Hyppää pääsisältöön

19.1.2023

Kuva
Satuhahmot tatu ja patu näyteltyinä keltaisessa ja punaisessa asussaan. Kuva Sebastian Peter
Lasten Lystin kevään ohjelma on julkaistu. Esite on jaossa eri puolilla kaupunkia, kuten kirjastoissa, päiväkodeissa, neuvoloissa ja kulttuurikohteissa.

Lasten Lystin esite löytyy Lasten Lystin verkkosivuilta jyvaskyla.fi/lasten-lysti. Ohjelmistosta löytyy iloisia työpajoja, tilaisuuksia, museovierailuita ja muuta lystiä eri ikäisille lapsille perheineen. Esitteeseen on kerätty laajasti kulttuuritapahtumia – mukana on niin Jyväskylän kaupungin toimijoiden omia tapahtumia, kuin muidenkin järjestämiä tilaisuuksia.

Alkuvuodessa naurua ja nukketeatterifestarit

Tammikuun lopussa hersyvä Linnateatterin Tatu ja Patu, elämä ja teot -esitys saapuu Jyväskylään. Kolmesta esityksestä yksi on jo loppuunmyyty. Lippuja on myynnissä Jyväskylän kaupungin verkkokaupassa niin kauan kuin niitä riittää.

Uutta suomalaista nykynukketeatteria on tarjolla Jyväskylässä niin lapsille kuin aikuisille, kun ensimmäiset Seminaarinmäen nukketeatterifestivaalit järjestetään 9.-11.2. Lasten Lystin esityksenä festivaaleilla nähdään Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari, joka perustuu samannimiseen humoristiseen kirjasarjaan. Esitykseen on myynnissä lippuja Jyväskylän kaupungin verkkokaupassa.

Tapahtumia vauvasta vaariin ja muksusta mummoon

Hiihtolomaviikolla on paljon tapahtumia niin asukkaille, kuin Jyväskylään lomaa viettämään tuleville. Vaajakosken kaiken ikäisille suunnatussa elokuvatapahtumassa katsotaan loman aluksi elokuvat Kiljuset! (S) ja Hamsterit (K7). Lomaviikoilla nähdään Paviljongissa myös upea Valon kaupungin WinterLight -tapahtuma.

Korpilahden alueella tehdään kevään aikana yhteisöllisiä kylätapahtumia, jonne ovat tervetulleita niin vauva- ja lapsiperheet kuin mummot ja vaaritkin. Vauvaperheitä huomioidaan Jyväskylän taidemuseolla Vauvan vinkkeli -näyttelyssä ja sen oheistapahtumissa. Maaliskuussa Jyväskylän syntymäpäiväviikolla on monenlaista tapahtumatarjontaa. Toukokuussa on luvassa iloinen ja maksuton kesänavaustapahtuma Lounaispuistossa, jonne esiintyjäksi saapuu YLE:n lastenohjelmista tuttu Maisteri Molto yhtyeineen. 

Lasten Lysti huipentuu uuteen isoon koko perheen kesäfestivaaliin 7.-11.6.2023, jolloin Jyväskylässä järjestetään monipuolinen kulttuuritapahtuma. Lasten festivaalin nimikilpailu on käynnissä Lasten Lystin nettisivuilla 10.2. saakka. Festivaalin ohjelma julkaistaan huhtikuussa. 

Ajankohtaisesti tapahtumat ovat esillä myös Lasten Lystin somekanavilla facebookissa ja instagramissa, jotka kannattaa ottaa seurantaan.

Järjestäjä pitää oikeuden tapahtumamuutoksiin.

Lisätietoja:
- kulttuurituottaja Päivi Kaski p. 040 738 3450, paivi.kaski(at)jyvaskyla.fi