23.5.2022

Valon kaupunki etsii innokasta harjoittelijaa kulttuurituotannon näköalapaikalle. Harjoittelussa pääset mukaan toteuttamaan yhtä Jyväskylän suosituimmista tapahtumista, saat monipuolisesti ensikäden kokemusta tapahtumatuotannosta ja pääset seuraamaan, kuinka yli sadan tuhannen kävijän tapahtuma käytännössä rakentuu.
valokeilan takana näkyvät ihmishahmot, taustalla kaupunginkirkko, jonka ikkunoista suodattuu punaista valoa. Kuva Jiri Halttunen

Tänä vuonna Valon kaupunki –tapahtuma järjestetään aikavälillä 29.9.-8.10.2022.

Harjoittelija toimii tiiviissä yhteistyössä osana pientä Valon kaupunki -tiimiä. Tapahtuman järjestämiseen kuuluu olennaisena osana myös yhteistyö monenlaisten eri toimijoiden kanssa.

Harjoittelussa pääset tutustumaan tapahtumatuotannon eri vaiheisiin ja saat käytännön kokemusta kenttätyöskentelystä ja teknisen toteutuksen suunnittelusta. Harjoittelijan tehtävät ja työajat vaihtelevat tapahtumatuotannon vaiheiden mukaan, ja harjoittelu tarjoaakin monipuolisesti mahdollisuuksia soveltaa osaamistaan.

Tehtäviä hoidetaan sekä Rakentajantalolla että eri puolilla tapahtuma-aluetta, pääasiassa Jyväskylän keskustassa. Sinulla ei tarvitse olla omaa autoa käytössäsi.

Harjoittelijan pääasiallisiin työtehtäviin kuuluu muun muassa
• avustaminen teknisen tuotannon suunnittelussa
• tapahtuma-alueiden rakennustyö ja valvonta
• avustavat työt valoteosten rakentamisessa
• logistiset tehtävät
• juoksevat asiat
• muut tapahtuman tekniseen tuotantoon liittyvät tehtävät

Tehtäviä voidaan tarvittaessa lisätä tai soveltaa harjoittelijan osaamistason tai oppimistoiveiden mukaan. Myös tutkintoon liittyvän opinnäytetyön tekeminen on mahdollista.

Harjoitteluun voivat hakea esimerkiksi kulttuurituotannon alan pidemmälle edistyneet opiskelijat, teknisen alan opiskelijat kuten sähkö- ja konetekniikan alan opiskelijat tai muut korkeakouluopiskelijat, joiden osaamista voi soveltaa tapahtuman tekniseen tuotantoon.

Hakijalta toivomme seuraavia ominaisuuksia:
• oma-aloitteisuus ja kyky itsenäiseen työskentelyyn
• joustavuus aikataulujen suhteen
• yhteistyötaidot
• halu oppia uutta
• alustavaa kokemusta kulttuurituotannosta tai muusta tapahtumanjärjestämisestä
• kiinnostusta tapahtuma- tai valaistusalaa kohtaan
• kyky kommunikoida suomeksi ja englanniksi
• ajokortti
Lisäksi kokemus kenttätyöskentelystä tai projektityöstä katsotaan eduksi.

Harjoittelun palkkio: 0-1000 euroa

Jos kiinnostuit ja ajattelet olevasi sopiva lisä tiimiimme, lähetä lyhyt, vapaamuotoinen työhakemus ja CV osoitteeseen
roosa-maria.vesanen[at]jyvaskyla.fi 31.5.2022 mennessä.

Sopivan kandidaatin löytyessä saatamme ottaa hakijoihin yhteyttä jo ennen hakuajan päättymistä. Ilmoitamme kaikille hakeneille valinnasta kesäkuun aikana.

Mitä haetaan: Teknisen tuotannon harjoittelijaa Valon kaupunki -tapahtumaan
Harjoittelun ajankohta: 14.9.-14.10.2022
Hakuaika päättyy: 31.5.2022
Kuinka haetaan: Lähetä hakemus ja CV sähköpostilla osoitteeseen roosa-maria.vesanen[at]jyvaskyla.fi