Hyppää pääsisältöön

9.1.2023

Kuva
Havainnekuvassa tiilisiä rakennuksia ja pyöreänmuotoinen pysäköintitalo sijoitettu maastoon. Kuva JKMM Arkkitehdit
Jyväskylän keskustan kupeessa Kankaalla on käynnistynyt kumppanuus- ja tonttihaku kahdesta tontista puistoisilla näkymillä. Tavoitteena molemmissa on toteuttaa pienimittakaavaista, toiminnallisesti ja kaupunkikuvaltaan laadukasta kaupunkiasumista.

Ailakinkadulla on käynnissä kaavamuutos. Kaavaluonnoksessa alueen pohjoislaidalle, puistoalueeseen rajautuvalle tontille on esitetty pienimittakaavaista asumista, kuten esimerkiksi townhouse, rivitalo tai kytkettyjä pientaloja. Alueen jatkosuunnitteluun ja toteutukseen etsitään kumppania.

- Ailakin sijainti on kaupunkimaiseen pientaloasumiseen ihanteellinen. Tourujoen läheisyys ja viereinen Kankaanpuisto luovat hyvät virkistysmahdollisuudet. Viereen on suunnitteilla pysäköintitalo ja perheiden pienimmille löytyy naapurikorttelista päiväkoti Fabriikki, kertoo Kankaan Ailakin kaavaa valmisteleva kaavoitusarkkitehti Virva Hannula.

Paperitehtaankadulla on haettavana kaupunkipientalo- tai rivitalorakentamisen paikka. Kankaan sydämessä sijaitseva tontti rajautuu yhteispihaan ja Kankaan puistoon. Toteutukselta odotetaan aikaa kestäviä ratkaisuja, joissa on kiinnitetty huomiota asuntojen toimivuuteen ja monipuolisuuteen sekä julkisivuissa kekseliääseen puun käyttöön.

Ailakin kumppanuushaku ja Paperitehtaankadun tonttihaku ovat avoinna 9.-27.1.2023 välisen ajan. Molemmat hankkeet monipuolistavat toteutuessaan Kankaan asuntotarjontaa ja arkkitehtuuria. Kangas on ekologinen, historiallista jatkuvuutta vaaliva entisen paperitehtaan alueelle sijoittuva omaleimainen kaupunginosa, joka sijaitsee Tourujoen kainalossa kävelyetäisyydellä kaupunkikeskustasta. Se on Jyväskylän merkittävin kaupunkikehityshanke, jonka on tarkoitus valmistua vuoteen 2040 mennessä. Tuolloin Kankaalla kaavaillaan asuvan yli 5000 ja työskentelevän noin 2100 ihmistä. Tällä hetkellä Kankaalla asuu jo yli 1200 asukasta ja siellä on 1000 työpaikkaa. Lisäksi alueella opiskelee noin 100 opiskelijaa.


Lisätietoja

https://www.jyvaskyla.fi/rakentaminen/tontit/rivi-ja-kerrostalotontit
- Tontit: maankäyttöinsinööri Saara Vasama p. 050 563 6096, saara.vasama(at)jyvaskyla.fi
- Kankaan Ailakki, kaavamuutos: kaavoitusarkkitehti Virva Hannula, p. 050 312 5286, virva.hannula@jyvaskyla.fi
- Kankaan kaupunkikehityshanke: projektipäällikkö Kaisa Hirvaskoski-Leinonen, kaisa.hirvaskoski-leinonen(at)jyvaskyla.fi,  p. 046 9200 971
 

Asiasanat: