Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylän asuinalueet

Tiedoksi

Lomaillemme osallisuuspalveluissa 22.6.-1.8.21. Olemme jälleen tavoitettavissa 2.8.21.

Aurinkoista kesää!

Kysy asuinalueosallisuudesta

Hanna Tenhunen, osallisuuskoordinaattori
p. 050 311 8980, hanna.tenhunen[at]jyvaskyla.fi

Satu Altén, osallisuuskoordinaattori
p. 050 327 3144, satu.alten[at]jyvaskyla.fi

Minna Huolman, osallisuuskoordinaattori
p. 050 530 8698, minna.huolman[at]jyvaskyla.fi

Asuinaluetyön tavoitteena on vahvistaa asukkaiden hyvinvointia ja mahdollistaa osallistuminen asuinalueidensa kehittämiseen. Toimintatapana on tasavertainen vuorovaikutus ja yhdessä tekeminen. Asukkaita kohdataan monenlaisissa tapahtumissa ja verkostoissa eri puolilla Jyväskylää.

Ajankohtaista

Jyväskylän kaupunki, Yhdistystori.fi ja JAPA ry käynnistävät uuden yhteistyön, joka parantaa Jyväskylän asukas- ja kyläyhdistysten tietojen löydettävyyttä ja tekee yhdistyksille tietojen ilmoittamisesta helpompaa. Jatkossa yhdistysten tiedot kootaan yhteen paikkaan, Yhdistystori.fi:hin. Palvelun toimintaa esitellään asukas- ja kyläyhdistyksille yhteistyöillassa 1.9.2021 klo 17. Yhdistystori.fi on toimijoille maksuton, ja illassa opastetaan sen käyttöön. 

Perinteisesti asukasyhdistysten yhteystietoja ovat nettisivuilleen koonneet Jyväskylän kaupunki ja JAPA ry. Yhdistysten tietoja on voinut ilmoittaa myös keskisuomalaista yhdistys- ja kansalaistoimintaa kokoavalle Yhdistystorille, jota ylläpitää Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry. Tietojen ajan tasalla pitäminen on kuitenkin vaatinut paljon työtä niin yhdistyksiltä, kuin niitä koostavilta tahoilta.  

Uuden yhteistyön myötä tilanne helpottuu: jatkossa riittää, että yhdistykset ilmoittavat tietonsa ainoastaan yhteen paikkaan, Yhdistystorille. Vuoden 2022 alusta asukas- ja kyläyhdistysten Yhdistystorille lisäämät tiedot päivittyvät automaattisesti Jyväskylän kaupungin ja JAPAn sivuille. Yleishyödylliset yhteisöt voivat ilmoittaa Yhdistystorilla ilmaiseksi. Palveluun rekisteröityneet voivat julkaista ja päivittää tietojaan itsenäisesti, ilman välikäsiä.

Yhdistystorin ylläpidosta vastaava Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen KYT-järjestöpalvelut tarjoaa palvelun käyttöön jatkuvaa ohjausta ja tukea. 

Yhdistystorille voi rekisteröityä tästä: www.yhdistystori.fi/rekisteroityminen/ 

Yhdistystorin ja Jyväskylän kaupungin yhteistyötä on tiivistetty jo aiemmin, jotta asukkaat löytäisivät entistä paremmin yhteisöjen tuen, avun ja toiminnan pariin. Palvelu - ja näin kaikki siellä ilmoittavat - näkyy muun muassa Jyväskylän kaupungin palveluoppaassa

Lisätietoja:

Osallisuuskoordinaattori Minna Huolman, Jyväskylän kaupunki, p. 050 530 8698, minna.huolman@jyvaskyla.fi  

Erityisasiantuntija Matti Tervaniemi, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, p. 040 094 1833, matti.tervaniemi@kyt.fi

 

Asukas- ja kyläyhdistyksiä

Jyväskylän monilla asuinalueilla toimii asukasyhdistys, kyläyhdistys, kylätoimikunta tai jokin muu seura.

Asukas- ja kyläyhdistyksiä

Asukas- ja kyläyhdistyksen sekä osallisuuspalveluiden kokouksen muistiot:

13.4.2021 kokousmuistio (pdf)

 

Asiasanat: