8.10.2021

Valon kaupunki -tapahtuma sai ihmiset liikkeelle. Tapahtumassa vieraili arviolta 150 000 ihmistä 10 päivän aikana.
Valon kaupunki -tapahtuman pääteos Ether Kirkkopuistossa, kirkko valaistu ja ihmisiä puistossa

Jyväskylän kaupungin järjestämä Valon kaupunki -tapahtuma tavoitti kaupunkilaiset ja vierailijat tänä vuonna hyvin ja sai ihmiset liikkeelle eri puolille kaupunkia. Kymmenen illan mittainen tapahtuma keräsi ennätysmäärän kävijöitä edellisvuosiin verrattuna.

Valo sai ihmiset liikkeelle eri puolilla kaupunkia

Tapahtumassa vieraili arviolta kaikkiaan lähes 150 000 ihmistä 10 tapahtumapäivän aikana. Edellinen vuonna 2019 järjestetty tapahtuma keräsi yli 130 000 henkilön kävijämäärän. Valokatu ostosmahdollisuuksineen veti hyvin väkeä, sillä kävelykadun väkimäärä kaksinkertaistui verrattuna tavanomaiseen kävijämäärään vastaavana aikana.

Kirkkopuiston ja kaupunginkirkon sisätiloja koristanut pääteos Ether keräsi valtavan määrän ihmisiä Kirkkopuistoon joka ilta, ja kirkkoon oli jonoa joka päivä. Kaupunginkirkon sisällä kävi lähes 26 000 henkilöä tapahtuman aikana.

-Tapahtuma onnistui kokonaisuudessaan todella hyvin. Yleisöä riitti jokaiselle tapahtumaillalle eri puolilla kaupunkia, ja saimme paljon kiitosta siitä, että tapahtumassa sai vierailla pidennetyn ajan, summaa Kari Ström.

Somekanavat täyttyivät valaistuista kohteista

Tapahtumajulkaisut tavoittivat valtavan yleisön.

-Tapahtuman julkaisut saivat lähes 700 000 katselukertaa. Tapahtuman tärkeimpien sosiaalisten medioiden kontaktimäärät nousivat vuoden 2019 luvusta yli 70 prosenttia, iloitsee tapahtumakoordinaattori Jani Ruotsalainen.

Luvuissa ei näy käyttäjien edelleen jakamien julkaisujen ja kuvien määrä. Myös vierailijoiden henkilökohtaisilla somekanavilla vilisi upeita kuvia kohteista.

Yhteistyö MM-rallien kanssa toi lisänäkyvyyttä maailmalla

Tänä vuonna Valon kaupungilla oli poikkeuksellisesti mahdollisuus tehdä yhteistyötä MM-rallien järjestäjäorganisaation AKK:n kanssa. Valotiimi toteutti Harjun erikoiskokeen valaistuksen lauantai-iltana 2.10., ja se ylitti uutiskynnyksen laajasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hieno suomalainen siniseksi valaistu luontomaisema välittyi median kautta miljoonille silmäpareille.

- Olemme saaneet paljon positiivista palautetta Harjun kokonaisuudesta sekä yleisöltä että yrityksiltä, kommentoi Ström.

Upea Valon kaupunki -tapahtuma Jyväskylässä jo 15. kerran 23.9.-2.10.

Jouluvalomaa jatkaa valotapahtumien sarjaa

Valon kaupunki -tiimi pysyy kiireisenä, sillä marraskuun lopussa Kirkkopuisto valaistaan jälleen. Jouluvalomaa avataan yleisölle joulunavauksen yhteydessä 20.11.

Lisäksi Jyväskylä toimii tällä hetkellä kansainvälisen valon kaupunkien verkoston LUCI:n puheenjohtajana ja on saanut kunnian järjestää LUCI:n 20-vuotisjuhlaseminaarin maaliskuussa 2022. Seminaariin odotetaan vieraita noin 30 eri maasta.

Lisätiedot:

Palvelupäällikkö Kari Ström, p. 050 60943, kari.strom[at]jyvaskyla.fi
Tapahtumakoordinaattori Jani Ruotsalainen, p. 0400 642 364, jani.ruotsalainen[at]jyvaskyla.fi