Hyppää pääsisältöön

14.11.2023

Kuva
Kiskotila ilman ihmisiä. Kuva Kimmo Ylinen
Kulttuurisen nuorisotyön seminaari on avoin ja maksuton kaikille. Sitä on myös mahdollisuus seurata myös verkkolähetyksen kautta.

Jyväskylän Veturitalleilla (Veturitallinkatu 6) järjestetään maanantaina 27.11. kello 11–16.30 Kulttuurisen nuorisotyön seminaari, jossa pureudutaan nuorten ja nuorten aikuisten kulttuuritoimintaan ja harrastamiseen. Maksuttoman seminaarin pääpuhujana nähdään sisällöntuottaja ja kirjailija Joona Leppälä.

Joona Leppälä tunnetaan muun muassa ilmaveivauksesta ja YouTubesta, jossa hän ylläpitää kanavaa nimimerkillä ZoneVD. Lisäksi Leppälä on julkaissut yhteensä kolme kirjaa: ”Kiehtovan tiedon jäljillä”, ”Uskomattoman tiedon jäljillä” ja ”Pelottavan tiedon jäljillä”.

Puheenvuorossaan Leppälä kertoo, miten hän on tehnyt harrastuksestaan työn. Joona on seurannut elämässään aina mielenkiinnon kohteitaan, kuten ilmaveivausta, Youtube-videoiden tekemistä, lavaesiintymistä, kirjoittamista ja pelien tekemistä. Useat harrastuksista ovat lopulta muodostuneet monen vaiheen kautta töiksi saakka. Puheessaan Joona kertoo kuinka erikoinen ura sai alkunsa, millaisia vaikeuksia hänellä oli erityisesti alkutaipaleella ja missä vaiheessa harrastukset alkoivat tuottaa tienestejä. 

Leppälän lisäksi Jyväskylän Veturitalleille aiheesta saapuvat puhumaan Jyväskylän yliopiston kulttuuripolitiikan professori Miikka Pyykkönen, Jyväskylän kaupungin sivistyspalvelujen erikoissuunnittelija Tanja Räty ja LiveFIN ry:n toiminnanjohtaja Jenna Lahtinen. Lisäksi nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvoinnista puhutaan Nuori Kulttuuri Talks -keskustelussa, jonka aiheena on ”Miten kuuluisin voida hyvin, kun kaikki kiva otetaan pois?”

Seminaari on avoin ja maksuton kaikille. Tilaisuutta voi seurata myös verkkolähetyksen kautta. Tapahtumaan ilmoittautuminen tapahtuu Lyytin kautta.  

Ohjelma ja aikataulu:
klo 11.15–12.00 Miikka Pyykkönen, kulttuuripolitiikan professori, Jyväskylän yliopisto
Kulttuurisen nuorisotyön tarpeet ja lähitulevaisuus Keski-Suomessa
klo 12.00–12.45 Tanja Räty, erikoissuunnittelija, Jyväskylän kaupunki, sivistyspalvelut
Kenen tila? Jyväskylän Veturitallien alkutaival osallisuussilmälasein katseltuna

klo 13.00–13.45 Jenna Lahtinen, toiminnanjohtaja, LiveFIN ry
Ei kiinnosta muut kuin lätkä ja tylleröt? - nuoret ja elävän musiikin tulevaisuus

klo 14.00–15.30 Nuori Kulttuuri Talks: Miten kuuluisin voida hyvin, kun kaikki kiva otetaan pois -keskustelu

klo 15.40–16.25 Joona Leppälä, sisällöntuottaja ja kirjailija
Miten tein harrastuksestani työn?

Lisätietoja: 

kulttuurituottaja Miia Lyyra, p. 046 922 5990, miia.lyyra(at)jyvaskyla.fi