30.9.2021

Valon kaupungin ja MM-rallien tapahtumat nivoutuvat luontevasti yhteen, kun Valon kaupunki on pidentänyt tapahtuma-aikaa rallien yli ja toteuttaa Harjun erikoiskokeen valaistuksen. Yhteistyökuviossa on mukana myös Linkki-paikallisliikenne.
Valon kaupunki -tapahtuman teos ja valotanssijat Ylistönrinteellä

Kävijät ovat pitkin viikkoa löytäneet tiensä Valon kaupunki -tapahtuman kohteisiin. Tapahtuma käynnistyi vauhdikkaasti, sillä jo tapahtuman avausiltana ihmisiä oli liikkeellä tuhansia.

-Upea ja värikäs valotapahtuma sai mahtavan startin, ja on ollut ilo nähdä, että valo sai ihmiset liikkeelle sankoin joukoin, iloitsee tapahtumakoordinaattori Jani Ruotsalainen.

Erityisesti tapahtuman pääkohde Ether on kiinnostanut, ja Kaupunginkirkon edustalla on ollut ajoittain jonoja.

Osa teoksista nähtävissä ja koettavissa MM-rallien yli

Vaikka itse Valon kaupungin päätapahtuma oheistapahtumineen keskittyi viime viikonloppuun, osa teoksista on tällä kertaa nähtävissä MM-rallien yli 2.10. saakka.

Rantaraitin varrelta löytyy sunnuntaihin asti useampikin teos, muun muassa Ylistön kampuksen installaatio Fusion Layers, Agora-rakennuksen seinälle heijastettava interaktiivinen Autapse sekä Dimension X Alban rannassa. Myös Lutakon satamassa teos Lilies jatkaa loistamistaan.

Lisäksi rallikansaa ilahduttavat Tourujoen ympäristö- ja valotaideteokset, Kirkkopuistossa sijaitseva pääteos Ether, valomuraalit Viitaniemessä ja Pupuhuhdassa sekä Valossa-teos Korpilahden satamassa.

Jyväskylä tarjoaa valoelämyksiä myös pysyvien valaistuskohteiden avulla. Tunnettuja pysyviä valaistuskohteita ovat muun muassa suosittu ulkoilureitti Rantaraitti, Ylistön ja Kuokkalan sillat, Vesilinnan näkötorni sekä Matti Nykäsen mäen valaistus. Näihinkin kohteisiin voi kätevästi tutustua Valon kaupunki -sovelluksen avulla.

Valo loistaa Harjulla

Valon kaupunki toteuttaa Harjulle MM-ralliyleisön iloksi laajan aluevalaistuksen lähes 200 valonheittimen voimin. Aluevalaistuksessa on huomioitu televisiokuvan näkymät alueelta eri kuvakulmista. Siten television kautta välittyy alueesta hieno, suomalainen luontomaisema, joka on nyt rallien ja Jyväskylän tunnusvärien mukaisesti sininen.

-Valon kaupungilla on ollut tänä vuonna hieno mahdollisuus tehdä yhteistyötä MM-ralliorganisaation ja paikallisliikenteen Linkin kanssa, toteaa palvelupäällikkö Kari Ström.

-Ihmiset voivat tutustua tapahtumiin ja liikkua keskustassa ympäristöystävällisesti. Rallipassilla pääsee matkustamaan Jyväskylän paikallisliikenteessä ilmaiseksi perjantaista varhaiseen sunnuntaiaamuun asti, sanoo Ström.

Ilmainen paikallisliikenne on voimassa kaikilla neljällä vyöhykkeellä Jyväskylä – Laukaa – Muurame paikallisliikenteen vuoroilla 1 – 13 ja 14 – 42 perjantaista 1.10. klo 00 sunnuntaiaamuun 3.10. klo 04 saakka.

Lisätiedot:

Palvelupäällikkö Kari Ström, p. 050 60943, kari.strom[at]jyvaskyla.fi

Tapahtumakoordinaattori Jani Ruotsalainen, p. 0400 642 364, jani.ruotsalainen[at]jyvaskyla.fi

Valon kaupunki 2021 -tapahtumakoostevideo suomeksi

Valon kaupunki 2021 -tapahtumakoostevideo englanniksi