Facebookin valetapahtumat hämmentävät käyttäjiä. Osallistu vain luotettujen järjestäjien tapahtumiin.

Useiden tunnettujen tapahtumien nimellä on Facebookiin alkanut ilmestyä kopioita tai valetapahtumia, jotka vaikuttavat hyvin samanlaisilta kuin alkuperäinen tapahtuma. Nämä ovat huijauksia ja striimaus-linkki todennäköisesti kerää käyttäjien tietoja epämääräisiin tarkoituksiin. Myös Valon kaupungin sivuista on ilmestynyt kopioita mm. nimellä Valon kaupunki 2020 ja Valon kaupunki -tapahtumiakin on luotu useaan kertaa eri versioina.  Samankaltaisia huijauksia on näkynyt mm. musiikkifestivaaleista ja muista kaupunkikulttuuritapahtumista.

Valon kaupunki -tiimi haluaa muistuttaa: Älkää klikatko näiden valetapahtumien linkkejä ja tarkistakaa eventin tapahtumajärjestäjistä, että sivu on oikea (joskus oikea sivu asetetaan rinnakkaisjärjestäjäksi ja tämäkin antaa valheellisesti uskottavamman kuvan). Usein myös näissä tapahtumissa kommentointimahdollisuus on suljettu.

Ilmiantoja kannattaa näistä sivuista ja huijauksista tehdä aina kun niihin törmää.

Meidän oma virallinen tapahtumamme löytyy Jyväskylä - City of Light -Facebook-sivujemme alta ja tapahtumaan pääset suoraan tästä: Valon kaupunki 2020