LUCI-verkoston kesken kaupunkien edustajat keskustelivat COVID-19-tilanteesta ja sen vaikutuksista mm. kaupunkivalaistukseen.

Kesällä 2020 LUCI Association -verkoston useat jäsenkaupungit keskustelivat COVID-19-tilanteesta ja sen vaikutuksista mm. kaupunkivalaistukseen, valotapahtumien järjestämiseen sekä julkisten tilojen käyttöön rajoitusten aikana. Lue lisää keskustelun yhteenvedosta LUCIn verkkosivuilta

"In some cities, the lockdown also enabled citizens to rediscover their city and reappropriate public space. In Amsterdam, a city normally overcrowded with 17 million tourist each year, inhabitants could ‘rediscover’ their own city in a different way.

In other cities, less cars and more free time also meant that various social groups could use public spaces in a more “equal” manner. Children could go on the streets to play in cities where occasional outdoor movement was allowed."