Hyppää pääsisältöön

12.1.2023

Kuva
Säynätsalon kirjastotilaa. Kuva Jyväskylän kaupunginkirjasto
Säynätsalon lähikirjaston remontin toinen vaihe käynnistyy helmikuun alussa ja kirjasto suljetaan 1.2.2023. Kirjasto on suljettuna ainakin helmikuun ajan.

Sulun aikana kirjastosta ei voi lainata eikä sinne voi palauttaa aineistoa. Sulkuajalta ei kerry myöhästymismaksuja. Tammikuussa lainattujen aineistojen laina-aikaa on pidennetty ja eräpäivä on 1.4. 

Remontilla saadaan lisää tilaa oleskeluun ja tapahtumille 

Tulevassa remontissa koko kirjastotila tyhjennetään lattian hiontaa ja lakkausta varten. Asiakkaille tehdään lisää oleskelu- ja työskentelytiloja ja henkilökunnan työskentelyolosuhteita parannetaan. 

"Yhtenä merkittävimpänä toiveena on ollut saada avointa tilaa, missä pystyttäisiin pitämään omia tapahtumia", kertoo kirjastonjohtaja Liina Mustonen-Luumi.

Tilaa saadaankin lisää, kun yläkerran palvelutiski siirretään alkuperäiselle paikalleen. Samalla alakerran asiakaspalvelutiski muutetaan sähkökäyttöiseksi. Lisäksi kirjaston alkuperäisiä hyllyjä palautetaan takaisin käyttöön, kirjastotilan puukalusteita kunnostetaan ja valaistusta parannetaan. 

Remontin ensimmäinen vaihe tehtiin syksyllä 2022. Silloin kirjaston takatilaan rakennettiin väliseinä ja johtajan työhuone sekä yläkerran kevyitä seinäkkeitä purettiin. 

Tavoitteena palauttaa yläkerta lähemmäs alkuperäistä asuaan 

Säynätsalon lähikirjasto on Alvar Aallon suunnittelema ja remontin tavoitteena on palauttaa kirjaston yläkertaa eli alkuperäistä kirjastotilaa lähemmäs alkuperäistä asuaan.

Kirjasto sijaitsee vuonna 1951 valmistuneen Säynätsalon kunnantalon yhteydessä ja kansainvälisesti tunnettu rakennus kuuluu Aallon merkittävimpiin töihin. Aalto halusi luoda pienelle paikkakunnalle omaleimaisen kirjaston, jonka kävijä tuntisi omakseen ja joka innostaisi ihmisiä lukemaan ja kehittämään itseään.