Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Valon kaupunki » Valon kaupunki

Valon kaupunki

Jyväskylä, Suomen paras taajamavalaistuksen oivaltaja

Jyväskylän kaupunki on Suomen Valon kaupunki. Valon kaupunki -hanke on kaupungin kehittämishankkeista, jolla on luotu Jyväskylästä Suomen paras taajamavalaistuksen oivaltaja. Valaistukseen panostamalla luodaan viihtyisä elin- ja toimintaympäristö alueen asukkaille, yrityksille ja tänne tuleville turisteille.

Valaistuksella parannetaan myös kaupungin turvallisuutta ja viihtyisyyttä pimeinä vuodenaikoina. Valon kaupunki -hanke kehittää kaupunkivalaistuskulttuuria ja luo valon ympärille erilaisia tapahtumia, kuten Valon kaupunki -tapahtuma syksyisin ja Valon päivä -tapahtuma kevättalvella. Hankkeen muita tehtäviä ovat valaistuskohteiden rakentaminen ja suunnittelun ohjaaminen sekä kuntalaisten ja ammattilaisten opastaminen valaistukseen liittyvissä asioissa.

Valon kaupunkia rakentavat paikalliset yritykset ja kiinteistönomistajat yhteistyössä kaupungin kanssa. Jyväskylässä onkin jo yli 100 upeata valaistuskohdetta. Tutustu Suomen Valon kaupungin kohteisiin tästä tai tule ihailemaan niitä paikan päälle!

Vastaa kyselyyn!

Kyselyllä selvitetään vastaajien mielipiteitä Jyväskylän kaupunkivalaistuksesta ja Valon kaupungista. Kysely on avoinna maaliskuun ajan ja 31.3.2017 vastanneiden kesken arvotaan kaksi valoon liittyvää tuotepakettia. Kysely löytyy osoitteesta http://bit.ly/2mBE9Ph.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 • Sivun alkuun