Alkuvuodesta julkaistun kaupunkilaiskyselyn palaute oli erittäin positiivista. Lue lisää kyselyn tuloksista.

Viime vuoden marraskuussa joulunavauksen yhteydessä sytytettiin ensimmäistä kertaa myös Kirkkopuiston Jouluvalomaa. Valon kaupunki -tiimin ideoima ja suunnittelema kokonaisuus sisälsi kookkaita poroja, suuria palloja ja tunnelmallisia lyhtyjä. Tavoite oli tuoda keskustaan joulun tunnelmaa ja houkutella kaupunkilaiset ja vieraat nauttimaan valosta upeaan Kirkkopuiston ympäristöön. Jouluvalomaasta toivottiin ilahduttavaa ja elämyksellistä vetovoimatekijää keskustalle. Vuoden 2020 jouluksi Valon kaupunki hankkii sekaan vähintään yhden uuden objektin ja jouluvalomaa sytytetään jälleen osana jouluavausta.

Jouluvalomaasta järjestettiin some-kanavien kautta kysely, jossa tiedusteltiin mielipiteitä kävijöiltä. Palaute oli erittäin positiivista ja tavoitteeissa selvästi onnistuttiin. Vastauksia kyselyyn saatiin noin 400 kpl.

• Suurin osa vastanneista oli käynyt katsomassa jouluvalomaata useammin kuin kerran tai tosi monta kertaa.
  • Lähes kaikki pitivät kokonaisuutta hyvin tai erittäin hyvin onnistuneena
  • Keskimääräinen arvosana kokonaisuudelle oli 4.5/5
  • Suuria poroja pidettiin parhaana yksittäisenä asiana, suuret huonemaiset pallot olivat kakkossijalla
  • 83.4% vastanneista piti valittua lämmintä valkoista valon väriä parhaana Kirkkopuiston ympäristöön
  • 62,6 % vastanneista piti parhaana staattista pysyvää valoa, 32,1 % kevyesti kimaltavia tai liikkuvia valoja
  • 82 % vastanneista oli sitä mieltä, että jouluvalomaalla on joko melko varmasti tai erittäin paljon merkitystä keskustan vetovoimaan.
  • Noin 80% aikoo tulla ehdottomasti katsomaan jouluvalomaata myös ensi joulun aikaa

VAPAITA KOMMENTTEJA:

"Ensimmäisen kerran ohiajaessa tuli oikein sellainen wau-olo! Nautimme perheen kanssa puistossa kävelystä ja valoista! Erittäin onnistunut juttu"

"Ihana idea joka yllätti positiivisesti ja sai ainakin minulla aina hymyn huulille kun töihin sipsuttaessa tuli ohi mentyä. Kiitos"

"Se oli näyttävä, ehjä ja osallistava kokonaisuus, josta meidän suurperhe iloitsi suuresti. Tulimme katsomaan sitä useasti puolen tunnin matkan päästä, asioinnin yhteydessä. Iso kiitos tekijöille"

"Jouluvalomaa loi lämpöä ja valoa! Hyvän mielen juttu! Toin ystäväni, jotka olivat kotoisin toiselta paikkakunnalta ja jotka sattuivat käymään ko. ajankohtana kaupungissa, katsomaan valomaata"

"Näitä on ihasteltu Ruotsissa asti. Tänä vuonna onnistuitte ihan nappiin!"

"Oli todella nautinnollinen elämys aina kun ohi kulki. Toi joulun ja erityisesti talven taikaa meille. Ilahdutti, että olivat noin pitkään esillä ja jos on rittävän "yleistalvi-teema", niin mikäs siinä on tammikuun puolella nauttiessa! Kaunista, kun luonto ja valot kietoutuvat toisiinsa."