Jyväskylän kaupunki, kaupunkirakenteen toimiala järjestää Lutakon esteettömän leikkipuiston ja liikuntapaikan taideteoksen ideakilpailun. Tarkoituksena on hakea ideoita taideteokseen tai -kokonaisuuteen jossa toteutuu aistien hyödyntäminen valo- ja äänitaiteen muodossa.

Lutakon esteetön leikkipuisto & liikuntapaikka sijoittuu Kehä Vihreälle, jonne on tehty oma taidekonsepti. "Taiteen tavoite on tukea myös Kehä Vihreän orientoituvuutta. Taiteen avulla luodaan maamerkkejä alueelle, vahvistetaan Kehä Vihreän viihtyisyyttä ja brändiä. Taiteen tavoite on olla elämyksellistä, yllättävää sekä ilahduttavaa ja aktivoida ihmisiä liikkumaan."

Kyseessä olevan kohteen taideidean tulee soveltua tiiviisti asuttuun ympäristöön ja olla tekniikaltaan pitkäikäinen ja helposti huollettavissa. Erityinen painotus on eri aistien hyödyntämisessä ja esteettömyydessä. Valoa ja ääntä voi hyödyntää myös luonnonvalon, pintojen ja kosketuksen avullla.

Kilpailuaika on 17.6.-21.8.2020.

Kilpailuohjelma ja muu pohja-aineisto kilpailun sivuilla

Lisätiedot elisa.hillgen@jyvaskyla.fi

Kilpailun sihteeri marjaana.kangas@wsp.com