Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lutakko Jyväsjärveltä

Jyväskylän kaupunki tekee yhteistyötä kansalaisjärjestöjen kanssa. Kaupunki tukee kansalaisjärjestöjen toimintaa myös myöntämällä kansalaistoiminnan toiminta- ja kohdeavustuksia. Kaupunki tarjoaa myös edullisia tiloja järjestötoimintaan.

Kansalaistoiminnankeskus Matara on asukkaiden kohtaamispaikka ja siellä toimii useita kymmeniä järjestöjä. Mataran tiloja käyttää yli 100 järjestöä. Sepänkeskuksen tiloja käyttävät lähinnä eläkeläisjärjestöt.

Yhdistystori.fi -verkkopalvelu on Keski-Suomen kansalais- ja järjestötoiminnan sivusto. Se on perustettu helpottamaan kansalaistoiminnan parissa toimivien järjestöjen, yhdistysten, yhteisöjen, seurakuntien, kuntien ja kaupunkien sekä ei-kaupallisten yritysten toiminnan, vapaaehtoistyön ja kehittämistoiminnan löytämistä ja viestintää.

Palvelun sisältö on suunnattu erityisesti kansalaisille, yhdistys- ja järjestötoimijoille, oppilaitosten edustajille sekä viranomaisille.

 

Asukas- ja kyläyhdistykset

Jyväskylän monilla asuinalueilla toimii asukasyhdistys, kyläyhdistys, kylätoimikunta tai jokin muu seura, jotka tekevät arvokasta työtä omilla asuisalueillaan.

Asukas- ja kyläyhdistyksiä Jyväskylän kaupungin kulttuurihakemistossa (poistuu 31.12)
Asukas-ja kyläyhdistykset Yhdistystori.fi:ssa

Asukas- ja kyläyhdistykset sekä Jyväskylän kaupungin osallisuuspalvelut pitävät yhteisiä kokouksia neljä kertaa vuodessa. Jokaiseen kokoukseen sovitaan etukäteen teema/teemoja, joita käsitellään kulloinkin sopivalla tavalla. Teemoja asukas- ja kyläyhdistyksiltä kyseltiin keväällä 2021. Seuraava kokous on 23.11.2021 ja sen aiheena on ensi vuoden kokousten ajankohdat ja aiheet. Kokoukseen mahtuu mukaan myös toinen aihe, joka valitaan kyselyn vastauksista. 

Kokousten muistiot:

13.4.2021 kokousmuistio (pdf)
1.9.2021 kokousmuistio (pdf)

Lisätietoja

Osallisuuskoordinaattori Minna Huolman, Jyväskylän kaupunki, p. 050 530 8698, minna.huolman@jyvaskyla.fi  

Ajankohtaista

Jyväskylän kaupunki, Yhdistystori.fi ja JAPA ry käynnistävät uuden yhteistyön, joka parantaa Jyväskylän asukas- ja kyläyhdistysten tietojen löydettävyyttä ja tekee yhdistyksille tietojen ilmoittamisesta helpompaa.

Perinteisesti asukasyhdistysten yhteystietoja ovat nettisivuilleen koonneet Jyväskylän kaupunki ja JAPA ry. Yhdistysten tietoja on voinut ilmoittaa myös keskisuomalaista yhdistys- ja kansalaistoimintaa kokoavalle Yhdistystorille, jota ylläpitää Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry. Tietojen ajan tasalla pitäminen on kuitenkin vaatinut paljon työtä niin yhdistyksiltä, kuin niitä koostavilta tahoilta.

Jatkossa yhdistykset ilmoittavat tietonsa ainoastaan yhteen paikkaan, Yhdistystorille. Jyväskylän kulttuurihakemistossa ja JAPA ry:n sivuilla olevat asukas- ja kyläyhdistysten omat listaukset poistuvat 31.12.2021. Vuoden 2022 alusta asukas- ja kyläyhdistysten Yhdistystorille lisäämät tiedot päivittyvät automaattisesti Jyväskylän kaupungin ja JAPAn sivuille. Tämä siis tarkoittaa sitä, että jos yhdistystä ei ole rekisteröity yhdistystorille sen tietoja ei löydy myöskään Japan eikä kaupungin sivuilta.

Yleishyödylliset yhteisöt voivat ilmoittaa Yhdistystorilla ilmaiseksi. Palveluun rekisteröityneet voivat julkaista ja päivittää tietojaan itsenäisesti, ilman välikäsiä. Yhdistystorin ylläpidosta vastaava Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen KYT-järjestöpalvelut tarjoaa palvelun käyttöön jatkuvaa ohjausta ja tukea. 

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Matti Tervaniemi, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, p. 040 094 1833, matti.tervaniemi@kyt.fi

Yhdistystorille voi rekisteröityä tästä: www.yhdistystori.fi/rekisteroityminen/ 

Asiasanat: