Hyppää pääsisältöön

10.3.2021

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti 10.3. 2021 esittää ensi viikolla kokoontuvalle kaupunginhallitukselle urheilu- ja retkeilyalueiden investointien määrärahaan 1 900 000 euron lisäystä Hippoksen uuden pesäpallostadionin rakentamiseen jo vuodelle 2021.


Kuva
Puheenjohtajan nuija. Kuva Antti Laukkarinen

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina 15.3., jonka jälkeen asia etenee vielä kaupunginvaltuustoon. Myönteisten päätösten myötä uuden 2500 paikkaisen pesäpallostadionin rakentaminen voisi alkaa jo tänä vuonna alkusyksystä. Pesäpallostadionin suunnittelukustannukset ovat 200 000 euroa ja rakentamiskustannukset arviolta 3 800 000 euroa, joista 1 700 000 euroa kohdistuisi vuodelle 2021. Tavoitteena on, että uusi stadion olisi käytössä kesällä 2022.
 
Stadionin 2500 katsomopaikasta katettuja olisi vähintään 1500. Katsomorakenteiden alle sijoittuisivat wc-, pukuhuone- ja varastotilat ja toimitsija- ja mediatilat tulisivat katsomon yläosaan. Myös kahvio-, kioski- ja oheistilat rakentuvat katsomorakenteisiin. Alueen huolto- ja henkilökuntatilat rakennettaisiin stadionin yhteyteen. Pesäpallostadionista on suunniteltu monikäyttöistä palvelemaan Hippoksen liikuntapuiston käyttäjiä niin kesä- kuin talviakana. Alueelle tulevan liikuntapuiston muiden toimintojen rakentaminen tullaan toteuttamaan uuden Hippoksen valmistuttua.

Uuden Hippoksen rakentamisen alkaessa ensimmäisenä toimenpiteenä on alueen viemäri- ja vesijohtoputkien siirtäminen, jotka sijaitsevat nykyisen pesäpallokentän alla. Nykyinen kenttä jää näin ollen pois käytöstä heti rakentamisen alkuvaiheessa. Liikuntapalvelut on selvittänyt uuden pesäpallostadionin sijoitusvaihtoehtoja. Hippoksen alue on ainoa paikka, jossa kaava mahdollistaa stadionin rakentamisen. Syksyn 2020 aikana on jo tarkasteltu stadionin sijoittumista ja rakentamismahdollisuuksia. Lisäksi on tehty ehdolliset kilpailutukset pesäpallostadionin suunnittelusta. Uusi stadion sijoittuisi Hippoksen alueen länsipäätyyn lähemmäksi Rautpohjankatua.

Hippoksen nykyinen pesäpallostadion on rakennettu vuonna 1968. Katsomorakenteita on laajennettu nykyiseen laajuuteen 1980-luvun lopulla. Viimeisin peruskorjaus on tehty vuonna 2014, jolloin uusittiin kentän tekonurmipinnoite ja katsomoiden pintoja uusittiin ja maalattiin. Nykyinen pesäpallostadion ei täytä ajanmukaisia olosuhdevaatimuksia superpesisotteluille muun muassa wc- ja pukutilojen osalta.

Kokouksen muut asiat, esityslista ja liitteet

Muissa päätösasioissa lautakunta valitsi Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry:n vuosikokoukseen edustajiksi Jyväskylän kaupunginteatterista Marietta Kunnaksen, Outi Kasasen ja Tuukka Toijanniemen. Esityslistaan ja pöytäkirjoihin pääsee lautakunnan nettisivuilta: https://www.jyvaskyla.fi/paatoksenteko/lautakunnat/kulttuuri-ja-liikuntalautakunta. Tämän kokouksen pöytäkirja julkaistaan hyväksymisen jälkeen kaupungin nettisivuilla torstaina 18.3.2021. 

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki, 
- kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Antti Saleva, p. 040 734 8106
- sivistyspalvelujen toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 014 266 403