10.11.2021

Jyväskylän Kirkkopuistossa kaupunkilaisia ja vierailijoita ilahduttaa Jouluvalomaa.
Kolme suurta valoporoa luovat joulun tunnelmaa Jouluvalomaassa Kirkkopuistossa

Jouluvalomaa rakentui Kirkkopuistoon jo kolmatta kertaa ja siitä on tullut erittäin pidetty ja vetovoimainen kohde osana Jyväskylän jouluista keskustaa.

Tuttuun tapaan puistoon saapui jälleen näyttävät valoporot rekensä kanssa, 3-metrisen valopallot sekä viime vuonna uutena lisäyksenä hankittu valosuihkulähde. Myös tunnelmalliset lyhdyt ja pienemmät valopallot luovat väylillä tunnelmaa puistoon saapuville. Lisäksi puistoa valaistaan talvisin sävyin kirkon ympäristössä.

Aiemmin remontissa ollut Kirkkopuiston kahvila on valmistunut ja Bistro Kirkkopuisto luo nyt oman osansa puiston tunnelmaan.

- Jouluvalomaasta muodostui heti ensimmäisenä vuonna kaupunkilaisille erittäin rakas kohde ja saimme valtavasti positiivista palautetta. Monet kävivät puistossa myös vieraiden kanssa, päiväkotiryhmissä tai muuten vaan aina kotimatkalla tunnelmoimassa, valaistuskoordinaattori Elisa Hillgen toteaa.

Tavoitteena on tuoda puistoon joka vuosi jotakin uutta, ja tänä vuonna jouluvalomaan vieraita ilahduttaa uutuutena kaupungintalon julkisivuun toteutettava, valloittava 3D-animoitu jouluinen valoteos, joka käynnistyy itsenäisyyspäivän jälkeen. Toteutuksesta vastaa Euroopan suurimmasta valon kaupungista Lyonista kotoisin oleva Theoriz-kokoonpano, joka on niittänyt mainetta eri puolilla maailmaa näyttävillä projisointiteoksillaan.

- Jouluvalomaa on lisäksi osa Valon kaupungin visiota jatkaa tapahtumien kaarta yli koko pimeän vuodenajan. Syyskuisen Valon kaupunki -tapahtuman lisäksi haluamme luoda valolla erilaisia tapahtumia ja vetovoimaa, joulun tienoilla erityisesti kaupungin keskustaan, toteaa palvelupäällikkö Kari Ström.

Jouluvalomaata ehtii käydä katsomassa koko joulunajan vaikka useampaan kertaan, sillä valot ovat puistossa sunnuntaihin 9.1.2022 saakka.

Kaupungintalon julkisivun valoteos on nähtävillä 7.12.2021-2.1.2022.

Kari Ström
Palvelupäällikkö