Sirius ry. ja MAOL ry. Tilaisuus on maksuton, mutta se vaatii ilmoittautumisen sunnuntaihin 27.9. mennessä. Lisätiedot: http://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/tapahtumat/2015/seminaari. Paikka: Martti Ahtisaari -sali, Agora, Mattilanniemi 2.

JEE! Valon seikkailu Laajavuoren seikkailupuistossa
TO 1.10.–LA 3.10. klo 17–22

Laajavuoren seikkailupuistossa järjestettävä JEE! Valon seikkailu on koko perheen tapahtuma, jossa valon avulla luodaan metsään taianomainen tunnelma. Osa seikkailupuiston radoista on valaistu syksyn pimeän voittamiseksi, joten kiipeily tapahtuu turvallisessa ympäristössä. Seikkailu alkaa Laajiksen rinneravintolasta Seikkailupuiston vuokraamosta (Laajavuorentie 15). Liput seikkailuradoille 20 euroa/henkilö, pelkkä junnurata 10 euroa/lapsi. Jyväskylän Energian JEE!-etuasiakkaille liput puoleen hintaan. Alueelle muutoin vapaa pääsy. Varaa seikkailusi etukäteen sähköpostilla osoitteesta seikkailupuisto(at)laajis.fi. Lisätiedot ja tarkempia ohjeita: www.laajis.fi/valonseikkailu

Illallinen Pimeässä – LOPPUUNMYYTY!
TO 1.10. ja LA 3.10 klo 18.00

Valon vastakohta pimeys herkistää aistit. Ravintola Harmoonin Illallinen pimeässä tarjoaa uudenlaisen ja elämyksellisen ruokailukokemuksen. Se on sykähdyttävä ja jännittävä ilta, joka tuo hymyn ihmisten huulille. Illallisella kaikki pääsevät kokemaan ainutlaatuisen kulinaarisen elämyksen uudella tavalla, joka jättää iloisen muiston. Elämys sisältää kolmen ruokalajin aterian, hinta 80 euroa/henkilö. Varaukset: http://dineinthedark.fi/book-now/. Lisätietoja: p. 020 7353 400, paikka: Ravintola Harmooni, Väinönkatu 1.

Linnunrata-valoteos
TO 1.10.–LA 3.10. klo 20.00–22.00

Linnunrata on puulinnunvuolija Joel Nokelaisen 50-vuotisjuhlateos. Teoksessa vuollut puulinnut liikkuvat neljä metriä korkean, pyörivän teoksen ulkokehällä muodostaen varjoja tilaa ympäröiviin seiniin. Paikka: Mataran pääaula, Matarankatu 6.

Energianlähde-valoteos
TO 1.10.–LA 3.10. klo 20.00–24.00

Kuvanveistäjä Kari Alosen Energianlähde-teos on dynaaminen, sillä se saa valon liikkeelle. Valo puolestaan antaa ihmisille energiaa ja saa aikaan liikettä. Paikka: Ravintola Huviretken porttikäytävä, Väinönkatu 5.

Päivästä päivään -valoteos
TO 1.10.–LA 3.10. klo 20.00–24.00

Merja Puustinen ja Andy Best ovat espoolainen taiteilijapari, joka työskentelee vuorovaikutteisen mediataiteen, installaatioiden, videoiden ja osallistavien yhteisöteosten parissa. Teos koostuu hehkuvasta sarvipäisestä sydämestä, jota ympäröi neonvaloilla toteutetut seitsemän kuolemansyntiä. Teos käsittelee ikuisia arvovalintoja valon ja pimeyden, vihan ja rakkauden, ahneuden ja jakamisen, ihmisarvon kunnioittamisen ja halventamisen välillä. Teos toteutetaan osana taiteen edistämiskeskuksen Kaupunkikerroin-tapahtumakokonaisuutta. Yhteistyössä: Taiteen edistämiskeskuksen Keski-Suomen aluetoimipiste, Jyväskylän taidemuseo ja Valon kaupunki -tapahtuma. Paikka: Soneran seinä, Vapaudenkadun ja Kilpisenkadun risteys.

Sanataidetta kaduilla
TO 1.10.– LA 3.10. klo 20.00–24.00

Kolme ammattirunoilijaa pysäyttävät teksteillään ohikulkijat Jyväskylän pimeillä kujilla. Kaija Rantakarin ja Ville Luoma-ahon tekstit ovat luettavissa Jyväsjärven rantaraitin oranssien valopylväiden 29 valolaatikossa, jotka sijoittuvat Korkeakoskenlahden ja Rauhalahden väliselle reitille. Yläkaupungilla Kauppakatu 2:n seinälle heijastetaan runoilija Suvi Vallin tekstiä. Muita hänen tekstejään on luettavissa Tourujoen polun varressa Kinakujan ja Vanhan hautausmaan välisellä alueella. Teokset toteutetaan osana Taiteen edistämiskeskuksen Kaupunkikerroin-tapahtumakokonaisuutta. Sanataideosion koordinaattorina toimii kirjallisuuden läänintaiteilija Vesa Lahti.

Valon lähettiläs -valoteos
TO 1.10.–LA 3.10. klo 20.00–24.00

Kuvanveistäjä Samuli Alosen Valon lähettiläs sijoittuu luontevasti Matkakeskuksen maisemaan, jonne se sopii muotojensa puolesta. Teos on valmistettu Corten-teräksestä ja se hohtaa valoa teoksen sisältä tummina sekä vaaleina väreinä. Teos viestittää valon ilosanomaa kaupunkiin saapuville matkailijoille sekä kertoo valon tarinaa kaupungista pois matkaaville.

Värinä & vääntö -videoteossarja
TO 1.10.–LA 3.10. klo 20–24

Kysymyksiä herättäviä videoteoksia Valtion taideteostoimikunnan kokoelmasta projisoidaan oikeustalon ulkoseinään osoitteessa Vapaudenkatu 54. Julkisivuprojektio muodostuu kymmenestä videoteoksesta, jotka käsittelevät inhimillisiä kokemuksia eri tavoin tilan ja kehollisuuden kautta. Julkisessa kaupunkitilassa videoteokset käyvät esteettistä – ja välillä humorististakin – vuoropuhelua arkkitehtuurin ja arjen ympäristön kanssa. Teossarjan nimi on ”Värinä & vääntö”, sillä teoksissa on eräänlaista "lihan värinää" ja monessa teoksessa on keskeistä myös kiihkeä pyrkimys johonkin päämäärään. Katsojalle herää kysymys, onko se jokin tavoittelemisen arvoista ja jos on, niin miksi. Videoteossarja on osa Valtion taideteostoimikunnan Kaupunkiprojektio-hanketta ja Taiteen edistämiskeskuksen järjestämän Kaupunkikerroin-tapahtumakokonaisuuden ohjelmistoa. Teossarjan esittämistä Jyväskylässä tukee Taiteen edistämiskeskus.
Värinä & vääntö -videoteossarjan teokset: Abidin, Adel: Consumption of War (2011), 3:15; Eskola, Jenni: Loop (2011), 8:00; Geagea, Noora: Untitled (2014), 6:24; Helander, Marja: Trambo (2014), 3:22; Koivu, Santtu: Vapaauinti (2006), 1:18; Muth, David: Christmas Piece (2011), 3:58; Saloranta, Elina: Tango Lesson (2007), 4:00; Sjöberg, Tobias: Scale (2013), 1:54; Suoniemi, Minna: Miss Kong (2008), 4:26; Vaittinen, Timo: 616 (2005), 0:57.


Marja Helander: Trambo (2014)

Tuulikukat-valoteos
TO 1.10.–LA 3.10. klo 20.00–24.00

Kinakujan sillan kupeessa, Mataran puoleisessa päässä, rapisevat Tuulikukat syksyisessä tuulessa ja hohtavat hämärää valoa. Teos on koostettu kierrätysmateriaaleista, mm. VHS-videonauhoista, jouluvaloista, valaisinpylväistä ja Kuokkalansillan pallovaloista. Teoksen on suunnitellut ja toteuttanut käsityöläinen Sari Linna, joka on myös Väinönkadun iki-ihanan Lili Marleen -jalkalampun tekijä (yhdessä Mika Virran kanssa). Valaistus JyNet Urakointi Oy, asennus: Huoltotyö Pentti Oy.

Valon verkosto
TO 1.10.–LA 3.10. klo 20.00–24.00

Kuvanveistäjä Kari Alosen Valon verkosto -teos on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja kuvastaa valon verkostoa sekä ihmisten välistä vuorovaikutusta. Teos "maalaa" muotoja Tourujoen ylittävään siltaan ja antaa uuden merkityksen verkostoille. Paikka: Tourujoki, Tourulantien sillan alla.

Kaupunkikertoimen valaistut sähkömuuntamoteokset
TO 1.10.–LA 3.10. klo 20.00–24.00

Katutaide on lähellä katsojaa ja yllättää sinut silloin kun et sitä odota. Sähkömuuntamoiden maalausprojekti on uudenlaisen kaupunkikulttuurin esiintulo Jyväskylässä. Kaupunkikerroin-katutaideosion taiteilijat ja toteutetut maalaukset sijaitsevat: Jukka Hakanen (Tourukatu 2), Jussi Riihelä (Vapaudenkatu, Lounaispuisto), Jukka Peltosaari (Pitkäkatu), Anna Ruth (Gummeruksenkatu), Jukka Silokunnas (Vapaudenkatu 75) sekä Super Best Friends (Laajavuorentien ja Vesangantien risteys). Katutaideosion kuraattorina toimi kuvataiteilija Jukka Silokunnas. Yhteistyössä: Taiteen edistämiskeskuksen Keski-Suomen aluetoimipiste, Jyväskylän Energia, Jyväskylän kaupunki ja Scandic Jyväskylä. Maalatut ja ilta-aikaan valaistut sähkömuuntamot ovat kaikkien ilona oman aikansa myös tapahtuman jälkeen.

Jonna Jantusen SuperBOW
TO 1.10.–LA 3.10. klo 20.00–24.00

Jyväskylässä asuva taidegraafikko Jonna Jantusen grafiikan teokset ovat usein värikkäitä ja maalauksellisia monotypioita. Abstraktit, tärähtäneet ja hieman utuiset kuvat luovat unenomaisen tunnelman. Taiteen edistämiskeskuksen Kaupunkikerroin-tapahtumakokonaisuuteen hän työstää julkiseen tilaan toteutettavan valaistavan teoksen. Paikka: Kirkkopuisto.

KANGAS-valokuvateos
TO 1.10.–LA 3.10. klo 20.00–24.00

Kirkkopuiston kioskikahvilan täyttää viiden valokuvataiteilijan yhteisteos Kangas. Mikko Auerniitty, Jussi Jäppinen, Kapa, Jyrki Markkanen ja Rune Snellman ovat tehneet taiteellista dokumentaatiota Kankaan muutoksesta jo kolmen vuoden ajan. Nyt esille tuleva teos yhdistää heidän valokuviaan vanhoihin arkistokuviin tehdasalueelta. Yhteistyössä: Luovan valokuvauksen keskus ja Keski-Suomen Museo. Paikka: Kirkkopuiston kahvilarakennus.

DekoiluLateNight
PE 2.10. klo 18.00–22.00

Suomen käsityön museossa järjestetään LateNight -tapahtuma. Tarjolla elävää musiikkia ja dekoiluvinkkejä. Illan aikana voit valmistaa työpajassa lyhdyn valoksi kotimatkalle. Pajaan osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta käsitöiden tekemisestä. Kannattaa tulla ajoissa, jotta tekemiselle jää riittävästi aikaa. Työpaja on maksuton. Ei ennakkoilmoittautumista. Pientä purtavaa saatavilla maksua vastaan. Lisätiedot: Sari Koskinen, sari.k.koskinen(at)jkl.fi, p. 014 266 3987. Paikka: Kauppakatu 25.

Valokahvila
PE 2.10. klo 18.00–22.00

Tule nauttimaan valosta sekä upeista puuvalaisimista ja virkistävästä hehkujuomasta Valokahvilaan. Jyväskyläläisen Upwood designin yksilöllisissä, korkealaatuisissa led-valaisimissa yhdistyvät teknologia, luovuus ja käsityötaidot. Esillä on Jonas Hakaniemen sekä muiden suunnittelijoiden valaisimia. Jyväskylän taidemuseon aulaan pystytetty kahvila on myös Valon kaupunki -tapahtuman infopiste. Valokahvilaan on vapaa pääsy ja se on avoinna 29.11. saakka museon aukioloaikoina ti–su klo 11–18. Lisätiedot: Leena Lokka, p. 050 542 0527, leena.lokka(at)jkl.fi. Paikka: Kauppakatu 23

Tiina Pyykkisen valoinstallaatio Silence has long shadows
PE 2.10. klo 18.00–22.00

Astu sisään kuutionmuotoiseen kauttaaltaan valkoiseksi maalattuun huonetilaan, jossa on mustia peilipintaisia huonekaluja. Voimakkaan valon vuoksi tilassa olevien muotojen havaitseminen vaikeutuu tai jopa katoaa. Tilateos on kuin ylivalotettu valokuva kolmiulotteisessa muodossa. Kuvataiteilija Tiina Pyykkisen valoinstallaatio on esillä Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelyssä Jyväskylän taidemuseossa 10.1.2016 saakka ti–su klo 11–18. Vapaa pääsy Valon kaupunki -tapahtuman aikaan ja aina perjantaisin ja alle 18-vuotiaille, muutoin pääsyliput 3/6 euroa. Lisätiedot: Leena Lokka, p. 050 542 0527, leena.lokka(at)jkl.fi. Paikka: Kauppakatu 23

Kuusikko-valo-olotila-ympäristötaideteos
PE 2.10. klo 19.00–SU 4.10.

Ympäristötaideteos sijaitsee Tourujokilaaksossa, käynti Nahkurin sillan kuusikkometsän kohdalta. Kulttuurimaisemassa näkyy ihmisen jälki ja sinne on muokattu ympäristöä valmistamalla Kuusikko-valo-olotila-ympäristötaideteos. Teos valaistaan pe 2.10. klo 19. Teos on nähtävillä ympäri vuorokauden sunnuntaihin saakka. Järjestäjinä: Taito Keski-Suomi ry, Taitokeskus Aivian opiskelijat.

Kelluvat puutarhat -ympäristötaideteos
PE 2.10. klo 19.00–SU 4.10.

Tourujoen jokivarteen sijoitettu ympäristötaideteos Kelluvat puutarhat sijaitsee Kinakujan sillalta yläjuoksulle Vanhalle hautausmaalle päin. Teos on nähtävillä pe 2.10.klo 19 alkaen sunnuntaihin saakka. Kelluvat puutarhat -teoksessa eri elementit yhdistyvät luonnon kanssa muodostaen ympäristötaideteoksen. Järjestäjinä: Taito Keski-Suomi ry, Taitokeskus Aivian opiskelijat.

Fantasialintu-ympäristötaideteokset
PE 2.10. klo 19.00–SU 4.10.

Tourujoenjokivarteen Kinakujan ja Nahkurin sillan väliin sijoittuva ympäristötaidekokonaisuus on Jyväskylän ammattiopiston 1. vuoden artesaaniopiskelijoiden projektitöitä. Teokset valaistaan pe klo 19 alkaen. Teos on nähtävillä ympäri vuorokauden sunnuntaihin saakka. Tule äänestämään suosikkisi perjantaina klo 19–21. Järjestäjinä: Jyväskylän ammattiopisto ja 1. vuoden artesaaniopiskelijat.

Guerrilla Lighting -valotempaus Tikkakoskella
PE 2.10. klo 20.00

Guerrilla Lighting -tempauksella halutaan kiinnittää huomiota asuinympäristön valaistukseen ja näyttää kohteita uudessa valossa. Valotempaus toteutetaan ladattavin käsivalaisimin ja suuren avustajajoukon avulla. Tempauksella osoitetaan, että laadukkaan valaistuksen avulla on mahdollista saavuttaa viihtyisä ja turvallinen kaupunkiympäristö, eikä energiatehokkuudestakaan tarvitse tinkiä. Kokoontumispaikka torilla (Kirkkokatu), josta lähdetään noin tunnin kestävälle valoisalle kävelykierrokselle. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kehittyvä Tikkakoski ry:n kanssa.

Valo virtaa -tapahtuma
PE 2.10. klo 20.00

Perinteinen koko perheen tapahtuma Tourujoen Kinakujan ja Nahkurin silloilla tarjoaa huikean elämyksellisiä hetkiä, kun sadat valoteokset lipuvat yläjuoksulta virran vieminä kohti Jyväsjärveä. Ohjelmassa on Taito Keski-Suomi ry:n, Taitokeskus Aivian ja Jyväskylän käsityökoulun sekä eri yhteistyötahojen valmistamia valoinstallaatioita, äänimaailmaa ja tanssiteoksia. Tapahtuma kestää noin tunnin.

Ave Fenix -tulinukketeatteri- ja tulisirkusesitys
PE 2.10. klo 22.00–22.30 ja LA 3.10. klo 20.30–21.00

Esityksen toteuttaa esittävän taiteen ryhmä Maria Baric Company. Sen on kirjoittanut ja säveltänyt palkittu suomalainen säveltäjä, käsikirjoittaja ja nukketeatteritaiteilija Maria Baric. Ave Fenix -esitys perustuu myyttiin tulilintu Feeniksistä, joka nousee tuhkasta uuteen elämään. Tarina esitetään lumoavan musiikin, maagisen tulinukketeatterin ja tulisirkuksen keinoin. Ennen esitystä yleisöllä on mahdollisuus kirjoittaa pienille paperilapuille huoliaan, jotka he haluavat jättää taakseen. Interaktiivisessa esityksessä nämä surun ja murheen aiheet poltetaan tuhkaksi Feeniks-linnun vahvassa rautasydämessä, joka symboloi toivoa ja uutta alkua. Paikka: Kirkkopuisto.

Laulua, valoa, iloa! – Vaput 105 vuotta -juhlakonsertti
LA 3.10. klo 16.00–17.30

Vaput on vanhin suomenkielinen edelleen toiminnassa oleva jyväskyläläinen naiskuoro. Järjestettävässä juhlakonsertissa kuullaan perinteistä sekä uudempaa kuoromusiikkia. Juhlakonsertin valaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota niin tilan kuin esiintyjienkin osalta tavallisesta poikkeavalla tavalla. Liput myynnissä ovella ja kuorolaisilta, 15 euroa (sis. kahvitarjoilun). Paikka: Aalto-sali, Väinönkatu 7. Lisätietoja: www.vaput.com.

Pimé Café -kahvila
LA 3.10. klo 16.00–21.00

Keski-Suomen näkövammaiset ry:n toteuttama PimèCafè järjestetään nimensä mukaisesti täysin pimennetyssä tilassa, jossa asiakkaille on tarjolla kahvia, teetä, mehua sekä pientä suupalaa vapaaehtoista maksua vastaan. Oppaina ja tarjoilijoina kahvilassa toimivat näkövammaiset. Heille tilanne on tuttu, joten asiakkaat saavat pimeästä huolimatta turvallista ja hyvää palvelua. Haista, maista, kuule ja tunne mieleenpainuvasti, millaista on elää pieni hetki sokean arkea. Paikka: Matara, Matarankatu 6.

Tourujoen yö -tapahtuma
LA 3.10. klo 16.00–22.00

Tourujoen Yö on koko perheen kulttuuritapahtuma, jossa valo, kestävä kehitys ja kansalaistoiminta kohtaavat. Vuorossaan neljättä Tourujoen Yötä vietetään Jyväskylän Kansalaistoiminnankeskus Mataran ja Tourujoen ympäristöstä sekä Jyväskylän Kankaan alueella. Tourujoen Yö on jälleen tulvillaan elämyksiä, esityksiä ja toimintaa. Basaarialueella voi lettujen ja eksoottisten herkkujen maistelun lomassa tehdä mukavia löytöjä kojuja kierrellen. Järjestäjänä on Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6. Lisätiedot ja tarkempi ohjelma: www.tourujoenyo.fi.

Pupuhuhta: Valolinna
La 3.10. klo 19.00–21.00

Pupuhuhdassa vuoden kestänyt Valonmäki-yhteisötaideprojekti huipentuu lauantaina, kun Valolinna-niminen valotaideteos syttyy Pupuhuhdantie 22:n ja 23:n kerrostalojen ikkunoissa. Kuvataiteilijat Anne Salmela ja Anna Turunen suunnittelevat asukkaiden kanssa talolle uudenlaisen ilmeen yhdeksi illaksi, kun kodit valaistaan sisältäpäin valojen, värien ja kuvien avulla. Tapahtuma on osa Hyvinvointia Huhtasuolle -hanketta. Mukana myös Huhtasuon asukasyhdistys. Lisätiedot: Hannele Torniainen p. 041 720 3489, www.valolinna.net.

Belenos Ikaros -valoshow
LA 3.10. klo 20–23

Belenos on helsinkiläinen ammattitason esiintyvä ryhmä. Ryhmä toteuttaa laadukkaita ja mieleenpainuvia esityksiä vannetanssista lumoavaan tuli- ja valotaiteeseen. Showkokonaisuudessa yhdistyy tanssi, koreografiat sekä näyttävät asut.
Ryhmä liikkuu esiintymässä tapahtumapaikoissa Tourujoen ja Kirkkopuiston välisellä alueella. Varmuudella heidät voi bongata ainakin Kirkkopuistosta n. klo 20.

Malli kuvitellusta rakenteesta -valoteos
LA 3.10. klo 20.00–24.00

Kuvataiteilija Jaakko Niemelän valoteos on dynaaminen rakenne, jonka läpi kulkiessa valo piirtää ison liikkuvan varjon tehdasrakennuksen seinään. Paikka: Kankaan paperitehdasalue, käynti Vapaaherrantien liittymästä (Tourukeskuksen puoleinen portti).

Drive in -elokuvanäytökset
LA 3.10. klo 20.00–24.00

Elokuvan valoa syysiltaan tarjoillaan Kankaan tehtaan drive in -elokuvanäytöksissä. Mukaan näytöksiin ja aitoon drive in -tunnelmaan pääset autolla, pyörällä tai vaikkapa kävellen. Illan tunnelman takaavat elokuvat klo 20 (Leningrad Cowboys Go America) ja klo 22.30 (Miekkailija) sekä teemaan sopiva musiikki ja ruokatarjonta. Lipunmyynti tuntia ennen Kankaan portilta. Liput 15 euroa/auto ja 8 euroa/henkilö (eturivin katsomopaikat ulkosalla). Voit halutessasi varata paikan etukäteen www.ksek.fi. Paikka: Kympinkatu 3.

Valon kylä -valoteos
LA 3.10. klo 20.00–24.00

Tourukadun ja Tourujokilaakson väliseen puistoon Vanhan hautausmaan eteläpuolelle toteutetaan Ulla Aatisen yhteisöllinen valoteos Valon kylä, joka muodostuu noin paristasadasta värikkäästä pienoisteltasta. Jokaisen teltan sisällä on hautakynttilä. Teos kuvaa katoavaisuutta, kodittomuutta ja irrallisuutta ajasta ja paikasta. Kokonaisuuden pystytys aloitetaan valoisaan aikaan iltapäivällä ja se kestää useita tunteja – kaikki halukkaat ovat tervetulleita avustamaan pystytyksessä ja kynttilöiden sytytyksessä. Lisätiedot: ulla.aatinen(at)netti.fi, p. 040 731 2586.


Päivitetty 30.9.2015. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Jyväskylä

Valon kaupunki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 • Sivun alkuun