Suoraan sisältöön

Valon kaupunki 2016

Tapahtuma järjestetään 22.–24.9. 2016. Tapahtuman ohjelman pdf-muodossa löydät tästä linkistä.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

Ohjelma

Valon kaupunki -seminaari
TO 22.9. klo 13.00–22.30

Jyväskylän Valon kaupunki -hanke järjestää yhteistyökumppaniensa kanssa valoteemaisen seminaarin. Seminaarissa kuullaan ajankohtaista asiaa ulkovalaistuksesta, tutustutaan Ylistönmäen ledivalaistuksen ja ohjausten testialueeseen sekä samaan aikaan järjestettävään Valon kaupunki -tapahtumaan. Ohjelma jatkuu perjantaina 23.9. aamupäivällä Jyväskylän kaupungin ajankohtaisten kaupunkikehitys- ja valaistushankkeiden esittelyn merkeissä.
Tilaisuudet ovat maksuttomia ja suunnattu valaistusalan ammattilaisille sekä kuntien ja kaupunkien henkilöstölle. Paikka: Sokos Hotel Alexandran auditorio, Hannikaisenkatu 35. Ilmoittautuminen on päättynyt 6.9.

Könkkölän Valon polku
TO 22.9. klo 17.00–21.00

Toimintakeskus Könkkölän Lumo-polku muuttuu Valon poluksi yhden illan ajaksi. Valon polku on satumainen elämys niin lapsille kuin aikuisillekin. Polku valaistaan kynttilöin ja hohtavin elementein. Polulla voi nauttia syksyn rauhasta retkeillen ja kokien kaikilla aisteilla. Lämpimässä kodassa on avoinna Lumokahvila. Kulkijoiden on suotavaa tuoda myös omia valonlähteitä mukanaan. Paikka: Könkkölä, Vesangantie 37. Paikalle pääsee myös Jyväskylän seudun joukkoliikenteen linjoilla 1 ja 2.

Intrude-valoteos
TO 22.9. – LA 24.9. klo 20.00–24.00

Tervetuloa satumaailmaan! Koe australialaisen Amanda Parerin hellyttävät valaistut jättiläispuput keskellä kaupunkia Kirkkopuistossa. Nämä viisi ystävällismielistä, maailman metropoleja kiertänyttä pupua viestii taiteilijan huolesta ympäristöä kohtaan. Istuessaan yli 7 metriä korkeat ja maatessaan yli 13 metriä pituudeltaan olevat kaniinit ovat tallentuneet satoihin tuhansiin matkapuhelimiin ja kameroihin missä ovat matkanneetkaan. Tule ottamaan oma ”Liisa ihmemaassa” -selfiesi. Paikka: Kirkkopuisto.

Kauppakadun pihakadun näyteikkunat loistavat
TO 22.9. – LA 24.9. klo 20.00–24.00

Valon kaupunki -tapahtumaa varten on kolmen Kauppakadun pihakadun liikkeen näyteikkunaa tehostettu valoin. Muotikuu-liike (Kauppakatu 21) sekä Jyväs-Optiikka (Kauppakatu 5) ovat saaneet lisää valotehoa ja suuntaukset kohdilleen, toteutus on tehty yhteistyössä Lumixia Oy:n kanssa. Torkkeli Jewellery -liikkeellä (Kauppakatu 12) on jo ennestään hyvin erityislaatuiset valot näyteikkunan koruille. Suomessa harvinainen liikkuvaa ja erisävyisiä valoja hyödyntävä valaistustapa saa jalokivet kimaltelemaan.

Tuulikukat-valoteos
TO 22.9. – LA 24.9. klo 20.00–24.00

Viime vuoden tapahtumassa esitelty teos Tuulikukat on edelleen nähtävillä Kinakujan sillan kupeessa, Mataran puoleisessa päässä. Tuulessa rapisevat Tuulikukat hohtavat hämärää valoa. Teos on koostettu kierrätysmateriaaleista, mm. VHS-videonauhoista, jouluvaloista, valaisinpylväistä ja Kuokkalan sillan pallovaloista. Teoksen on suunnitellut ja toteuttanut käsityöläinen Sari Linna. Valaistus JyNet Urakointi Oy, asennus: Huoltotyö Pentti Oy.

UkkoMetso-valoteos
TO 22.9. – LA 24.9. klo 20.00–24.00

Kansalaistoiminnankeskus Mataran piha-alueella sijaitseva noin neljä metriä korkea UkkoMetso on komea ilmestys sekä päiväsaikaan että illalla valaistuna. Tilaustyönä Tourujoen Yö -tapahtumaan syntynyt UkkoMetso on muuramelaisen Suomen Jouluvalo Oy:n Tomi Poikolan ideoima ja taiteilija Jari Antilan toteuttama kierrätysmateriaaleista ja kestopuusta toteutettu aikaa ja säätä kestävä teos. Paikka: Matara, Matarankatu 6.

Piruvie-valoteos
TO 22.9. – LA 24.9. klo 20.00–24.00

Tourujoella Nahkurinsillan kupeessa seisoo illan pimentyessä yksinäinen valokaappi. Mitähän se sulkee sisäänsä? Teoksessa on käytetty mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja, esim. vanhoja VHS-videonauhoja. Teoksen on suunnitellut ja toteuttanut käsityöläinen Sari Linna. Teos on saanut Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunnalta apurahan materiaalikustannuksiin.

Samuli Alosen ja Kari Alosen valoveistoksia Kirkkopuistossa
TO 22.9. – LA 24.9. klo 20.00–24.00

Jyväskyläläiset taiteilijat Kari Alonen ja Samuli Alonen tuovat
Kirkkopuistoon teoksiaan näytteille. Teokset valtaavat Gummeruksenkadun ja Kauppakadun nurkan. Lisäksi perinteinen Kari Alosen "Valonverkosto " hehkuu Tourulan sillan alla.

Silmu-valoveistos
TO 22.9. – LA 24.9. klo 20.00-24.00

Silmu kohoaa Kansalaistoiminnankeskus Mataran Tourujoen puoleisessa päässä. Veistos on kolme metriä korkea teräksinen verso, jonka voi nähdä omana elämänmuotona. Teoksen on suunnitellut ja toteuttanut artesaani Tuomas Pynnönen. Asennus Huoltotyö Pentti Oy.

Betonista tunnelmaa
TO 22.9. – LA 24.9. klo 20.00–24.00

Laukaalainen betonitaitaja ja elävän tulen vangitsija AP Järvinen tuo Eskilstunan aukiolle kymmeniä betonista tekemiään lyhtyjä. Lyhtyjen sisällä palavat ulkotulet luovat alueelle näyttävän valon ja varjon leikin. Paikka: Eskilstunan aukio, Yrjönkadun ja Ilmarisenkadun kulma. Jaa kuvasi lyhdyistä #betonistatunnelmaa.

Illallinen Pimeässä
TO 22.9. klo 18.00 ja PE 23.9. klo 20.00

Valon vastakohta pimeys herkistää aistit. Ravintola Harmoonin Illallinen pimeässä tarjoaa uudenlaisen ja elämyksellisen ruokailukokemuksen. Se on sykähdyttävä ja jännittävä ilta, joka tuo hymyn ihmisten huulille. Illallisella kaikki pääsevät kokemaan ainutlaatuisen kulinaarisen elämyksen uudella tavalla, joka jättää iloisen muiston. Elämys sisältää kolmen ruokalajin aterian, hinta 80 euroa/henkilö. Varaukset: http://dineinthedark.fi/book-now/
Lisätietoja: p. 020 7353 400. Paikka: Ravintola Harmooni, Väinönkatu 1.

Kuusikko-valo-olotila-ympäristötaideteos
TO 22.9. – SU 25.9.

Ympäristötaideteos sijaitsee Tourujokilaaksossa, käynti Nahkurin sillan kuusikkometsän kohdalta. Kulttuurimaisemassa näkyy ihmisen jälki ja sinne on muokattu ympäristöä valmistamalla Kuusikko-valo-olotila-ympäristötaideteos. Teos on nähtävillä ympäri vuorokauden sunnuntaihin saakka. Järjestäjinä: Taito Keski-Suomi ry, Taitokeskus Aivian opiskelijat ja Jyväskylän käsityökoulun oppilaat.

Pörriäiset ja Öttiäiset -ympäristötaideteos Tourujokilaaksossa
TO 22.9. – SU 25.9.

Tourujoen jokivarteen sijoitettu ympäristötaideteos Pörriäiset ja Öttiäiset sijaitsee Kinakujan ja Nahkurin sillan välimaastossa. Teoksia on nähtävillä to 22.9.2016 alkaen sunnuntaihin saakka. Teoksissa eri elementit yhdistyvät luonnon kanssa muodostaen ympäristötaideteoksen. Järjestäjinä: Taito Keski-Suomi ry, Taitokeskus Aivian opiskelijat ja Jyväskylän käsityökoulun oppilaat.

Valo virtaa -tapahtuma
PE 23.9.2016 klo 20.00

Perinteinen koko perheen tapahtuma Tourujoen Kinakujan ja Nahkurin silloilla tarjoaa huikean elämyksellisiä hetkiä, kun sadat valoteokset lipuvat yläjuoksulta virran vieminä kohti Jyväsjärveä. Ohjelmassa on Taito Keski-Suomi ry:n, Taitokeskus Aivian ja Jyväskylän käsityökoulun sekä eri yhteistyötahojen valmistamia valoinstallaatioita, äänimaailmaa ja tanssiteoksia. Tapahtuma kestää noin tunnin. Tapahtuman järjestää: Taito Keski-Suomi ry, Taitokeskus Aivian opiskelijat ja Jyväskylän käsityökoulun oppilaat yhteistyössä Jyväskylän ammattiopisto ja Jyväskylän Tanssiopisto.

Edu Kettusen ja Markus Vuorisen konsertti
PE 23.9. klo 20.00

Edu Kettunen ja Markus Vuorinen ovat lentäjän poika ja tuhlaajapoika samassa paketissa. Kumpikin ovat lauluntekijöitä, joille musiikki on enemmän kuin mukava melodia ja kivat sanat. Molempien laulut ovat pieniä tarinoita, joiden sisälle kätkeytyy suuria oivalluksia ihmiselämästä – iloa ja vakavuutta. Konsertissa parivaljakko esittää lauluja molempien tuotannosta. Paikka: Kaupunginkirkko, Kirkkopuisto.

Belenos Ikaros -valoshow
PE 23.9. – LA 24.9. klo 19.00–23.00

Belenos on helsinkiläinen ammattitason esiintyvä ryhmä. Ryhmä toteuttaa laadukkaita ja mieleenpainuvia esityksiä vannetanssista lumoavaan tuli- ja valotaiteeseen. Showkokonaisuudessa yhdistyy tanssi, koreografiat sekä näyttävät asut. Ryhmä liikkuu esiintymässä tapahtumapaikoissa Tourujoen, Mataran ja Kirkkopuiston välisellä alueella. Varmuudella heidät voi bongata ainakin Kirkkopuistosta n. klo 21 jälkeen..

Tero Saarinen Company: Morphed
PE 23.9. klo 20.00

Tero Saarisen omaperäistä, orgaanista ja vaikuttavaa liikekieltä tulkitsee seitsemän upeaa miestanssijaa. Miehisyyden – ja ihmisyyden – moninaisuutta käsittelevän teoksen musiikkina kuultavat Esa-Pekka Salosen sävellykset liikkuvat koreografian lailla brutaalin aggressiivisesta meditatiivisen minimalistiseen ja pehmeään. Vahvaa ja omaleimaista miesenergiaa edustaa myös muu taiteellinen työryhmä; Saarisen luottovisualisti, Mikki Kunttu, on luonut teokseen vaikuttavan valo- ja lavastussuunnitelman.
Esityksen jälkeen pidetään yleisökeskustelu kaupunginteatterin ylälämpiössä. Vierailuesitys toteutetaan Jyväskylän kaupunginteatterin, Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Tero Saarinen Companyn yhteistuotantona. Esitys on osa Tanssin Aika 2016 ohjelmistoa.
Koreografia Tero Saarinen, musiikki Esa-Pekka Salonen (Concert étude for solo horn, Foreign Bodies, Violin Concerto) valo- ja lavastussuunnittelu Mikki Kunttu, pukusuunnittelu Teemu Muurimäki. Tanssi: Ima Iduozee, Leo Kirjonen, Oskari Nyyssölä, Jarkko Lehmus, Pekka Louhio, Jussi Nousiainen ja David Scarantino.
Liput 36 euroa / 34 euroa / 28 euroa, teatterin lippumyymälä p. 014 266 0110 ja Lippupisteen myyntipisteet (+ toimitusmaksu). Paikka: Jyväskylän kaupunginteatteri, Vapaudenkatu 36.

Kodin valaistuksen teemapäivä
LA 24.9. klo 10.00–13.00

Lumixia Oy tarjoaa opastusta kodin LED-valaistuksesta sekä valonlähteistä. Ota mukaasi kuvia tai piirustuksia kohteesta niin saat asintuntevia vinkkejä valaistuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Paikka: Sylvania shop, Vapaaherrantie 2 (Tourukeskus).

Loistodisco
LA 24.9. klo 12.00–15.00

Lapset pääsevät valtaamaan legendaarisen Tanssisali Lutakon lattian ja nauttimaan tanssin, musan ja valon iloista ihan omassa diskossa. DJ vastaa hyvästä musasta, uv-maalauspajassa voi viimeistellä diskotyylin ja lisää valoleluja on mahdollista ostaa paikan päällä. Tanssienergiaa voi tankata poppareilla, pillimehulla ja muilla suosikeilla. Ei muuta kun tanssilattiaa valtaamaan ja loistomuuvit kehiin! Yhteistyössä Valon kaupunki ja Lasten Lysti.
Tapahtumasivu Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1134536596606034/
Tapahtuma soveltuu kaikenikäisille. Liput: 4 euroa ovelta, vain käteisellä. Paikka: Tanssisali Lutakko, Lutakonaukio 3.

Tourujoen Yö 24.9.
LA 24.9. klo 17.00–22.00

Tourujoen Yö -tapahtuman teemana on tänä vuonna Valo Liikkeessä. Valon liike ja liikkuva valo näkyvät mm. esiintymislavalla ja työpajoissa. Tapahtuma tarjoaa tänä vuonna laajan kattauksen musiikkia, tanssia ja muita esityksiä. Esiintymislavalle nousevat muun muassa Juulia ja Juha Peltomaa -duo, Tulilintu- ja Viia-yhtyeet sekä Funk-räp-bändi Jumi. Tanssimassa ovat mm. Artmus ja Riddim Queens -ryhmät. Työpajoissa pääsee tutustumaan mm. RC-autoihin, siltakeinuun, askarteluun ja monikulttuurikeskus Glorian toimintaan. Basaarialueella voi lettujen ja eksoottisten herkkujen maistelun lomassa tehdä mukavia löytöjä kojuja kierrellen ja paikallisten yhdistysten toimintaan tutustuen. Tourujoen Yö on Kansalaistoiminnankeskus Mataran, Tourujoen ja Kankaan alueella järjestettävä koko perheen päihteetön ja yhteisöllinen kulttuuritapahtuma. Tourujoen Yön järjestää Kansalaistoiminnankeskus Matara yhteistyössä mm. Jyväskylän Kankaan ja Valon kaupunki -hankkeen kanssa. Lisätietoja: www.matara.fi/tourujoen-yo. Paikka: Matara, Matarankatu 6.

Tutkijoiden yö esillä Tourujoen Yössä
LA 24.9 klo 17.00–22.00

Jyväskylän yliopiston Tutkijoiden yön (30.9.) ennakkotapahtumaa vietetään Matarassa fysiikan ihmeiden merkeissä. Kaikenikäisille sopivassa esittelypisteessä voi tutustua mm. kosmiseen säteilyyn sumukammion avulla, plasman ominaisuuksiin sekä kolmiulotteiseen röntgenkuvantamiseen. Tutustu mielenkiintoiseen Tutkijoiden yö -tapahtuman ohjelmaan osoitteessa: www.jyu.fi/tutkijoiden-yo Luvassa mm. upea teemavalaistus kampuksen Seminarium-rakennuksen julkisivuissa! Paikka: Matara, huone Saunio. Matarankatu 6.

Revontulia ja valomaalauksia - valopaja lapsille ja aikuisille
LA 24.9. klo 18.00–21.30

Valopaja-kollektiivin jäsen Jukka Laine pitää Matarassa valomaalaustyöpajan, jossa kävijä pääsee osallistumaan valotaiteen tekemiseen. Tee lumoavia revontuliasetelmia ja piirrä valojuovia pienillä led-valaisimilla. Pajan ideoita on helppo toteuttaa myös kotona tai päiväkodissa.
Paikka: Matara, huone Hilla. Matarankatu 6.

Hämärän sävel
LA 24.9. klo 22.00–22.40

Hämärän sävel on musiikkia ja runonlausuntaa yhdistävä meditatiivinen hetki, joka koetaan tunnelmallisessa kynttilänvalossa Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä lauantaina 24.9. klo 22.00–22.40. Tilaisuudessa esiintyvät Jyväskylä Sinfonian muusikot Grigory Tsyganov (alttoviulu) ja András Szabó (piano), jotka tulkitsevat Arvo Pärtin ja Erik Satien musiikkia sekä Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijä Jouni Innilä, joka lukee Niklas Salmen kirjoittamia haiku-runoja sekä Tuomas Anhavan suomentamia tanka-runoja. Hämärän sävel on osa Valon kaupunki -tapahtumaa ja toteutetaan yhteistyössä Jyväskylä Sinfonian ja Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa. Paikkoja rajoitetusti – varmista paikkasi ja nouda ilmainen lippusi Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälästä ti 20.9. alkaen (avoinna klo 12–17). Max 2 lippua/asiakas. Paikka: Jyväskylän kaupunginteatteri, Vapaudenkatu 36.

Yösuunnistus
LA 24.9. klo 20.00–01.00

Vaajakosken Terä järjestää yösuunnistuksen SM-kilpailut Vaajakosken liikuntakeskuksessa, jossa sijaitsee kilpailukeskus. Otsalamppuisia suunnistajia odotetaan tapahtumaan noin 1300 osallistujan verran. Kisapaikan maaliintuloalue sekä katsomo on koristeltu valon keinoin. Toteutus yhteistyössä Vaajakosken Terä, Suur-Savon Sähkö ja Valon kaupunki. Lisätietoja: www.vaajakoskentera.com. Paikka: Vaajakosken urheilukeskus, Urheilutie 36.

Loistava Kangas TO 22.9. – LA 24.9.

Loistava Kangas on Kankaan toimijoiden, Humanistisen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattiopiston, Jyväskylän aikuisopiston ja Kankaan yhteinen avajaistapahtuma. Alueelle kuljetaan autolla Kympinkadulta ja kevyen liikenteen keinoin Kankaankadulta. Kankaan maksulliset parkkipaikat sijaitsevat Porttirakennuksen ympäristössä (Kympinkatu 3) ja siitä on opastus eri tapahtumapisteisiin. Tarkat ohjelmatiedot tapahtumasta: www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

Valo ja varjo
TO 22.9. – LA 24.9. klo 20.00–24.00

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston opiskelijoiden tekemät valon ja varjon teokset ovat nähtävissä ulkotiloista käsin. Luovan Kampuksen ikkunat ja portaikko täyttyvät asuista, tekstiiliteoksista, kuvista sekä valokuvakertomuksesta. Sisäpihalla voi törmätä Valaistuun siivekkääseen, ja vesieläimet asuttavat Tourujoen rantaa Kinakujan sillalta yläjuoksulle päin. Paikka: Kympinkatu 3.

Kangas 360°
PE 23.9. klo 20.00–23.00

Miltä uusi Piippuranta näyttää? Tulevaisuuteen pääsee kurkistamaan laajakangaskoossa, kun Kankaan ensimmäisen valmistuvan alueen visualisointi julkistetaan. Visualisointi heijastetaan Minimanin takaseinään, lisämausteena Keski-Suomen Elokuvakeskuksen lyhytelokuvia. Kankaan porttirakennuksessa on tarjolla kahvia sekä esittelyjä alueesta ja valmistuvista taloista. Paikka: Kympinkatu 3.

UV-maalaustyöpaja
LA 24.9. klo 11.00–14.00

UV-maalaustyöpajaa pitää taiteilija Riikka Maria Partanen. Tule tekemään maalaus paperille, kankaalle tai nahalle; voit tuoda myös oman materiaalin mukanasi. Tulokset esitetään Pimeässä taidenäyttelyssä samana iltana, ja osallistujat saavat oman teoksensa itselleen. Maalaustyöpaja on ilmainen ja tarkoitettu kaiken ikäisille 7-vuotiaista ylöspäin. Paikka: Kankaan pergamenttihalli (Kympinkatu 3).

Pimeä taidenäyttely
LA 24.9. klo 17.00–21.00

Loistavan Kankaan iltatilaisuus on monipuolinen yhdistelmä nähtävää ja koettavaa. Pergamenttihallissa on esillä Pimeä taidenäyttely, jossa on UV-valon loisteessa näkyviä taianomaisia teoksia Riikka Maria Partaselta sekä päivän työpajaan osallistuneilta. Klo 18 nähdään Keski-Suomen Pyörätuolitanssijat ry:n esitys ja klo 19–21 matemaattista taidetta: Algoristo – Painting by Numbers. Kahvilassa voi nauttia lämpimän juoman ja työpajassa askarrella itselleen mukavan muiston. Paikka: Kankaan pergamenttihalli (Kympinkatu 3).

Korpilahdella tapahtuu

"SATTUMIA", sekatekniikka, Simo Heikkilä ja Seppo Uuranmäki 2016
TO 22.9. – LA 24.9. klo 20.00–24.00

Korpilahden vierasvenesataman vesialueelle taiteilijat ovat luoneet valoteoksen, joka asennetaan lautalle rannalta käsin katseltavaksi. Yhteistyössä Korpilahden Yrittäjät ry. ja Valon kaupunki, asennus Huoltotyö Pentti Oy. Paikka: Korpilahden satama, Korpilahdentie 8.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Korpilahden paikallisyhdistyksen 90-juhlavuosi -lastentapahtuma
LA 24.9. klo 13.00–15.00

Mll:n Korpilahden paikallisyhdistys juhlii 90-vuotista taivaltaan. Korpilahden teatterilla ja satamassa järjestetään lastentapahtuma juhlavuoden kunniaksi. Tapahtuma alkaa Taikuri Alfrendon esityksellä klo 13 Korpilahden teatterilla ja jatkuu klo 14 satamassa ulkoilmatapahtumalla, missä on mm. poniratsastusta, kasvomaalausta, temppurata, paloautoesittely ym. mukavaa. Osallistu työpajassa upean paperipussi-LED-valo-installaation tekoon. Tapahtuma on maksuton. Lämpimästi tervetuloa! Paikka: Korpilahden Teatteri, Kirkkolahdentie 2.

Kotiseutumuseon avoimet ovet
LA klo 16.00–22.00

Korpilahden kotiseutumuseo avaa ovensa kaikenikäisille iltamyöhään saakka. Museossa luovat tunnelmaa Kotiseutukiveä valaisevat ulkotulet sekä kaikenkirjava paperipussi-LED-valo-installaatio Synninpolun varrella, jonka toteuttamiseen voi jokainen halukas osallistua MLL:n 90v. juhlan maksuttomassa työpajassa. Vapaa sisäänpääsy. Lisätiedot: Tuija Broman p. 040 537 2122. Paikka: Korpilahden kotiseutumuseo, Martinpolku 8.

Koe Vanha Mylly uudessa valossa
LA klo 17.00–22.00

Tutustu Vanhan Myllyn rakennuksiin ja alueeseen avoimien ovien päivänä. Alueella toteutetaan pieni ympäristövalaistus ja lisäksi näytteillä on Runotulet – teos. Ohjelmassa myös musiikkiesityksiä, makkaranpaistoa sekä kahviobuffet. Lisätiedot: Marja Lyytinen p. 040 536 9453. Paikka: Vanha Mylly, Jussinpolku 4.

Korpilahden Toimintakeskuksen Valopäivä
LA klo 12.00–21.00

Korpilahden Toimintakeskus tarjoaa valoisaa tekemistä jokaiselle. Paikalla pääset mm. osallistumaan mahtavaan valomaalaustyöpajaan tai punomaan oman valokranssisi. Pihapiiriä valaisee myös Toimintakeskuksen asiakkaiden pajuista rakentama upea valo-installaatio. Paikalla kahviopalvelut. Lisätietoja: Ulla Kutvonen p. 014 266 3949. Paikka: Korpilahden Toimintakeskus, Ahotie 1.

Höyry-galleria
LA 24.9. klo 12.00 alkaen

Höyry-galleriassa muistellaan menneitä, kun gallerian Kesä-tilassa heijastetaan kuvia Korpilahden historiasta. Kuvat ovat peräisin Albumit auki -nettiarkistosta. Vuosien saatossa kertyneiden Korpilahden tarinoiden lisäksi näytillä on kuvia Unescon maailmanperintökohteeksi valitusta Struven kolmiomittausketjun tornista Korpilahden Oravivuoressa. Järjestäjänä Kulttuuriluotsit. Paikka: Korpilahdentie 10.

Guerrilla Lighting -valotempaus Korpilahdella
LA 24.9. klo 20.30

Guerrilla Lighting -tempauksella halutaan kiinnittää asukkaiden huomio ympäristön valaistukseen ja näyttää tuttuja kohteita uudessa valossa. Valotempaus toteutetaan ladattavin käsivalaisimin ja suuren avustajajoukon avulla. Noin tunnin kestävälle valoisalle kävelykierrokselle ovat kaikki tervetulleita. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Alkio-opiston kanssa. Kokoontumispaikka: Vanha Pappila, Koivukuja 8.

Piste pimeässä -valoshow
LA 24.9. klo 21.30

Korpilahden Teatteri täyttyy valolla ja tanssilla, kun huikea Piste pimeässä -valoshow valtaa lavan. Esityksen ohessa voit nauttia kahvion tarjonnasta. Paikka: Korpilahden Teatteri, Kirkkolahdentie 2.

Kahvila-ravintola Satamakapteeni
LA 24.9. alk. klo 22.00

Valon täytteinen päivä Korpilahdella huipentuu kahvila-ravintola Satamakapteenissa. Eläväistä ja valoisaa musiikkia omintakeiseen tyyliin esittää SKIFFLEPAPAT. Paikka: Satamakapteeni, Korpilahdentie 8.

Muita Valon Kaupunki -tapahtumia

Tehtaan sunnuntaisessiot
SU 25.9. klo 16.00–19.00

Tanssin Aika -festivaalin jälkitunnelmissa fiilistellään Kankaan Pergamenttihallissa katutanssi- ja filmimeiningeissä. Ohjelmassa on perinteinen Open stage -osuus, breikki- ja hiphopbatlet sekä 16 mm filmiä Ballet Robotiquen (1982) muodossa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tanssin Aika -festivaali, Keski-Suomen elokuvakeskus ry, Valon kaupunki ja Jyväskylän Kangas.

Ohjelmassa: Dj R2ISDJ2, All Styles 2vs2 battle, Break 2vs2 battle
Bob Rogers | Ballet Robotique | 1982 | 8 min | 16mm filmi
Open Stage
Tanssiteatteri Kramppi

Seuraa aikataulutusta facebookista: Tanssin Aika / Tehtaan sunnuntaisessiot
Paikka: Kankaan pergamenttihalli (Kympinkatu 3).

Seminarium-rakennuksen teemavalaistus
PE 30.9. klo 20.00–23.00

Tutkijoiden yö -tapahtuma muuttaa yliopiston Seminaarinmäen kampuksen Seminarium-rakennuksen maagiseksi paikaksi yhden illan ajaksi. Osallistu jännittävälle taika-aikamatkalle taskulamppujen valossa, 3D-työpajoihin tai heilurimaalaukseen. Koe kiehtovia taiteen ja tieteen kokeiluja videoinstallaatioiden kautta ja kohtaa menneisyyden tutkijahahmoja. Rakennus valaistaan teeman mukaisesti. Vapaa pääsy! Yhteistyössä Tutkijoiden yö ja Valon kaupunki –tapahtumat. Lisätietoja: kampusmuseo@jyu.fi, www.jyu.fi/tutkijoiden-yo. Paikka: Jyväskylän yliopisto, S-rakennus, Seminaarinkatu 15.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Jyväskylä

Valon kaupunki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 • Sivun alkuun