3.6.2021

Suosittu, yli 117 000 seuraajan some-yhteisö ”Poikien äidit” tuo Perhesuunnistus-tapahtuman Jyväskylään keskiviikkona 16.6. kello 10-18. Luvassa on erilaisia kaupunkisuunnistuskohteita, joissa voi kierrellä omatoimisesti ja suorittaa hauskoja tehtäviä.

Tapahtumaan on hyvä ottaa mukaan puhelimet, sillä tehtävänannot tulee Perhesuunnistus-tapahtuman Facebook-ryhmään tai ne voi pyytää Whatsappin kautta. Suunnistustehtävät voi myös palauttaa Facebook-ryhmään tai Whatsapp-viestillä. Tapahtuman info- ja lähtöpisteenä toimii Lounaispuisto.

- Perhesuunnistukseen voi suorittaa myös virtuaalisesti vaikka kesämökiltä käsin eli kaikkiin tapahtumapaikkoihin ei tarvitse mennä paikan päälle – jos osaa löytää tiedon vaikka netistä, kertoo paikallisesti tapahtumaa tuottava Päivi Kaski Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluista.

Suunnistuspaikkoina toimii mm. Toivolan Vanha Piha, Keski-Suomen museo, Mäki-Matin perhepuisto, Harjun portaat sekä keskustan yrityksiä. Tehtävärasteja ja ohjelmaa on eri ikäisille lapsille ja nuorille – perheille ja kaveriporukoille. Esimerkiksi Lounaispuistossa pääsee testaamaan katutaidetta ja graffitimaalausta ja Kankaalla Pergamenttitorilla (Paperitehtaankatu 1) järjestetään Loiskiksen Lasten ikivihreät -konsertti klo 17.

- Ideana on oppia tuntemaan Jyväskylää ja keskustan paikkoja paremmin, liikkumaan yhdessä ja innostua viettämään kesäpäivää yhdessä hauskoja tehtäviä suorittaen. Välillä kannattaa muistaa pysähtyä tankkaamassa energiaa vaikka kahvilassa jäätelöllä, Päivi Kaski vinkkaa.

Joka pisteellä on mahdollisuus suorittaa tehtävä, jonka voi palauttaa kännykkäkuvalla – jokaisen tehtävän palauttaja osallistuu erilaisten kivojen palkintojen arvontaan. Pääpalkintona on koko valtakunnallisella Perhesuunnistuskiertueella PlayStation 5. Perhesuunnistus suoritetaan oman perheen tai kaveriporukan kanssa omatoimisesti – huolehtimalla itse turvallisesta liikkumisesta ja hygieniaohjeista.

Lisätietoja: kulttuurituottaja Päivi Kaski p. 040 7383450, paivi.kaski(at)jyvaskyla.fi

Perhesuunnistuksen Facebook-tapahtuma

Tapahtuma Poikien äidit -sivustolla