Valon kaupunki toteuttaa erilaisia pidempiaikaisia valoiloa tuovia kohteita eri puolille kaupunkia. Kierrä tutustumassa valaistuksiin turvallisesti ja omaan tahtiin.

Palvelupäällikkö Kari Ström
p. 050 60943, kari.strom[at]jyvaskyla.fi

Valon kaupunki -koordinaattori Jani Ruotsalainen
p. 0400 642 364, jani.ruotsalainen[at]jyvaskyla.fi

Valon kaupunki toteuttaa yhteistyökumppaneiden kanssa eri puolilla kaupunkia väliaikaisia valoteoksia sekä muuta katsottavaa ja koettavaa valon merkeissä 23.11.2020 alkaen.

– Huippusuositun Valon kaupunki -tapahtuman peruuntuminen tältä vuodelta oli poikkeus pitkään perinteeseen. Valon kaupunki -tiimi yhteistyökumppaneineen halusi tästä huolimatta toteuttaa valoteemaisia teoksia pidempiaikaisesti, ilta-aikaan kaupungilla liikkujien iloksi. Kohteita voisi kiertää omaan tahtiin ja turvallisesti ilman tapahtumanjärjestämisen tuomaa yleisöpainetta tai pandemia-ajan vaikutuksia. Syntyi Valoiloa-idea, kertoo palvelupäällikkö Kari Ström.

Luvassa on 23.11. alkaen katsottavaa ja koettavaa koko perheelle, osin jopa 10.1.2021 asti. Kaupungissa voi nauttia monista eri asioista kuten Kirkkopuiston Jouluvalomaasta, valoteoksista Ylistönsillalla, Kankaan vanhan paperitehtaan julkisivussa, Matkakeskuksella, Messuaukiolla sekä ympäristövalaistuksista viidellä eri asuinalueella ympäri kaupunkia.

Luvassa on myös tuttuun tapaan uusien pysyvien valaistuskohteiden julkistamista, koevalaistuksia sekä webinaari kaupunkivalaistuksesta kiinnostuneille. Keskustassa liikkujille kauppakeskus Forum tarjoillee mm. valotaidetta ja -näyttelyitä koko ensi viikon ajan. Lista Valoiloa-kohteista ja ajankohdista alempana.

Jouluvalomaa tuo joulun tunnelmaa Kirkkopuistoon

Viime vuonna ensi kertaa toteutettu Jouluvalomaa Kirkkopuistossa sai valtavan määrän hyvää palautetta ja sosiaalinen media täyttyi kauniista kuvista Jyväskylän Kirkkopuistosta. Tänäkin vuonna kookkaat viisimetriset porot saapuvat rekensä kera puistoon viime vuodesta tuttujen valo-objektien kera. Uutuutena puistoon toteutetaan tänä vuonna neljä metriä korkea LED-suihkulähde. Mikäli mukanasi on älypuhelin, niin voit ladata Valon kaupunki -applikaation ja sen avulla löytää myös virtuaalisen lumiukon puistosta.

Joulun tunnetta kävelykeskustassa lisää myös uusi, yleisöäänestyksen perusteella hankittu Joulutähti Kompassin ylle, joka sytytetään ensimmäisen kerran 28.11.

Valoiloa on kaikkien asia, jokainen voi osallistua

Valon kaupunki kannustaa ihmisiä jakamaan kuvia Valoiloa-kohteista tai omista tunnelmallisista valaistuksista #valoiloa2020 tunnuksella. Parhaat kuvat raati palkitsee lahjakortein vuodenvaihteen jälkeen! Osallistuminen on helppoa ja turvallista myös kotoa käsin, nappaa kuva vaikkapa lempivalaistuksesta kotonasi!

– Valon kaupunki on jyväskyläläisten oma juttu. Tapahtumanjärjestämisen näkökulmasta erittäin haasteellisena vuonna meille on tärkeä ja valtavan hieno asia, että voimme tarjota kaikille kuntalaisille kokemuksia valosta näin synkeään vuodenaikaan turvallisesti. Teokset ovat nähtävillä pitkän aikaa ja niitä voi käydä ihastelemassa omia aikojaan. Lisäksi nyt on myös mahdollisuus osallistua online-tilaisuuksiin tai muutoin sosiaalisen median kautta vaikka kotoa käsin, lisää Valon kaupunki -koordinaattori Jani Ruotsalainen.

Valoiloa-kohteet löytyvät pian myös Valon kaupunki -mobiilisovelluksesta

Ensi viikolla valmistuu helppokäyttöinen Valon kaupunki -mobiilisovellus. Valoiloa-kohteet sekä valikoidut pysyvät kohteet löytyy helposti mobiiliappsin avulla. Mobiiliappsin kehittämistä jatketaan ensi vuoden puolella ja sen avulla tulevaisuudessa myös matkailijat voivat helposti saada lisätietoa kohteista ja niiden taustoista. Sovellus toimii Android-puhelimissa ja löytyy sovelluskaupasta nimellä Valon kaupunki.

Katso kaikki Valoiloa-kohteet

Valoiloa-kohteita toteuttamassa yhteistyökumppanit