Rokotusainepulloja rivissä pöydällä.

Koronavirusrokote antaa suojaa koronavirustautia ja sen vakavia tautimuotoja vastaan. Riittävän kattavilla rokotuksilla pyritään estämään viruksen leviämistä väestön keskuudessa. Siksi koronavirusrokotetta tarjotaan maksutta koko väestölle.

Rokotteen haluava rokotetaan kahteen kertaan. Ensimmäisen ja toisen rokotuksen väli on noin 12 viikkoa. Toista rokotusta ei ole mahdollista aikaistaa. Jos linjaus muuttuu, siitä tiedotetaan.

Rokotuspaikat

Rokotuspaikka valitaan ajanvarauksen yhteydessä:

• Kuokkalan entisen terveysaseman tilat, Syöttäjänkatu 10 (esteetön kulku)
  • Killerin raviradan katsomorakennus, Vesangantie 24 (2. kerros, ei hissiä)
  • Killerin raviradan katsomorakennuksen edustan rokotuskontti (esteetön)
  • Hankasalmen terveysasema
  • Uuraisten terveysasema.

Korpilahdella järjestetään yksittäisiä rokotuspäiviä henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta päästä kumpaankaan kaupungin rokotuspaikoista. Seuraava päivä on 27.7. - varaukset soittamalla p. 014 266 1472 (koronarokotusneuvonta).

Käytettävissä on myös mobiiliyksikkö niiden asukkaiden palvelemiseksi, jotka eivät vakavan fyysisen tai sosiaalisen syyn vuoksi pääse saapumaan rokotuspaikalle. Mobiiliyksikön käyttö harkitaan tapauskohtaisesti eikä sen käyntiä voi itse varata esimerkiksi terveysasemalle soittamalla.

Huhtikuussa 2021 työterveyshuollon yksityiset toimijat alkoivat tarjota asiakkailleen koronarokotuksia yhteistyössä kuntien kanssa.

Asioi rokotuspisteellä turvallisesti

Rokotuspisteillä on turvallista asioida. Muista nämä asiat rokotuspisteelle tullessasi:

• Älä tule rokotukseen, mikäli sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita. Tavallisia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskipu, huonovointisuus, yleiskunnon lasku sekä melko tavallisena maku- ja hajuaistin heikkeneminen.
  • Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi esimerkiksi henkilökortilla.
  • Saavu rokotukseen ajoissa.
  • Käytä maskia.
  • Huolehdi käsihygieniasta.
  • Pidä vähintään kahden metrin etäisyys muihin.
  • Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.
  • Voit tulla rokotuspisteeseen autolla, pyörällä, kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Julkisissa kulkuvälineissä tulee muistaa maskin käyttö.
  • Helteellä muista juoda vettä ja ruokailla, ettei heikko olo yllätä.

Suojaudu koronarokotteiden saannin jälkeenkin

Rokotuksen jälkeen on edelleen tärkeää pitää turvaväliä, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta ja käyttää maskia, kun etäisyyden pitäminen mahdollisiin tartunnan lähteisiin ei ole mahdollista. Jos oireita ilmaantuu, tulee hakeutua testiin.

Rokotus koostuu kahdesta annoksesta, jotka annetaan noin 12 viikon välein. Voi kestää vielä useita kuukausia, ennen kuin koko Suomen tasoinen suoja tautia vastaan on saavutettu ja epidemia on torjuttu. Huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta sekä yskimällä ja niistämällä oikein autat torjumaan koronan lisäksi myös muita tarttuvia tauteja.

Nyt ensirokotusajan saa kaikille rokotettaville

Huomaathan, että jos olet jo sairastanut koronavirustaudin, THL:n ohjeen mukaan rokotteen voi ottaa vasta 6 kuukauden kuluttua tartunnan toteamisesta. Tietoa rokotusvuorojen periaatteista löytyvät sivulta rokotusjärjestys.

Koronarokotusasioita hoitaa suora numero

Jäikö kysyttävää? Koronarokotusasioissa palvelee puhelinnumero 014 266 1472 maanantaista torstaihin kello 8–15 ja perjantaisin kello 9–15.

Kysymyksen koronarokotuksesta voi lähettää neuvontaan myös sähköpostitse osoitteella koronarokotus@jyvaskyla.fi.

Lisätietoa rokotteista

Tietoa koronaviruksesta Jyväskylästä