Suoraan sisältöön

Valon kaupunki

Jyväskylä, Suomen paras taajamavalaistuksen oivaltaja

Jyväskylän kaupunki on Suomen Valon kaupunki. Valon kaupunki -hanke kaupungin kehittämishanke, jolla on luotu Jyväskylästä Suomen paras urbaanin valaistuksen oivaltaja. Valaistukseen panostamalla luodaan viihtyisä elin- ja toimintaympäristö alueen asukkaille, yrityksille ja tänne tuleville turisteille.

Valaistuksella parannetaan myös kaupungin turvallisuutta ja viihtyisyyttä pimeinä vuodenaikoina. Valon kaupunki -hanke kehittää kaupunkivalaistuskulttuuria ja luo valon ympärille erilaisia tapahtumia, kuten Valon kaupunki -tapahtuma syksyisin ja Valon päivä -tapahtuma kevättalvella. Hankkeen muita tehtäviä ovat valaistuskohteiden rakentaminen ja suunnittelun ohjaaminen sekä kuntalaisten ja ammattilaisten opastaminen valaistukseen liittyvissä asioissa.

Valon kaupunkia rakentavat paikalliset yritykset ja kiinteistönomistajat yhteistyössä kaupungin kanssa. Jyväskylässä onkin jo yli 100 upeata valaistuskohdetta. Tutustu Suomen Valon kaupungin kohteisiin tästä tai tule ihailemaan niitä paikan päälle!

Jyväskylä

Valon kaupunki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 • Sivun alkuun