Tiia Masalin, markkinointiassistentti, Visit Jyväskylä

Elisa Hillgen, Valon kaupunki -koordinaattori ja valaistussuunnittelija
elisa.hillgen (at) jyvaskyla.fi
p. 045 221 8615

Joulukylä Jyväskylä -elämyskokonaisuus kokoaa tänäkin vuonna Jyväskylän seudun ja Keski-Suomen joulunajan lomat, elämykset, ostospaikat ja tarjoukset saman verkkosivuston alle. Tänään avattu sivusto kätkee sisäänsä esimerkiksi vinkkejä pukinkonttiin ja jouluiseen herkutteluun sekä runsaan määrän vaivattomia joululomia, joissa ikimuistoiset kokemukset on räätälöity lomanviettäjille valmiiksi.

- Aitoa joulua ei tarvitse etsiä kaukaa, eikä matkustamiseen tarvitse käyttää koko päivää. Keski-Suomessa on runsaasti mahdollisuuksia erilaisiin, ikimuistoisiin joululomiin. Alueella palvelut ovat helposti saavutettavissa, mutta silti loman viettäjä voi hiljentyä omaan rauhaansa. Vaikka lumitakuuta ei voida varsinaisesti antaa, Keski-Suomessa on kuitenkin saatu nauttia lumesta edellisten joulujen aikaan, markkinointiassistentti Tiia Masalin Visit Jyväskylästä muistuttaa.

Jouluna Keski-Suomessa voikin nauttia kiireettömistä kokemuksista, joissa vallitseva aika on otettu huomioon. Esimerkiksi Varjola, Peurunka, HimosLomat, Nukula ja Scandic Laajavuori tarjoavat joulun lomapaketteja, joissa voi majoituksen ohella kokea upeita jouluelämyksiä ja herkutella hyvällä ruualla. Myös Lomakeskus Revontulessa voi kokea rauhallisen ja luonnonläheisen, suomalaisen perinnejoulun.

- Jouluna Revontulessa voi majoittua omassa rauhassaan, mutta meiltä voi ostaa myös valmiin joulupaketin. Joulunviettoon voi hiljentyä esimerkiksi yhteisillä joululauluilla, kuusen koristelulla ja yhteisruokailuilla. Rannan saunapolun saunat lämpiävät myös joka ilta. Meillä ei tarvitse pelätä, sillä emme ole isojen massojen kohde, ja kaikki majoittuvat omissa mökeissään ja huoneissaan. Aktiviteetit järjestetään turvallisesti ja porrastetusti, koronarajoitukset ja turvavälit huomioon ottaen, Revontulen toimitusjohtaja Tiia Valkama kertoo.

Upeita elämyksiä myös ennen joulua - Jouluvalomaan valoteokset loistavat Jyväskylässä tänäkin vuonna

Ennen joulun juhlallisuuksia Jyväskylässä voi virittäytyä joulutunnelmaan monin keinoin. Joululounaisiin on Keski-Suomessa ihania vaihtoehtoja ja ostoksia voi tehdä pienissä joulumyyjäisissä tai kivoissa ostoskohteissa. Suosittu Toivolan Vanha Piha avaa Joulupihansa myös tänä jouluna. Joulupihalla voi tehdä jouluostoksia kivijalkaputiikeissa, uudistetuissa makasiineissa, herkkukaupassa ja pop up -muotimyymälässä sekä nauttia perinteisestä joulutunnelmasta ja muista elämyksistä. Toivolan joulu alkaa virallisesti 28. marraskuuta.

- Teemme pihalle upean jouluvalaistuksen ja koristelemme Toivolan upeaksi joulumaaksi, esimerkiksi eri päiväkodit koristelevat pihalle yhteensä 20 joulukuusta. Näytämme Lumiukko-animaation päivittäin, tarjolla on jouluista live-musiikkia ja jouluinen lounas uudistetussa ravintolassa. Pihalle nousee myös kioski, josta saa lämmintä Toivolan glögiä, riisipuuroa ja glühweinia. Joulupukki on paikalla keskiviikosta sunnuntaihin. Luomme Toivolan Vanhalle Pihalle upean jouluisen tunnelman, jossa arjen kiireet unohtuvat. Joulupiha on auki jouluaattoon saakka, yrittäjä Arto Hakanen tunnelmoi.

Jouluvalomaan porot rakentuvat kirkkopuistoon

Jyväskylän joulunaikaan kuuluu myös samoihin aikoihin Jyväskylän Kirkkopuistoon toista kertaa nouseva elämyksellinen ja lämminhenkinen Jouluvalomaa. Tänä vuonna kaupungissa portaittain sytytettävät jouluvalot ilahduttavat kaupunkilaisia ja matkailijoita aina tammikuun puoliväliin saakka.

- Valon kaupungin pysyvät kohteet saavat myös joulun aikaan rinnalleen valoon liittyviä elämyksiä. Tänä vuonna Kirkkopuiston Jouluvalomaa avautuu 26. marraskuuta ja loput jouluvalot, kuten Kompassin yleisöäänestyksellä valittu uusi tähti, 28. marraskuuta. Viime vuonna saimme miltei pelkästään ihastuneita kommentteja ja kaupunkilaiset kokivat ylpeyttä kaupungin valoteoksista. On ilo katsoa somessa valoista leviäviä valokuvia, Valon kaupunki -koordinaattori ja valaistussuunnittelija Elisa Hillgen kommentoi.

Jouluvalomaata päivitetään vuosittain uusilla jouluisilla valoelementeillä ja tänä vuonna Kirkkopuistoon rakentuu uutuutena nelimetrinen valosuihkulähde. Valokuvia voi ottaa myös esimerkiksi isojen porojen ja joulupallojen kanssa.

Marraskuun lopussa julkaistavan mobiilisovelluksen avulla on mahdollista suunnistaa Valon kaupungin pysyvien teosten välillä. Sovellukseen on tulossa lisäksi lisätyn todellisuuden lumiukko, jonka voi nähdä Kirkkopuistossa vain applikaation avulla.

Joulukylä Jyväskylä -logo.

Joulukylä Jyväskylä on lukuisista joulunajan tapahtumista ja vapaa-ajan vinkeistä koottu teemallinen elämyskokonaisuus, joka on suunnattu Jyväskylän seudun asukkaille ja alueella vieraileville matkailijoille. Tavoitteena on tuoda perinteisen joulunajan tunnelmaa myös digitaalisissa kanavissa, kasvattaa tietoisuutta joulunajan elämyksistä ja ilahduttaa Jyväskylän seudulla asuvia ja matkailevia.

Joulukylä Jyväskylä elämyskokonaisuuden löytää Visit Jyväskylän verkkosivuilta sekä Facebookista @joulukylajkl. Jyväskylän seudulla asuvat ja vierailevat voivat lisätä Facebook-profiilikuvaansa Joulukylä Jyväskylä -kehyksen. Joulutunnelmia voi merkitä sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #visitjyvaskyla ja #joulukyläjkl sekä @visitjyvaskyla.

Joulutunnelmia Visit Jyväskylän Youtube-kanavalla