Hyppää pääsisältöön

30.1.2023

Kuva
Nainen lataa yhteiskäyttöistä sähköautoa. Kuva Jyväskylän kaupunki
JyväskyläCast - kestävästi arjessa –podcastsarjan kolmas osa on nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja kaupungin verkkosivuilla. Jyväskylän kaupungin podcasteissa käsitellään energiaa niin tutkimuksen, rakentamisen, kestävyyden kuin kuluttamisenkin näkökulmasta.

Sarjan kolmannessa osassa keskustelijoina ovat toimitusjohtaja Joel Virpi Omago Oy:stä, asiantuntija Kati Kankainen Sitowise Oy:stä ja palvelupäällikkö Kari Ström Jyväskylän kaupungilta. Keskustelua luotsaa verkostopäällikkö Tanja Oksa Jyväskylän kaupungilta. 

Helppoa, hauskaa, halpaa ja hyödyllistä - olisiko siinä resepti kestävään liikkumiseen? Mitä positiivinen sekakäyttö tarkoittaa, kun puhutaan kestävästä liikkumisesta? Millaisia liikkumisen palveluita meillä voisi olla? Miten kestävä liikkuminen näkyy kaupunkisuunnittelussa? Podcastissa liikutaan niin tämän päivän liikkumisessa kuin tulevaisuudenkin visioissa ja tarkastellaan kestävää liikkumista erilaisten ihmisten näkökulmista ja tarpeista lähtien.  

Podcast-sarja on osa kaupungin energiansäästökampanjaa, ja ajatuksena on tarjota kuulijoille paitsi syventävää tietoa energiasta, myös katsausta siihen, miltä tulevaisuus eri näkökulmista katsottuna näyttää.  

Sarjan ensimmäisessä osassa käsiteltiin tulevaisuuden energiamuotoja ja toinen osa keskittyi energiatehokkaaseen rakentamiseen. Sarjan neljäs ja viimeinen osa julkaistaan helmikuussa, ja siinä keskustellaan lämmön kysyntäjoustosta.  

-- 

Jyväskylässä kestävä arki tarkoittaa tekoja. Sitä, että pidämme yhdessä huolta ympäristöstämme ja hyvinvoinnistamme. Käytämme energiaa järkevästi, ja tilamme taipuvat moneen käyttöön. Kompaktissa kaupungissamme on helppo liikkua fiksusti. Kulutamme vähemmän ja kierrätämme tehokkaasti. Luontoelämykset löytyvät läheltä. 

Kuuntele podcast

Lue lisää energiansäästöstä
 

Lisätiedot: 


Vuorovaikutussuunnittelija Päivi Pelkonen 
p. 050 3424 668 
paivi.pelkonen[at]jyvaskyla.fi