Hyppää pääsisältöön

5.1.2023

Kuva
Mies lukee tabletilta. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Nappaa mukaan laitteesi, jonka kanssa tarvitset apua ja tule kirjastoon saamaan henkilökohtaista digiopastusta. Kevään digiopastuksia järjestetään kirjastoissa maanantaista 9.1. alkaen ja tarkemmat aikataulut löytyvät kirjaston verkkosivuilta.

Voit varata ajan kiireettömään Geronet-opastukseen, jossa Ikääntyvien yliopiston vapaaehtoiset vertaisohjaajat auttavat tietokoneen ja mobiililaitteiden käytössä. Opastuksiin varataan aika viimeistään päivää ennen ajankohtaa ja opastukset kestävät yhden tunnin. Geronet-opastuksia järjestetään Jyväskylän pääkirjastossa, Halssilan, Keljonkankaan, Korpilahden, Kortepohjan, Kuokkalan ja Tikkakosken lähikirjastoissa sekä Palokan aluekirjastossa.

Lisäksi kirjastoilla on päivystäviä Datataitureita, joiden opastuksiin ei tarvitse varata aikaa. Datataiturit ovat Gradian datanomiopiskelijoita, jotka neuvovat puhelimeen, tablettiin tai vaikkapa kannettavaan tietokoneeseen liittyvien ongelmien kanssa. Datataiturit päivystävät tiettyinä aikoina Jyväskylän pääkirjastossa, Huhtasuon, Keltinmäen ja Kortepohjan lähikirjastoissa sekä Palokan aluekirjastossa.


Digitietoiskuista vinkkejä etäkokouksiin ja netissä liikkumiseen

Pääkirjastolla järjestetään myös Digitietoisku-luentoja, joilla on kullakin oma aiheensa. Ensimmäinen luento järjestetään 17.1., jossa aiheena Kuinka toimia turvallisesti liikkuessasi netissä. Luennon pitää työelämäprofessori Martti Lehto. Lisäksi tietoiskuissa neuvotaan esimerkiksi mitä on hyvä tietää älypuhelinta hankkiessa tai miten etäkokouksen saa toimimaan. Tietoiskuihin voi osallistua paikan päällä pääkirjaston Wolmarinsalissa tai verkossa.

Digiopastusten aikataulut ja paikat löydät verkkosivuiltamme. Sivustolta löytyy myös ohjeet, miten digitietoiskuihin voi osallistua etänä.