Suoraan sisältöön

Tapahtumainfo

Valon kaupunki 2019 -tapahtumakokonaisuuteen sisältyy kymmeniä valoteoksia ja valoteemaista oheistapahtumaa, Jyväskylässä 26.-28.9.2019

Seuraa meitä ja tapahtuman lähestymistä myös Facebookissa!

Tapahtumia tehty yhteistyöllä vuodesta 2003

Valon kaupunki -tapahtuma on Valon kaupunki -hankkeen tunnetuin tapahtuma. Valon kaupunki -tapahtuma on Suomen ainoa kaupunkiympäristön valaistukseen keskittyvä tapahtuma. Tapahtuma järjestetään syksyisin iltojen pimetessä. Tapahtumavuosia ovat olleet 2003, 2004, 2006, 2008 sekä vuosittain 2010-2018. Alkuvuosina tapahtuma kantoi nimeä Valo on Jyväskylässä.

Valon kaupunki -tapahtumassa tuodaan esille kaupunkiin rakennettuja, pysyviä valaistuskohteita - niin uusia kuin entisiäkin. Lisäväriä ohjelmaan tuovat erikseen pystytetyt, tapahtuman ajan esillä olevat koevalaistuskohteet ja valoinstallaatiot. Osana tapahtumaa järjestetään yleensä myös seminaari, joka kokoaa valaistusalan asiantuntijat keskustelemaan valaistuksesta. Kuntalaisille ja matkailijoille järjestetään runsaasti mielenkiintoisia oheistapahtumia, joissa voi oppia uusia asioita valosta ja kokea valon kiehtovan vaikutuksen.

Tapahtuma toteutetaan Jyväskylän kaupungin, kiinteistöjen, yhteistyöyritysten, kaupunkilaisten, valaistusalan ammattilaisten, oppilaitosten, yritysten, yhdistysten ja muiden toimijoiden yhteistyöllä. Tapahtuman järjestämisestä vastaa kaupunkirakenteen toimialan liikenne- ja viheralueen vastuualue.

Jyväskylä

Valon kaupunki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 • Sivun alkuun