Tuoreimman Valo-lehden artikkelissa valaistuskoordinaattori Elisa Hillgen kertoo hyppyrimäen valaistusprojektista.

Matti Nykäsen hyppyrimäen erikoisvalaistus loistaa Laajavuoren laella Jyväskylässä. Näyttävän maamerkin ja horisonttipisteen valaistus muuttui kesken projektin kunnianosoitukseksi entiselle mäkikotkalle. Valo kertoo hyppääjän matkasta tornin juurelta vauhtimäen hyppyrin nokalle.

"Laajavuoren hyppyrimäki valmistui Jyväskylään vuonna 1965. Nykäsen menestyksen myötä 80-luvun lopulla sen nimi muutettiin Matti Nykäsen mäeksi. Sijainti korkealla ja näkyvällä paikalla on tehnyt hyppyrimäestä yhden Jyväskylän tärkeimmistä maamerkeistä. Kuokkalan vesitornin ja Harjun Vesilinnan ohella se on yksi näkyvimpiä pisteitä horisontissa ja nähtävissä useista ilmansuunnista.

Jyväskylän kaupunki ryhtyi suunnittelemaan hyppytornille pysyvää valaistusta vuonna 2018. Alun perin oli tarkoitus valaista vain korkea torni dynaamisella, tapahtumiin ja vuodenaikoihin muuntuvalla valaistuksella. Ensimmäisten luonnosten jälkeen projekti sai kuitenkin uuden suunnan, kun helmikuun 2019 alussa saapui tieto mäkikotkan poismenosta."

Lue koko Hyppääjän tarina Suomen Valoteknillisen Seuran VALO-lehdestä 1/20

Matti Nykäsen mäen erikoisvalaistus