Hyppää pääsisältöön

2.1.2023

Kuva
Luminen Harjun stadion. Kuva Jyväskylän liikuntapalvelut
Jyväskyläläinen yleisöluisteluperinne palaa juurilleen, kun Harjun stadion avataan jälleen luistelijoiden käyttöön tiistaina 3.1 kello 10. Luisteleminen Harjun stadionilla on kaikille luistelijoille avointa ja maksutonta.

 

Harjun stadionin luistelurata avataan luistelijoiden käyttöön 3.1. Luistinradalle pääsee luistelemaan viikon jokaisena päivänä kello 10–20. Harjun stadionilla luistelijoiden käytössä on alussa penkkejä luistimien vaihtoon pääkatsomon edustalla. Stadionilla luistelijoilla on mahdollisuus mailattomaan luisteluun. Stadionin luistinrataa huolletaan päivittäin auraamalla sekä viikoittaisella jäädyttämisellä. 

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut jäädyttää Harjun stadionin juoksuradat luistelukäyttöön tänä talvena. Kyseessä on kokeilu, minkä tarkoituksena on kehittää stadionin talviaikaista käyttöä. Harjun stadionilla tullaan toteuttamaan peruskorjaus ja laajennus vuosien 2024–2025 aikana, mikä mahdollistaa erilaisten kokeilujen toteuttamisen stadionin ympäristössä ennen sen alkamista. Stadionin juoksuratojen jäädyttämisellä halutaan testata, minkälaisia vaikutuksia luisteluradalla on yleisurheilukentän pinnoitteen kuntoon.

Stadionilla on jäädytetty kentän 400 metrin juoksuradat luistelukäyttöön. Lisäksi stadionin kaupungin puoleiselle päädylle tehdään erillinen luistelualue mailattomaan luisteluun. Stadionin vierestä löytyy muutamia pysäköintipaikkoja, minkä lisäksi kävelyetäisyydeltä löytyy kadunvarsipaikkoja sekä pysäköintitaloja. Harjun stadionin nurmikenttää ei jäädytetä luistelukäyttöön. Jyväsjärven jäälle tehdään 2022–2023 talvikaudella mahdollisuuksien mukaan kävely- sekä hiihtoreitti, mikäli olosuhteet ja jään kunto sen mahdollistavat.

Lisätietoja:

Palveluesimies Markku Kautto
p. 050 5882424, markku.kautto[a]jyvaskyla.fi

Kantakaupungin ja Hippoksen hoitoalue, liikuntapaikkavastaava
Tuomo Mäkinen p. 0500 755 395
tuomo.makinen[a]jyvaskyla.fi