Hyppää pääsisältöön

13.9.2022

Valon kaupunki -tapahtuma on pian täällä, tutustu mielenkiintoiseen tapahtumatarjontaan!
Kuva
Flower Forest -valotaideteos Jyväskylän Kankaalla. Kuva Paul Pelc

Tämän syksyn Valon kaupunki -tapahtuma lähestyy. Niin asukkaiden kuin vierailijoidenkin rakastama koko perheen valotapahtuma järjestetään edellisvuoden tapaan jälleen kymmenen illan mittaisena edellisvuoden tapaan jälleen kymmenen illan mittaisena 29.9.–8.10.2022. Valotaideteokset ovat esillä reitillä jokaisena iltana klo 20–24. Lisäksi koko tapahtuman ajalle on tiedossa monipuolista, valoteemaista oheisohjelmaa eri puolilla Jyväskylää. 

Tänä vuonna Jyväskylään saapuu kotimaisten taiteilijoiden lisäksi taiteilijoita ja työryhmiä mm. Hollannista, Unkarista, Englannista ja Tanskasta. Teokset tuovat esiin valoa usein eri tavoin ja mittakaava on monipuolinen. Perinteisesti mukana on myös esimerkiksi kansalaisopiston, oppilaitosten ja muiden yhteistyökumppaneiden teoksia sekä oheisohjelmaa. Valoteemaisia sisältöjä pidennetyin aukioloajoin tarjoavat myös Keski-Suomen museo, Taidemuseo ja Suomen käsityön museo.
 
Valo-reitti kulkee tänä vuonna Kankaalta keskustaan ja kolmen puiston läpi Rantaraitille, päättyen Ylistön sillalle. Kirkkopuiston lisäksi nähtävää ja koettavaa on Cygnaeuksenpuistossa sekä ensimmäistä kertaa myös Lounaispuistossa. Reitin voi tosin kulkea kumpaan suuntaan tahansa tai vaikkapa osissa useampana päivänä. Ruuhkien välttämiseksi reitille kannattaa suunnata jalkaisin ja hyödyntää ensimmäisenä tapahtumaviikonloppuna palvelevat ilmaiset Linkki-paikallisliikenteen kyydit to-la 29.9.–1.10. klo 18.00–24.00. 

Valon kaupunki 2022 -tapahtumaohjelma löytyy Valon kaupungin verkkosivuilta. Eri tapahtumat ja tilaisuudet on jaoteltu sivuille teemoittain sekä suomeksi että englanniksi. Ohjelma on helposti selattavissa sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Sivulta löytyy myös tapahtumakartta sekä sähköisenä selailtava versio tapahtumaohjelmasta.  

Tapahtumaesite jaetaan keskiviikkona 21.9. niihin talouksiin, jotka ovat sallineet mainospostin jakamisen. 

Kuva: Flower Forest/ Jigantics, kuvaaja Paul Pelc. Teos nähdään tapahtumassa Jyväskylän Kankaalla.
 

Lisätietoja: 

  • Valon kaupunki -koordinaattori Jani Ruotsalainen, p. +358 400 642 364, jani.ruotsalainen[at]jyvaskyla.fi 
  • Palvelupäällikkö Kari Ström, p. +358 50 609 43, kari.strom[at]jyvaskyla.fi