Hyppää pääsisältöön

17.3.2023

Kuva
Rakenteilla oleva omakotitalo. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Jyväskylän kaupunki esittelee tulevaa pientalotonttitarjontaa tänään perjantaina 17.3.2023 käynnistyvillä rakennusmessuilla Jyväskylän Paviljongissa. Kahden vuoden tauon jälkeen pidettäville messuille odotetaan runsaasti kävijöitä.

- Rakennusmessut ovat aina olleet mukava paikka kohdata asiakkaita ja keskustella rakentamisesta suunnittelevien ja haaveilevien kanssa kaupungin tonttitarjonnasta. Meillä on paikalla myös kaavoituksen ja rakennusvalvonnan edustajat, joten apua saa aina kaavasuunnittelusta konkreettisiin rakentamisen asioihin, kertoo maankäyttöinsinööri Essi Jokinen.

Uusia tontteja omakotirakentajille on tarjolla keväällä Matinmäen ja Hupelin alueilta. Yhteensä alueilta jaetaan 34 omakotitonttia, joiden hakuaika on 15.-26.5.2023. Syksyllä omakotitontteja on tarkoitus jakaa Haapaniemen ja Sulunperän alueilta, mikäli alueilla käynnissä olevat asemakaavamuutokset saavat lainvoiman.

- Matinmäen ja Hupelin tontit ovat jatkoa olemassa oleville omakotialueille. Haapaniemeen on suunnitteilla mielenkiintoinen uusi puutalokorttelikokonaisuus, jossa halutaan kiinnittää huomiota erityisesti rakentamisen ilmastovaikutuksiin ja ohjata rakentamista suuntaan, jossa rakentamisen hiilijalanjälki pienenee. Sulunperän pieni täydennysrakentamiskaava mahdollistaa puolestaan kuuden omakotitalon rakentamisen Asmalammen tuntumaan, erinomaisen virkistysreittiverkoston ääreen. Ja toki meillä on esillä myös niin sanottua vanhaa omakotitonttitarjontaa aina Tikkakoskelta Korpilahdelle ja Ruokkeelta Kaunisharjuun, Jokinen kertoo.

Rakennusmessujen yhteydessä avataan myös pientalorakentajille suunnattu asiakaskysely, joka on osa tänä vuonna käynnistynyttä Jyväskylän Asumisvisio 2035 laadintaa. Vision tarkoituksena on luoda suuntaviivat asumiselle ja viihtyisälle elinympäristön kehittämiselle tulevaisuudessa kasvavassa kaupungissamme.

- Haluamme kerätä tietoa rakentamista suunnittelevilta, jotta voimme tarjota kiinnostavia asumisen mahdollisuuksia myös jatkossa. Vastaajien kesken arvotaan erittäin hyvä palkinto ja kyselyyn vastanneiden on myös mahdollista ilmaista kiinnostuksensa osallistua Asumisvision laadintaan myöhemmin esimerkiksi haastattelun ja työpajan kautta, Jokinen kannustaa.

Jyväskylän kaupungin löydät Paviljongista messuosastolta B221. Rakennusmessut ovat avoinna 17.-19.3.2023.

Asumisvisio 2035 pientalorakentajille suunnattu kysely

Lisätietoja tonteista ja rakennusmessuista:
- maankäyttöinsinööri Essi Jokinen, Jyväskylän kaupunki, p. 040 861 9754
- maankäyttöinsinööri Saara Vasama, Jyväskylän kaupunki, p. 050 563 6096
www.jyvaskyla.fi/tontit

Lisätietoja Asumisvisiosta: 
- asumisen asiantuntija Piia Sipinen, Jyväskylän kaupunki, p. 040 588 5638
- erikoissuunnittelija Ilona Leikas, Jyväskylän kaupunki, p. 050 574 6062
www.jyvaskyla.fi/kaupunkisuunnittelu/asumisvisio