Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ylistön silta iltavalaistuksessa, heijastuu järveen.

6.9.2021

Valon kaupunki – tapahtuma palaa tänä vuonna 23.9. - 2.10. kaupunkilaisten ja vierailijoiden iloksi entistä värikkäämpänä, sillä tapahtuman teemana on väri. Ohjelmassa on yli 90 loistavaa ja värikästä valoteosta sekä oheistapahtumaa koko perheelle. Osa teoksista on nähtävissä ja koettavissa MM-rallien yli 2.10. saakka
Kuva
Värikkäinä hohtavat liljankukkateokset veden pinnalla kellumassa

Ohjelmassa yli 90 kohdetta eri puolilla kaupunkia 

Tämänvuotinen ohjelma koostuu yli 90 väliaikaisesta valoteoksesta ja valoteemaisesta oheistapahtumasta. Lisäksi tapahtumassa esitellään lukuisia Valon kaupungin pysyviä valaistuskohteita: siltoja, julkisivuja, puistoja ja taideteoksia. Koko tapahtumaohjelma löydät täältä: Valon kaupunki -tapahtuma 2021

Valoteemaista kaupunkikulttuuria on tarjolla tuttuun tapaan Ylistönmäeltä keskustaan ja Kankaalle ulottuvalla tapahtuma-alueella. Lisäksi valaistuja kohteita on mm. Kortepohjassa, Viitaniemessä, Pupuhuhdassa ja Korpilahdella. Uutena kohteena on pieni ja tunnelmallinen Cygnaeuksenpuisto pääkirjaston kulmilla, jossa on usean eri taiteilijan teoksista muodostuva kokonaisuus sekä puiston tunnelmavalaistus tapahtuman ajan. 

Tapahtuman pääteos Ether rakentuu Kirkkopuistoon, ja se muuttaa tutun puiston uudenlaiseksi ainutlaatuiseksi ympäristöksi. Koko puiston kattavassa valoinstallaatiossa kirkosta heijastuu eteeristä valoa ja savukoneet, äänimaisema ja robottilamppujen valokeilat luovat puistoon unenomaisen tunnelman. 

Perinteistä Valo Virtaa -tapahtumaa ei tänä vuonna järjestetä, mutta Tourujokilaaksossa ja Tourujoenpuistossa on nähtävillä tunnelmallisia ympäristötaideteoksia. 

Teoksiin voi tutustua omatoimisesti ja turvallisesti 

Valon kaupunki -tapahtumaa on suunniteltu yhdessä terveysviranomaisten kanssa ja järjestelyillä pyritään varmistamaan turvallinen kävijäkokemus. Tapahtumat sijoittuvat laajalle alueelle ja teoksia voi käydä ihailemassa omatoimisesti useana päivänä, jotta ruuhkia ei syntyisi. Yleisöä opastetaan monin tavoin ja kulkureitit on suunniteltu aiempaa väljemmiksi.  

Lisätiedot: 

Palvelupäällikkö Kari Ström, p. 050 60943, kari.strom[at]jyvaskyla.fi
Ohjelma: https://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/valotapahtumat/2021