Suoraan sisältöön

Valon päivä 3.2.

Jyväskylässä tapahtuu Valon päivänä 3.2.2012

Jyväskylän kaupungin Valon kaupunki -hanke näkyy jälleen totuttuun tapaan myös keskellä talvea. Valon päivän 3.2. aikoihin järjestetään erilaisia tapahtumia niin valoalan ammattilaisille kuin kaupungin asukkaillekin. Valon päivän merkeissä julkistetaan myös Valon kaupunkia esittelevä kirja.

Keski-Suomen museon väliaikainen julkisivuvalaistus 1.–3.2.

kuva: Jani Salonen

Alvar Aallon syntymäpäivän ja museon 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Keski-Suomen museon julkisivu valaistaan 1.-3.2.2012. Tavoitteena on rakennusta kunnioittava, valkoisen valon eri värilämpötiloja hyödyntävä valaistus, joka tuo iloa pimeään vuodenaikaan ja toimii samalla esimerkkinä kyseisen rakennuksen julkisivuvalaistuksesta. Valaistuksen suunnittelee valaistussuunnittelija Annukka Larsen. Osoite: Alvar Aallon katu 7.

Lyseon Valotrilogia-valoesitys 1.–3.2.

Valoa, ääntä ja kuvaa upealla tavalla yhdistävää ja Suomessa ainutlaatuista Valotrilogia-teosta esitetään pimeinä vuodenaikoina Jyväskylän keskustassa. Päänäyttämönä toimii Jyväskylän Lyseon julkisivu (Yliopistonkatu 13). Jukka Korpihetteen suunnittelemaa teosta esitetään 1.-3.2. tasatunnein klo 17–22.

Esitysaikoina kaikki kolme esitystä, Elegia, Talviuni ja Energia, näytetään poikkeuksellisesti peräkkäin. Yhteisesityksen kesto on noin 20 minuuttia.

Opastetut kävelykierrokset 2.2. ja 3.2.

Valon kaupunki -kohteisiin järjestetään opastettu kävelykierros to 2.2. ja pe 3.2. klo 19. Osallistujat pääsevät tutustumaan kaupungin keskustassa ja Lutakossa sijaitseviin valaistuskohteisiin Jyväskylän matkailuoppaiden johdolla. Kävelykierros kestää noin tunnin. Lähtö Jyväskylän Seudun Matkailun edustalta, Nikolainkulmasta, Asemakatu 6. Ryhmään mahtuu 30 henkilöä. Osallistumismaksu 2 euroa, maksu oppaalle. Lisätietoa Jyväskylän Seudun Matkailusta, p. (014) 266 0113, matkailu@jkl.fi.

SähköTeleValoAV 2012-messut Jyväskylä Paviljongissa 1.–3.2.

Tänä vuonna 17. kertaa järjestettävä Jyväskylän SähköTeleValoAV-messut on Suomen suurin sähköalan tapahtuma. Luvassa on alan uutuuksista koottu näyttely sekä mielenkiintoisia luentoja ja seminaareja. Tänä vuonna messuilla on ennätysmäärä näytteilleasettajia, 250 osastoa.

Valon päivän puhe 3.2. klo 11.30

Seminaaritila Paviljongin C2-hallissa.Puhujana DI Tapio Kallasjoki, Suomen Valoteknillinen Seura ry. Puheen otsikko oli "VALAISTUSALALLA MENEE LUJAA" ja sen voi lukea täältä.

Valon kaupunki -lehti ja -kirja julkaistaan 1.2.

Valon kaupunki hanke julkaisee messuilla jaettavan tiedotuslehden ammattilaisnumeron, jossa kerrotaan hankkeesta ja muista valoisista asioista. Lehden lisäksi julkaistaan Valon kaupunki -kirjasarjan ensimmäinen osa. Siinä valotetaan Jyväskylän kulkua Valon kaupungiksi ja esitellään joukko kaupungin pysyviä valaistuskohteita. Valon kaupunki -kirja on myynnissä messuosastolla B101.

Valoklubi 2.2. klo 20–01

Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Messut Oy ja Suomen Valoteknillinen Seura järjestävät SähköTeleValoAv-messujen yhteydessä kaikille messukävijöille suunnatun Valoklubi 2012 -tapahtuman. Valoklubi järjestetään messukeskuksen läheisyydessä sijaitsevassa Tanssisali Lutakossa.

Ohjelmassa on klo 20.30 Valon aikamatka, joka on viihteellinen kertomus valaistustekniikan ja -kulttuurin kehityksestä historian eri aikakausilta. Kertojana on SVS:n puheenjohtaja Tapio Kallasjoki. Musiikin tarjoaa ilmiömäinen The Ghost of Bruce Springsteen & The E Street band. Käytännön järjestelyistä vastaa Open Light Factory Oy. Sisäänpääsy 10 euroa ovelta.

Lisätietoja:

- Valon kaupunki -hankkeen koordinaattorit:

Jani Ruotsalainen, p. 0400 642364, jani.ruotsalainen[at]jkl.fi

Annukka Larsen, p. 040 740 4717, annukka.larsen[at]jkl.fi


Jyväskylä

Valon kaupunki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuun