Hyppää pääsisältöön
Kuva
pimeällä vedestä nousevia sinisellä ja violetilla valolla valaistuja vesipylväitä kaaressa. Kuva tanssivatvedet

Valon kaupunki -tapahtuman valoteokset ovat esillä 29.9.-8.10. klo 20-24. Tapahtuman pääteoksia ovat Flower Forest -kukkametsä Kankaalla, Valon puisto Kirkkopuistossa sekä Ylistön sillan vierellä loiskuva Tanssivat vedet -vesi- & valoshow. Lisäksi koko tapahtuman ajalla järjestetään monipuolisesti valoteemaista oheisohjelmaa.

Voit selata tapahtumaohjelmaa tältä sivulta. Alla olevien linkkien kautta pääset kätevästi haluamaasi kohtaan. Tervetuloa Valon kaupunki 2022 -tapahtumaan!

Valoteokset reitillä
Kiertävät esitykset, esittävä taide ja monitaide
Tapahtuman valoteemainen ja monipuolinen oheisohjelma
Valoteoksia ja näyttelyitä
Esittävä taide
Luennot ja työpajat
Liiku valon äärellä
Valomarkkinoita ja tunnelmaa liiketiloissa
Valon Kankaan oheisohjelmaa

Huom! Jos et pääse vierailemaan tapahtumassa ensimmäisenä viikonloppuna, ei hätää! Valon kaupunki -tapahtuman tunnelmia pääset seuraamaan myös perjantaina ja lauantaina 30.9.-1.10. tasatunnein klo 20, 21 ja 22 ensimmäisen Valon kaupunki -livestriimauksen merkeissä! Tiedossa tapahtuman tunnelmia, haastatteluja ja tietenkin valotaidetta. Liity mukaan YouTube -striimiin! 

Striimitallenne tulee myös myöhemmin nähtäville. 

Valoteokset reitillä 29.9.-8.10.2022

Kuva
suuria värikkäitä kukkaveistoksia hohtaa pimeässä. Kuva Paul Pelc. Kuva Paul Pelc

Teokset nähtävillä joka päivä klo 20.00–24.00. 

1. Jigantics (UK) – Flower Forest 
Englantilainen taiteilija James “Jig” Cochrane istuttaa Kankaalle valokukkien metsän! Sadasta nelimetrisestä kukasta koostuvan teoksen keskellä ihminen tuntee itsensä pieneksi luonnon rinnalla. Päivällä valkoiset kukkaveistokset hehkuvat öisin useissa eri väreissä. Teos kutsuu rauhoittumaan ja pohtimaan kukkien merkitystä maailman jatkumisen kannalta. Missä olisimmekaan ilman kukkasia! Teoksen tarjoaa Kankaan Palvelu oy. 
Sijainti: Kankaan hiekkakenttä, Kympinkatu 3

2. Sonic Systems – Tourujoen erikoisvalaistus
Paikallinen valotaituri Ville Rutanen loihtii jälleen Tourujoen alueelle ja Kinakujan sillan tuntumaan näyttävän erikoisvalaistuksen. Tervetuloa rauhoittumaan puistoon ajan kanssa ja ihastelemaan valojen ja värien maalaamaa maisemaa. 
Sijainti: Kinakujan silta ja Tourujoenpuisto

3. Taitokeskus ja KSL-opintokeskus – Tulevaisuuden puutarha
Tourujoen äärellä on tuttuun tapaan nähtävillä Taitokeskuksen ja KSL-opintokeskuksen ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden, Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulun oppilaiden sekä eri taiteenalojen ja yhteistyökumppaneiden ympäristö- ja valotaideteoksia.
Sijainti: Kinakujan silta ja Tourujoenpuisto

Kuva
Pimeässä metsässä leijuva karhukaisveistos hohtaa pinkissä ja valkoisessa värissä. Kuva Limelight

4. Kuvataidekoulun arkkitehtuurityöpajat – Muurikäärme
Arenaukiolle rakentuu pitkähkö muurimainen “käärme”, jolle epätasainen heijastuspinta luo välkehtivän, suomumaisen ilmeen. Valon ja heijastusten avulla käärme herää eloon ja ohjaa tapahtumakävijöiden kulkua aukiolla. 
Sijainti: Arenaukio, Puistokatu 1

5. Nikolainpiha herää valoon!
Romantiikkaa ja historiaa huokuva, tunnelmallinen Nikolainpiha kutsuu viihtymään uudessa valossa. Sisäpihan tunnelmavalaistuksessa ja suloisissa paviljongeissa voit pysähtyä aistimaan keskustaan sykettä. Sisäpihan valaistussuunnittelu ja toteutus: Elisa Hillgen. Yhteistyössä Sokkarin ja Nikolainkulman toimijat.
Sijainti: Nikolainkulma, Asemakatu 6

6. Marko Häkkinen – Valon puisto
Kaupungin kiireen keskelle avautuu valon, musiikin ja usvan harmonia – Valon puisto. Valo- ja äänisuunnittelija Marko Häkkisen toteuttama immersiivinen ympäristötaideteos vie katsojan taianomaiseen maailmaan, jossa äänimaisema ja siihen synkronoidut LED-valot maalaavat ympäristön uudella tavalla. Ekologisesti toteutettu teos kutsuu pysähtymään luonnon äärelle. Valon puisto koostuu 30 minuutin mittaisista esityksistä, jossa kuullaan aitoja luonnon ääniä sekä orgaanisia soittimia. Teoksen tarjoaa 120-vuotisjuhlavuottaan viettävä ALVA. 
Sijainti: Kirkkopuisto 

Kuva
pimeässä puistossa kajastaa oksien takaa vihertävä valo. Kuva Marko Häkkinen

7. Ari Tiilikainen – Motto.
Pitkän linjan valaistussuunnittelija Ari Tiilikaisen Motto. –projisointiteoksessa kirjaston julkisivussa nähdään tunnettujen runouden ja kirjallisuuden merkkihenkilöiden voimallisia ajatuksia valon muodossa. Mikä voisi olla Valon Kaupungin motto? 
Sijainti: Kaupunginkirjaston julkisivu

8. Ari Tiilikainen – Valonkorjuun aika
Hulda, Jaspi, Oxheart vai Ruudkop? Miellyttävän raikas vai aavistuksen liian happoinen? Valonkorjuun tunnelmallinen valon sato on kypsynyt ja poimittavissa kaikin aistein. Valaistussuunnittelija Ari Tiilikaisen ideoima puiston erikoisvalaistus ammentaa inspiraatiota syksyn sadonkorjuun väreistä ja muodoista. Teoksen tarjoaa Keskimaa.
Sijainti: Cygnaeuksenpuisto

9. Limelight (HU) – Tardigrade
Luonnon kanssa sovussa elävät karhukaiset (eng. water bear) ovat eläneet maapallolla jo miljoonia vuosia. Unkarilainen taiteilijaryhmä Limelight tuo partnerinsa Koros Designin kanssa Lounaispuistoon pimeässä hohtavan suurennoksen tuosta mystisestä eläimestä. Luonnossa noin millimetrin pituinen karhukainen leijuu puistossa viisimetrisenä valoveistoksena, jossa on hyödynnetty kyllästettyä tekstiiliä ja LED-valoja. Mitä kaikkea voisimmekaan karhukaiselta oppia! 
Sijainti: Lounaispuisto

Kuva
puuhun vedetty maasta useita lankoja, langat valaistu valkoisella valolla. Kuva Bart Ensing

10. Jouni “Psyke” Väänänen – Minun pandemiani
Graffititaiteilija Jouni Väänänen tuo esille koronapandemian monet kasvot taiteilijoiden, yrittäjien ja tapahtumatyöntekijöiden näkökulmasta. Kahdeksan henkilön kasvot hehkuvat neonväreissä kolmemetrisillä tauluilla Lounaispuiston ulkogalleriassa. Taide- ja tapahtuma-alan työntekijöiden tarinat kerrotaan videohaastatteluissa, joihin pääsee käsiksi maalausten yhteydessä olevien QR-koodien kautta. Teossarja herättää tarkastelemaan pandemiaa yksilön näkökulmasta. 
Sijainti: Lounaispuisto

11. Mollu Heino – Pikkutähti
Luvialaisen taiteilija Mollu Heinon lämpimänä hehkuva Pikkutähti on maiseman asteriski tai lastenlaulun ihmeellinen timantti yötaivaalla; se symboloi valoa ja ikuisuutta. Pikkutähti valaisee maisemaa osana Lounaispuiston teoskokonaisuutta. Heino tekee taidetta monipuolisesti eri materiaalein ja välinein, ja toimii myös taiteen asiantuntijana, kuraattorina ja taiteilijatutkijana. 
Sijainti: Lounaispuisto

12. KOAS Ruusupuiston valomuraali
Hämeenkadulla KOASin kiinteistön tyylikäs, valkoinen julkisivu saa tapahtuman ajaksi ylleen ruusuisen valomuraalin, läheiseen Ruusupuistoon viitaten. Erikoisvalaistuksen suunnittelu ja toteutus: Valon kaupunki -tiimi. 
Sijainti: Hämeenkatu 8

13. Alikulkutunnelin erikoisvalaistus
Tämän vuoden tapahtumareitti kulkee Lounaispuistosta Olutryvinkujan tai Hämeenkadun kautta rantaraitille. Radan ja ison tien ali kulkevien tunneleiden alue valaistaan tapahtuman ajaksi näyttävin värein, johdattamaan kulkijoita turvallisesti uudella reitillä. Toteutus: Valon kaupunki -tiimi. 
Sijainti: Alikulku “Kakofonin mutka”

14. Bart Ensing (NL) – Connection
Luonnosta inspiroituva taiteilija Bart Ensing luo rauhallisen keitaan keskelle eläväistä valotapahtumaa. Connection-teoksessa värikkäät narut kytkevät puut kiinni sekä maahan että toisiinsa. Valossa hehkuvat langat henkivät energiaa, joka virtaa puiden juurista oksiin ja edelleen toisiin puihin. Yhteys muodostuu myös yleisöön, joka kulkee puiden ja lankojen välillä kohdaten luonnon ja toisensa. Hengähdä sinäkin yhteyksien keitaalla.
Sijainti: Rantaraitti, Mattilanniemi

Kuva
UV-maalilla maalattu värikäs muotokuva miehestä, taustalla pimeässä valaistuja puita. Kuva Jouni Väänänen

15. Craig Morrison (UK) – Beacon of Hope
Kolmen LUCI-verkoston jäsenkaupungin yhteistyönä syntynyt yhteisöllinen valoteos nähdään ensimmäisenä Jyväskylässä, minkä jälkeen se matkaa Eindhoveniin ja lopulta Lyoniin – muuttuen matkalla jokaisen kaupungin ja sen asukkaiden näköiseksi. Teoksen on suunnitellut skotlantilainen valotaiteilija Craig Morrison. Teosta tukee Signify. Sijainti: Rantaraitti, Mattilanniemi

16. Jakob Kvist (DK) – Borders
Tanskalaisen taiteilija Jakob Kvistin Borders-teos kyseenalaistaa raja-aitojen tarkoituksen. Siinä missä muurit tavallisesti erottavat alueita toisistaan, Borders-installaation ympäri ja ali voi vapaasti kulkea ja kohdata muut ohikulkijat. Alumiinista valmistetussa aitamaisessa teoksessa pinkit LED-valot erottuvat iloisesti ympäristöstä ja houkuttelevat ihmisiä vuoropuheluun teoksen kanssa. Ylitä sinäkin rajat Borders-teoksen molemmin puolin. 
Sijainti: Rantaraitti, Mattilanniemi

17. Tanssivat vedet -vesi- & valoshow
Tapahtuman toinen pääteos on huikea Tanssivat vedet -show Ylistön sillan luona, Korkeakoskenlahdella. Upea vesi- & valoshow nousee yli 30 metriin musiikin siivittäessä tunnelmaa. Show on nähtävissä joka tapahtumapäivänä tasalta ja puolelta klo 20-24. Parhaat näkymät Ylistön sillalta ja rannalta katsottuna. Teoksen tarjoaa Jyväskylän yliopisto. 
Sijainti: Ylistön sillan vierellä vedessä.

Sivun alkuun

Kiertävät esitykset, esittävä taide ja monitaide

Belenos Group of Arts
Valloittavat Belenos-valotanssijat kiertävät jälleen tapahtumareitillä eri kohteissa molempina tapahtumaviikonloppuina pe-la. Upeat, valoin koristellut Lilja-asut hohtavat taianomaisesti pimeässä illassa.

Kuva
eri väreissä hohtavaan lilja-asuun pukeutunut nuori nainen. Kuva Merilei Mandelin

Simo Rouhiainen – Sissiprojisoinnit 
Taiteilija Simo Rouhiainen kiertää tapahtumassa molempina tapahtumaviikonloppuina sähköpyörän alustalle rakennetun, pienen projisointilaitteiston kanssa. Projisointipyörä liikkuu tapahtuman reitillä ja ympäri kaupunkia yllättäen katsojan mielenkiintoisissa kohteissa erilaisilla sisällöillään. Simo Rouhiainen on palkittu helsinkiläinen pitkän linjan media- ja kuvataiteilija. Hän tekee teoksensa kokeellisella metodilla intuitioon luottaen ja uusia teknologioita hyödyntäen.

Mollu Heino – Hohtava livekuvitus
Hohtava livekuvitus täyttää kävelykadun lasikopin. Voit seurata taiteilija Mollu Heinoa piirtämässä molempina tapahtumaviikonloppuina pe-la klo 20–23. Kuvitusten aiheena myrskytuulta ja Valon kaupungin tunnelmia.

Näkyviin-monitaideteos
PE 30.9. - LA 1.10. klo 20.30–23.30

Näkyviin on vaikuttava monitaideteos, joka tutkii ihmistä yhteisössä ja yhteisöä ihmisessä. Jos yhteiskunta on kone, onko ihminen ratas, rasva vai roska rattaiden välissä? Musiikki ja videot Antti Viitamäki, koreografia Anne Joutsimäki ja valosuunnittelu Arto Saarelainen. Tuotanto Laura Suonperä/Tanssiteatteri Kramppi. Musiikkiin oman vahvan panoksensa on antanut Kipinät-kuoro. Teosta esitetään klo 20.30 alkaen, ja yhtenäinen esityksellinen kokonaisuus alkaa aina puolen tunnin välein. Teosta tukemassa Taiteen edistämiskeskus. 

Antti Pylsy – Valojongleeraus
Taiteilija Antti Pylsy esittää valojongleerausta ja omaa musiikkia. Tule kokemaan mystinen valon ja pimeyden harmonia! Valojonglöörin voit bongata reitiltä molempina tapahtumaviikonloppuina pe-la klo 20-23.

Sivun alkuun

 

Tapahtuman valoteemainen ja monipuolinen oheisohjelma

Valoteoksia ja näyttelyitä


Teemu Määttänen – Folded
TO 29.9. - LA 8.10. ma-pe klo 9.00–21.00, la 9.00–17.00, su 11.00–16.00
Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskuksen tiedemuseo tuo valotaidetta yliopiston kirjasto Lähteen Tietoniekka-näyttelytilaan. Teemu Määttäsen Folded-teoksessa paperiveistos saa ylleen liikkuvia valokuvioita, jotka toisinaan peittävät, toisinaan vahvistavat pintojen muotoja. Paikallaan olevan veistoksen pinta alkaa hengittää ja elää rytmisesti vaihtuvien valokuvioiden liukuessa sen pinnalla. Teoksen inspiraationa ovat olleet muun muassa eläinten suojanaamioinnit ja toisen maailmansodan sotalaivojen häikäisevä naamiointi (razzle dazzle). Teoksen toteuttamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.
Paikka: Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde / Tietoniekka (1. krs.), Seminaarinkatu 15

Kuva
punamustavalkoisia suomumaisia rakenteita läheltä. Kuva Kati Karvonen

Historian havinaa Sulkulassa
Jyväskylän kristillinen opisto täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Opiston historia linkittyy vahvasti Sulkulan ja sen ympäristön vaiheisiin. Juhlavuoden kunniaksi opisto osallistuu myös Valon kaupunki -tapahtumaan teoksella, joka esittelee opiston historiaa mielenkiintoisella tavalla. Teos avautuu parhaiten Rantaraitin suunnasta, joten sitä kannattaa lähestyä jalan.
Paikka: Sulkulantie 28

Varjojen voimaa -installaatio
PE 7.10. - LA 8.10. klo 18.00–22.00
Osana Nuorten varjotyöpajaa Veturitalleille rakennetaan installaatio nukketeatteri- ja varjotaiteilija Paula Vilmin ohjauksessa. Työpaja järjestetään osana Veturitallien 10-vuotisjuhlaviikon ohjelmaa ajalla ke 5.10. – pe 7.10. (työpaja on ennakkoon ilmoittautuneille). Työpaja järjestetään osana Veturitallien 10-vuotisjuhlaviikon ohjelmaa. Järjestäjä: Kulttuuriklubi Siperia ja Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalvelut.
Paikka: Veturitallinkatu 6

Valon vuosisadat -suunnistus
TO 29.9. - LA 1.10. klo 11.00–21.00, SU 2.10. klo 11.00–18.00
Keski-Suomen museossa on pidennetyt aukioloajat to-la 29.9.-1.10. ja vapaa pääsy to-su 29.9.-2.10. Lapsiperheille on tarjolla Valon vuosisadat –suunnistus, jossa tutkitaan Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyn avulla, millaisessa valossa ja minkälaisten valonlähteiden äärellä eri aikojen keskisuomalaiset ovat eläneet. Hauska suunnistustehtävä paljastaa myös sen, mitä tehtiin, jos pikkukaupungissa pääsi tuli irti! Ohjeet suunnistusta varten saat museon infosta.
Paikka: Keski-Suomen museo, Alvar Aallon katu 7

Jyväskylän taidemuseon näyttelyt Valon kaupungissa
TO 29.9. – LA 1.10. klo 11.00–22.00
Jyväskylän taidemuseoon on vapaa pääsy ensimmäisellä tapahtumaviikolla to-la. Tutki koko perheen voimin nykytaidetta sekä bongaa valoon liittyviä teoksia näyttelyssä ja valoyllätyksiä taidemuseon tiloissa. Museossa esitteillä ovat näyttelyt Nykytaiteen klassikoita - Kuntsin kokoelma sekä Lapsuutta etsimässä – Camilla Mickwitzin kuvituskuvia Jyväskylän taidemuseossa. LA 1.10. nähdään animaatioelokuvia: klo 16: Mimosa (27 min) ja ...sinusta tulee pelle (18 min). Esitykset liittyvät Camilla Mickwitz-näyttelyyn.
Paikka: Kauppakatu 23

Kuva
lasinpuhallusta läheltä kuvattuna. Kuva Sari Koskinen

Suomen käsityön museo Valon kaupungissa
Suomen käsityön museo palvelee perjantaina 30.9. pidennetyin aukioloajoin klo 21 saakka. Valon kaupungin aikaan to–la 29.9.–1.10. museoon on vapaa pääsy! Museossa esillä ovat näyttelyt Neulanreiästä – Valokuvia linssittömällä kameralla sekä BLOUN – Vapaasti puhallettua lasia. 
Paikka: Kauppakatu 25

Valon kaupunki kaupunginkirjastolla
Kaupunginkirjasto ja viihtyisä Novelli-kahvila ovat avoinna pidennetyn ajan Valon kaupungin aikaan molempina perjantaina ja lauantaina klo 22 asti. 
Kahvila Novelli palvelee ma-to 8.30-19, pe klo 8.30-22 ja la 11-22
1. kerroksessa ovat esillä Passing Thoughts -kuvataidenäyttely sekä Lukulampun alla -lukuvalonäyttely, jonka ääreen voi istahtaa lukemaan kirjaa tai lehteä. 
Pääkirjaston 1.krs:n lavalla nähdään torstaina 29.9. klo 18-19 elokuvanäytöksiä liittyen "Lapsuutta etsimässä" Camilla Mickwitzin värikäs maailma -näyttelyyn sekä LAIKKU-lastenelokuvafestivaaliin. Näytöksen järjestää Keski-Suomen elokuvakeskus yhteistyössä kirjaston kanssa. Esityksiin vapaa pääsy!
Paikka: Vapaudenkatu 39-41

Jyväskylän kaupunginteatteri
TO 29.9. - LA 8.10. iltojen pimetessä
Jyväskylän kaupunginteatterin näyttämötornin valaistus muuttuu Valon kaupunki -tapahtuman ajaksi. Valaistuksen teemana on maailmankuulun murhamamma Agatha Christien Hiirenloukku-näytelmä, joka on maailman pisinpään yhtäjaksoisesti pyörinyt teatteriesitys. Näytelmän alkuperäisestä ensi-illasta Englannissa tulee 6.10.2022 kuluneeksi 70 vuotta, mutta tunnetusti murha ei vanhene koskaan. Mutta kuka sen teki? Suunnittelijat Jonna Rautala ja Eija Haukka.
Paikka: Jyväskylän kaupunginteatteri, näkyy parhaiten kaupungintalon parkkipaikan suunnalta

Sivun alkuun

Esittävä taide


Mia Habib (NO) – ALL – a physical poem of protest  
LA 1.10. klo 20.59
Norjalaisen tanssija-koreografi Mia Habibin teos tutkii yksilön ja ryhmän koreografista toimijuutta sosiaalisissa, poliittisissa ja taiteelle kuuluvissa tiloissa. Erikoisvalaistu yhteisötaideteos huomioi protestoivan kehon voiman ihmismassan meditaatiomaisessa kävelyn ja juoksun liikkeessä. Fyysinen runo koostuu eri-ikäisistä ja -taustaisista ihmisistä, jotka kohtaavat kolme päivää ennen esityksiä harjoittelemaan teosta.
Paikka: Messutori, Lutakko

Kuva
pimeässä maisemassa punaisista valoista tehty polku. Kuva Marjut Rautiainen

Jyväskylä Sinfonia: Valon kaupungin kamarikonsertti
SU 2.10. klo 15.00–16.00
Jyväskylä Sinfonian kamarimuusikkokaarti takaa Valon kaupungin pimenevässä illassa intensiivisen kokemuksen, joka sytyttää uusia valoja myös sisimmässä. Kamarikonsertin ohjelmistossa kuullaan Jyrki Linjaman 60-vuotispäivää juhlistava uunituore neljäs jousikvartetto. 
Lippu.fi: 17,50/15,50/9,50€ + toimitusmaksut alk. 1,50€/tilaus
Jyväskylän teatteritalon lippumyymälä ja ovelta: 15/13/8€
Paikka: Jyväskylän kaupungintalon juhlasali, Vapaudenkatu 32

Tanssia Nikolainpihalla
PE 30.9. klo 18.30–20.30
Jyväskylän Tanssiopisto tuo sisäpihalle liikettä ja musiikkia. Erilaiset harjoittelevat ryhmät esiintyvät sisäpihalla hämärän laskeuduttua. Luvassa estradilla on rytmiä, rentoa liikettä ja uskaliaita tanssijoita lapsista varttuneisiin, oman harrastuksensa parissa.

18:30 Nykytanssi Valmistava erikoiskoulutusryhmä
18:45 Hip Hop alkeet 2, yli 13v
19:00 Nykytanssi 60+
19:15 Nykytanssi/Kehotietoisuus
19:30 Jazz Valmistava erikoiskoulutusryhmä
19:45 Nykytanssiteatteri yli 13v
20:15 Nykytanssi koreografia, aikuiset

Paikka: Asemakatu 6, Nikolainkulman ja Sokkarin välinen piha-alue.

HEHKU – Koko perheen valo- ja istutustapahtuma
PE 30.9. klo 19.00–21.00
Illan hämärtyessä Mäki-Matin perhepuisto syttyy hehkumaan. Näe Belenos-duon Loistavat liljat –teos ja puisto uudessa valossa. Klo 19 paikalle saapuu taikuri Herra Höplä. Istutetaan sipulikukista kuvio kevään valoa odottamaan! Tapahtuma sopii kaikille, erityisesti perheille.
Paikka: Mäki-Matin perhepuisto

Valon kaupunki Kaupunginkirkossa
TO 29.9. - LA 1.10. klo 19.00–23.00 (PE 30.9. konsertit klo 19.00–20.00 ja 21.00–22.00)
SU 2.10. - TO 6.10. klo 19.00–21.00
PE 7.10. - LA 8.10. klo 19.00–23.00
Valolla ympäröity Kaupunginkirkko kutsuu astumaan peremmälle ja pysähtymään elämän ääreen. Jyväskylän seurakunta esittelee kulkijoille Tunnettuja unia -teoksen, jossa Antti Laitisen osin kokeilevat ja pelkistetyt valokuvat sekä Piia Laasosen ja Esko Turpeisen unenomainen äänimaailma muodostavat yhdessä episodeja elämästä ja maailmasta. Perjantaina 30.9. kirkossa kuullaan kaksi Lauluja arjesta ja armosta -konserttia upealta Eve & Ossi -duolta. Konsertit kuuluvat Jyväskylän seurakunnan Perheasiain neuvottelukeskus 60 -juhlavuoden ohjelmaan. Konsertteihin on vapaa pääsy.
Paikka: Kaupunginkirkko, Kirkkopuisto

Elävät Näyteikkunat
PE 30.9. klo 18.00–20.30
Koe erilainen teatterielämys kivijalkaliikkeiden näyteikkunoissa.
• 18.00 Koto Designmarket, Yliopistonkatu 32 - Laukaan Teatteri
• 18.30 Liivi & Sukka, Väinönkatu 32 - Kuusaan Kanavateatteri
• 19.00 Kukkapalvelu Nooa, Gummeruksenkatu 6 - Kulissi ry
• 19.30 Artlo taidetarvike, Gummeruksenkatu 9 - Butoh tanssi
• 20.00 Jyväs-Optiikka, Kauppakatu 5 - Naissaaren näyttämö
• 20.30 Tikkiverstas, Vapaudenkatu 85 - Huoneteatteri
• 18.00–20.30 Dramasto, Yliopistonkatu 8 (Cygnaeuksenkadun puolella) – Dramasto teatteri
Paikka: Keskusta-alueen Ihanat Putiikit

Kuva
kaksi ihmistä pitävät kädestä, käsivarsien ympärillä valonauhaa, alhaalla lukee elävät näyteikkunat. Kuva Heidi Lehto

Toivolan vanha piha
TO 29.9. - LA 8.10. klo 17.00–23.00
Toivolan vanha piha ihastuttaa taideteoksillaan, valo- ja äänimaailmallaan. Tarjolla on kahvilaherkkuja, street food -henkisiä annoksia sekä Ravintola Toivolan Pajassa ennakkovarauksella menu Pirunpelto, jossa yhdistyvät maku- ja palveluelämykset sekä valo- sekä äänimaailmat. Tervetuloa nauttimaan kanssamme! Varaukset ja lisätiedot: toivolanpiha.fi ja p. 044 491 0060. 

Sisi Majitu Finland Toivolan yläpiha
PE 30.9 klo 21.00
LA 1.10. klo. 21.00
PE 7.10 klo. 21.00
LA 8.10 klo. 21.00
Afrikkalaislähtöistä esittävää taidetta – tanssia, musiikkia ja tulta – Toivolan yläpihassa.

Valon dinneri 
PE 30.9 klo 18.00–21.00
LA 1.10. klo. 18.00–21.00
PE 7.10 klo. 18.00–21.00
LA 8.10 klo. 18.00–21.00
Ravintola Toivolan Pajassa ennakkovarauksella 4 ruokalajin Valon dinneri 59,50 € per henkilö.

Taidetta Toivolan makasiinissa ja pihapiirissä
Kyynelten kalastaja - Marika Vaara 
Valon lähteitä - Marika Vaara 
Pirunpelto - Kari Alonen / Äänimaailma Art of Sound & Sonic Poetry, Olga Kolari 
Hohto -  Kari Alonen 
Kuurankukka - Kari Alonen 
Fenix - Samuli Alonen 
Cityhirvi - Samuli Alonen 
Täyttyneiden toiveiden puu - Katja Rauhamäki
Paikka: Toivolan vanha piha, Cygnaeuksenkatu 2

Iloisen valon puutarha Könkkölän tilalla
TO 6.10. klo 18.00–21.00
Iloisen valon puutarha -tapahtumassa Könkkölän tilan laaja pihapiiri ja ranta-alue on koristeltu luonnontulin sekä värikkäin valoelementein. Aisti- ja elämyspuutarha sekä permakulttuurinen viljelyalue hehkuvat syksyn väriloistossa, jota täydentävät värikkäinä loistavat lyhtyketjut. Tarjolla on myös elävän musiikin tuokioita ja kahvilapalveluita. Kävijöiden toivotaan saapuvan paikalle kävellen, pyöräillen tai julkisilla kulkuvälineillä. Henkilöautolla saapuvia pyydetään pysäköimään autonsa Killerin pysäköintialueelle. Ohjelma tarkentuu vielä lähempänä tapahtumaa, seuraa somekanaviamme! Tapahtuma on avoin ja sopii kaikenikäisille. Tervetuloa tunnelmoimaan!
Paikka: Könkkölän tila, Vesangantie 37

Sivun alkuun

Luennot ja työpajat

Tutkijoiden yö – Researchers’ Night
PE 30.9. klo 9.00–23.00
Jyväskylän yliopistolla vietetään Tutkijoiden yötä kaikenikäisille suunnatun ohjelman parissa! Tapahtumassa pääset tutustumaan tieteeseen mm. työpajojen ja laboratoriovierailujen kautta. Tule selvittämään, mitä tutkijat oikeastaan tekevät ja mitä kaikkea Jyväskylän yliopistossa tällä hetkellä tutkitaan! Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätietoja: www.jyu.fi/tutkijoiden-yo
Paikka: Jyväskylän yliopisto 
Ylistönrinne, Survontie 9
Agora, Mattilanniemi 2
Ruusupuisto, Alvar Aallon katu 9
Seminaarinmäki & Kirjasto Lähde, Seminaarinkatu 15

Valon liike - JYUniori-tutkijat Lähteessä
PE 30.9. klo 17.00–20.00
Tulkaa kokemaan koko perheen voimin Lasten ja nuorten yliopiston JYUniorit-pajassa, kuinka valon ja aineen yhteisleikki ihastuttaa ja hämmästyttää. Lasten tiedeluokassa tutkitaan valon liikettä, kirkkautta ja väriä sekä tehdään yhteistä tilataideteosta syksyn pimenevässä illassa. Nonstop-työpajan järjestävät JYUniorit-toimijat.
Paikka: Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde, Seminaarinkatu 15

Kuva
neulanreikäkameralla otettuja mustavalkoisia valokuvia. Kuva Sari Koskinen

Valoa mieleen – helpotusta kaamosoireisiin
PE 7.10. klo 18.00–20.00
Jopa 30 % väestöstä kärsii Suomessa kaamoksen aiheuttamista mielialaoireista ja fyysisestä rasituksesta. Toimivinta hoitoa on kirkasvalo, mutta apua voi tutkitusti saada myös kognitiivisesta lyhytterapiasta. Lyhytterapiayritys Dramasto järjestää maksuttoman työpajan kaamosoireiden selättämiseen. Varmista sisäänpääsysi varaamalla paikka osoitteesta info@dramasto.fi.
Paikka: Yliopistonkatu 8

Yön hyönteiset - JYUniori-tutkijat Luontomuseossa
PE 30.9. klo 12.00–18.00
Miksi siniritariyökkönen lentää valoa kohti? Mikä vihertävä hohtaa heinikossa? Tule tutustumaan hyönteismaailman yökyöpeleihin luontomuseoon! Työpajassa pääset perehtymään yöaktiivisten hyönteisten maailmaan ja elintapoihin. Omatoimisen nonstop-työpajan järjestävät JYUniorit-toimijat, ja se soveltuu koko perheelle.
Paikka: Luontomuseo, Ihantolantie 5

Neulanreikäkameratyöpaja
LA 1.10. – SU 2.10. klo 9.00–16.00
Rakenna oma neulanreikäkamerasi ja opi ottamaan kuvia ammattilaisen opastamana! Ensimmäisenä pajapäivänä tutustutaan neulanreikäkuvauksen tekniikkaan ja historiaan Suomen käsityön museolla ja rakennetaan tietenkin omat kamerat. Toisena pajapäivänä uppoudutaan valokuvien kehittämisen maailmaan Luovan valokuvauksen keskuksen tiloissa Ratamolla (Veturitallinkatu 6) ja kehitetään omalla neulanreikäkameralla otettuja kuvia. Kurssiohjaajana Joonas Ahtikallio, Luovan valokuvauksen keskus. Pajamaksu 10€ maksetaan kurssin alussa Suomen käsityön museolla. Ilmoittautuminen kurssille avautuu viikolla 36, ilmoittautuminen museon verkkosivujen kautta. Osallistujamäärä min 5, max 10.
Paikka: Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25

Lyhtytyöpaja
PE 30.9. klo 17.30–20.30
Suomen käsityön museon avoimessa pajassa pääsee tekemään erilaisia paperilyhtyjä ja ihmettelemään valojen ja varjojen leikkiä. Paikalla on ohjaaja auttamassa lyhtyjen valmistuksessa. Lyhtypaja on maksuton ja lyhdyn voi ottaa mukaansa lähtiessään.
Paikka: Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25

Kuva
erilaisia lyhtyjä, sisällä kynttilöitä. Kuva Alex Kiviranta

UV-taidepaja Taikatilassa
TO 29.9. klo 18.00–20.00
PE 30.9. klo 18.00–20.00
LA 1.10. klo 16.00–20.00
Tee oma UV-valossa hohtava maalaus tai pinssi Jyväskylän taidemuseon Taikatilassa! Maksuton non-stop-paja sopii koko perheelle. 
Paikka: Jyväskylän taidemuseon 2. kerros, Kauppakatu 23

Käsityöläismuseo ja lyhtytyöpaja
PE 30.9. - LA 1.10. klo 13.00–21.00
Käsityöläismuseo Toivolan vanhalla pihalla kutsuu mukaan tutustumaan elämään entisajan Jyväskylässä ja osallistumaan kivaan työpajaan. Museokauppa Sparvinin viehättävässä työpajatilassa voivat kaikenikäiset askarrella maksuttomasti omannäköisensä lyhdyn syksyn pimeneviin iltoihin. Tunnelmallisessa Kuparisepän talossa kuulet kiinnostavia tarinoita talon asukkaiden elämästä 1800-luvun loppupuolella. Museoon on vapaa pääsy.
Paikka: Toivolan vanha piha, Cygnaeuksenkatu 2

Novellikoukku iltahämärissä
TI 4.10. klo 18.00–19.15
Novellikoukku kokoontuu lukulampun valossa! Novellikoukussa sukelletaan tarinoiden maailmaan ja neulotaan yhdessä. Tule mukaan oman käsityösi kanssa, tai istahda vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Vapaa pääsy.
Paikka: Kaupunginkirjaston 1. kerros, Vapaudenkatu 39–41

Sivun alkuun

Liiku valon äärellä

Be Active
#BeActive – Euroopan urheiluviikko huipentuu Valon kaupunki -tapahtuman kanssa yhteistyössä. Liikunnan Riemu järjestää viisi erilaista toiminnallista pistettä ympäri kaupunkia valotaideteosten läheisyydessä. Nappaa paikat ja kellonajat talteen!

Kuva
violetissa värissä hohtava kanootti pimeällä järvellä, kuvaa kehystävät ruskan maalaamat lehdet. Kuva Béla Pavelka

Silent Disco
PE 30.9. klo 17.00–22.00
Silent Disco on tanssille ja liikehdinnälle avoin tila, jossa musiikki kuuluu langattomien kuulokkeiden välityksellä kävijöille. Tilaan otetaan kerrallaan maksimissaan 20 henkilöä. Tila on pimiö, joten huoneessa oleva taideteos on täydessä loistossa jo klo 17. Tästä kannattaa aloittaa!
Paikka: PK5, Kangas

Iloa ja Riemua Flower Forestissa
PE 30.9. klo 20.00–24.00
Yhdessä Valon kaupunki -tapahtuman pääteoksista pääset liikkumaan kukkametsään. Anna sisälläsi kasvaneen ilon siemenen puhjeta kukkaan ja löydä oma liikunnallinen riemusi. Ota itsestäsi liikunnallinen kuva kukkametsässä, postaa se somessa hashtagilla #BeActive ja tägää kuvaan @liikunnanriemu. Näin osallistut palkinnon arvontaan.
Paikka: Kangas

Pihapelit
PE 30.9. klo 16.00–20.00
Ilta hämärtyy, ja ennen taideteosten kiertelyä kannattaa tulla kokeilemaan, kuinka pallo pysyy hanskassa Aren aukiolla. Radalla pääset kokeilemaan muun muassa pujottelua ja tarkkuutta. Koripalloradan nopein suoritus palkitaan!
Paikka: Arenaukio

Roundnet
PE 30.9. klo 19.30–23.00
Tervetuloa pallottelemaan hohtoverkolle! Roundnetissä (SpikeBall™) tavoitteena on kimmottaa pallo vaakatasossa olevan verkon kautta vastustajalle enintään kolmella kosketuksella. Peliä pelataan kahden hengen joukkueissa. Valon kaupunki -tapahtumassa on tarjolla peliseuraa sekä opastusta lajin sääntöihin. Tule mukaan kokeilemaan!
Paikka: Mattilanniemi

Frisbeegolf
PE 30.9. klo 19.30–23.00
Mattilanniemessä pääset kokeilemaan, miltä tuntuu heittää frisbeegolfia pimeässä valaistuun koriin. Paikalta löytyvät valmiiksi kiekot ja opastus lyhyeen rataan, jota kaikki pääsevät kiertämään. Nyt on oiva tilaisuus kokeilla frisbeegolfia, vaikka ensimmäistä kertaa.
Paikka: Mattilanniemi


Hohtojousiammunta & valomiekkailu
TO 29.9. - PE 30.9. klo 20.00–23.00
Tervetuloa SoftArchery Finlandin ja Jyväsmiekan järjestämälle kokeilupisteelle Ylistön sillalle! Tule mukaan etsimään sisäistä jousisankariasi hohtojousiammuntapisteelle tai kokeilemaan valomiekkailutaitojasi miekkailualueelle. Maksuton. 
Paikka: Ylistön sillan Alban pääty, Aallontie 5 

Jyväsjärvi by Light – valomelonta
TO 29.9., MA 3.10. ja TO 6.10. klo 18.00–20.00
Ihastele valoteoksia uudella tavalla valaistussa kanootissa kaksin tai jopa viisihenkisen perheen kanssa. Henkilökuntamme opastaa sinut turvalliseen melontaan, ja saat kaikki tarvittavat välineet meiltä. Opas lähtee mukaan vesille. Valomelonta sopii kaikille uimataitoisille. Hinta 38 e, lapset (10-14 v.) 19 e.
Paikka: Lähtö Alban viereiseltä laiturilta

Sivun alkuun

Valomarkkinoita ja tunnelmaa liiketiloissa

ValoPop ja lamppukirppis
Suosittu lamppukirppis löytyy jälleen Valopop-tilasta. Samassa tilassa ovat Valon kaupunki -tapahtuman infopiste, valotuotemyynti sekä valaisinnäyttely. Voit tuoda valaisimesi myytäväksi ti-ke 27.-28.9. klo 12-17.

ValoPop on avoinna:
TO 29.9. klo 14-22
PE-LA 30.9.-1.10. klo 14-23
SU-TO 2.-6.10. klo 14-22
PE-LA 7.-8.10. klo 14-23

Paikka: Kauppakatu 18

Valokatu
TO 29.9. – LA 1.10. klo 20.00–24.00
Keskustan sydämenäkin tunnettu kävelykatu muuttuu loisteliaaksi Valokaduksi! Valokatu kytkee yhteen Kirkkopuiston ja Tourujoen suositut tapahtuma-alueet, ja matkalla alueelta toiselle voikin pysähtyä tutkimaan myyntikojuja ja ostamaan käsitöitä ja herkkuja. 
Paikka: Kauppakatu

Kuva
Ihmispaljoutta Jyväskylän Kompassi-aukiolla ja kävelykadulla, taustalla myyntiikojuja, yömaisema. Kuva Rami Saarikorpi

Yläkaupungin valot
Bongaa Yläkaupungin yrittäjien liikkeiden edustalla valloittavia valokuvioita katupinnasta. Kuinka monta löydät? Mukana mm. Artlo Taidetarvike, Jyväs-Optiikka, Kalaliike Mäkinen, K-Market Kymppi, Sohwi ja Katriina Bistro. Yhteistyössä Yläkaupungin yrittäjät, Valon kaupunki ja Business Jyväskylä. 
Sijainti: Eri puolilla Yläkaupunkia

Valon kaupungin historiaa ja erikoisvalaistus OP Kodin tiloissa Forumin kulmassa!
PE 30.9. - LA 8.10. klo 18.00-22.00
Istahda katsomaan aiempien vuosien Valon kaupunki -videoita ja ihastele "sisäpihan" erikoisvalaistusta.
Paikka: OP Koti, Forumin kulma. Käynti Elon kautta.
 

Mataran Markkinat
LA 1.10. klo 17.00–22.00
Mataran Markkinat on kaikille avoin ja maksuton syysillan tunnelmallinen markkinatapahtuma Tourulassa. Markkinakojuissa on tarjolla monipuolisesti ruokaa, myyntituotteita ja toiminnan esittelyä. Tapahtumassa on mahdollista tutustua Kansalaistoiminnankeskus Mataran toimintaan, mm. luento tähtitieteestä, bingoa, ekotuunauspajaa ja visailua. Tervetuloa!
Paikka: Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6 A 1

Vihreää valoa, OmaSp lähellä ja läsnä!
PE 30.9. klo 18.00–20.00 
OmaSp kutsuu tutustumaan vihreään valoon, avoimien ovien parhaan palvelun pankkiin. Tule ja osallistu OmaSp-Onnenpyörään, josta voit voittaa oman vihreän valon sydämen. Nappaa kuva OmaSp-kuvausseinällä! Jakamalla kuvan somessa osallistut arvontaan.
Paikka: Yliopistonkatu 40

Pohjoisen loisto
TO 29.9. – LA 8.10. klo 18.00–22.00
Valosta, liikkeestä ja äänestä koostuva teos vie katsojan hetkeksi pohjoisen tunnelmaan. Revontulista, tuntureista ja pohjoisen luonnosta ammentavan teoksen tarjoaa Jyväskeskus. Löydät keskuksen ravintoloiden tarkemmat aukioloajat osoitteesta jyvaskeskus.fi. 
Paikka: Jyväskeskus 

Tervetuloa esittelyyn Jyväskylän kattojen ylle!
TO 6.10. klo 17.00-19.00
Asunto Oy Jyväskylän Puistolan Tornin näkymiä on nyt mahdollista päästä kokemaan yläilmoista osana Valon kaupunki -tapahtumaa. Koe kauniisti hämärtyvä ilta henkilönostimen kyydissä, joka kuljettaa kohti korkeuksia Jyväskylän kattojen ylle. Samalla pääset näkemään Puistolan Tornin kotien upeat maisemat eri kerroskorkeuksista. Nostinvierailu tapahtuu 16-kerroksiseksi rakentuvan Puistolan Tornin työmaan pihalla. Paikalla tapahtumassa myös Pohjola Rakennuksen henkilökuntaa kertomassa Puistolan Tornista. Käynti työmaalle tapahtuu Opistokujan päästä, jossa on myös autolla saapuville parkkipaikka. Tapahtuma on maksuton, ja henkilönostimen kyydissä käytetään turvavaljaita! 16-kerroksisen Puistolan Tornin rakennustyöt ovat käynnissä ja kodit myynnissä.
Paikka: Kalevankatu 8

Kuva
Laajavuoren laskettelukeskus ja Matti Nykäsen hyppyrimäki valaistuna. Kuva Rami Saarikorpi

Valo ja taide iltakävelyllä 
TO 29.9. - LA 8.10. 
Valo ja taide kietoutuvat yhteen Kehystämö Galleria Patinan näyteikkunoissa osana Valon kaupunkia. Liikkeen aukioloaikoina myös sisätiloissa on nähtävillä valoa ja taidetta Taide Kiertoon -näyttelyn yhteydessä. Lähde kävelylle hämärtyvään kaupunkiin ja löydä tiesi yläkaupungin Galleria Patinan valovoimaisille taideikkunoille kokemaan elämyksiä!
Paikka: Kauppakatu 3

Matti Nykäsen mäen näkötorni
PE 30.9. - LA 1.10 klo 18.00–22.00
PE 7.10. - LA 8.10. klo 18.00–22.00
Näe ja koe Jyväskylä iltavalaistuksessa mäkihyppääjäaiheisen pysyvän valoteoksen huipulta. Keski-Suomen korkeimman paikan näkymät eivät jätä ketään kylmäksi. Hinnat näkötorniin: aikuiset 5 €; lapset, eläkeläiset ja opiskelijat 3 €; perhelippu 12 €, alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Hyppyrimäen kahviolle pääsee hyppyritietä pitkin Laajiksen P-alueen oikealta puolelta tai kävellen lyhintä reittiä Vuorilammen vierestä tunnelin kautta pikkumäkien portaita pitkin mäkikahviolle.
Paikka: Hyppyritie 131, Laajavuori

Sivun alkuun

Valon Kankaan oheisohjelmaa

Kankaalle sijoittuu tänä vuonna yksi tapahtuman pääteoksista, Flower Forest -kukkametsä! Lisäksi alueella on koko tapahtuman ajan monipuolisesti valoteemaista oheisohjelmaa. Voit tarkastella Valon Kankaan tarkempaa ohjelmaa Kankaan verkkosivuilta.

Hohtava Kangas / Kankaan aukio
TO 29.9. - LA 8.10. klo 20.00–23.00
Gradian Luovan kampuksen pihalla hohtaa kierrätysmateriaaleista valmistettuja valoteoksia koko tapahtuman ajan.

TO 29.9. klo 17.00–20.00 ja PE 30.9. klo 17.00–22.00.
Kampuksen pihalla ja sisällä voit törmätä fantasiametsän väkeen ja seurata työnäytöksiä.
Paikka: Kankaan luova kampus ja piha

Kuva
Lasten Lystin Loistodiskossa tunnelmaa luo Flowers of Life -kollektiivin UV-koristelu. Kuva Elli Tietäväinen

Kankaan sauna
Paikka: Kympinkatu 3

Valopergola TO 29.9 – LA 8.10.
Flower Forest -teoksen läheisyydessä pääset nauttimaan Valopergolan loisteessa kuumia ja kylmiä juomia sekä purtavaa. Laajennettu terassialue on auki perjantaisin ja lauantaisin klo 17–24 ja arki-iltoina ja sunnuntaina klo 17–22.

Varjosaunafestivaali PE 30.9 - LA 1.10

Varjosaunaklubi PE 7.10. - LA 8.10.
Saunat kuumana klo 17–23. Molempina iltoina sisätiloissa live-musiikkia klo 19–23 ilman pääsymaksua. Laajennettu terassialue on käytössä tapahtuman aikana. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

PK5-juhlatila

Koko tapahtuman ajan tilassa Flowers of Life -kollektiivin näyttävät UV-dekoraatiot!

Loistodisko
LA 8.10. klo 12.00–13.30 ja 14.00–15.30
Loistodisko lapsille, esiintyjänä Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius. Liput 9 €. Lisätietoja jyvaskyla.fi/lasten-lysti.
Paikka: Kokous- ja juhlatila PK5

Be Active - Silent Disco
PE 30.9. klo 17.00–22.00

Kiiltomatoja ja tulikärpäsiä -työpaja
MA 3.10. – TO 6.10. klo 18.00–20.00 
7-9 v-lapsille, pajaan mahtuu 15 lasta kerrallaan. Työpajan ohjaavat Gradian ohjaustoiminnan ja tekstiilialan artesaaniopiskelijat. Mukaan mahtuu ovelta saapumisjärjestyksessä.

Kuva
kulmikas pallonmuotoinen Kankaan sauna höryää pimeässä punaisena. Kuva Tommi Sassi

Piippurannan klubi
Paikka: Paperitehtaankatu 1

Valo luonnossa – Onko kaikki valo hyödyksi?
TO 29.9. klo 18.00–19.00
Lähitiedeillan aiheena: Valo luonnossa – Onko kaikki valo hyödyksi? Aiheesta keskustelemassa ovat Jaettu valo -tutkimusryhmän tutkijat professori Janne Ihalainen ja dosentti Riitta Nissinen.

Sirkusta ja valoa
PE 30.9. klo 17.00–19.00 
Koko perheen Sirkusta ja valoa -tapahtumassa Jyväskylän Sirkuskoulun sirkustaiturin valoesitys mm. valokepeillä ja palloilla. Esitysten välissä mahdollisuus kokeilla sirkusvälineitä. Sirkusesitykset klo 17.30, 18.00 ja 18.30.

Valon & Ilon Sambakulkue
TI 4.10. klo 20.00
Lähde mukaan kulkueeseen ja Valon Kankaan kierrokselle. Kulkue lähtee Piippurannan Klubin edestä. Rumpuryhmän muodostavat Jyväskylän kansalaisopiston Sambarytmipajan soittajat johtajanaan Sami Kontola.

Muuta alueella

Keski-Suomen Tanssin Ystävät Kestävät RY
TO 29.9. ja TO 6.10. klo 19.00-20.00
Tanssinopetusta
Paikka: OBG, Paperitehtaankatu 9

Sodexo
TO 29.9. - PE 30.9. ja TO 6.10. - PE 7.10.
OBG:n sisäpihalla toimii valaistu Valon street food -koju. Sisäpihalla lyhtykuja
Paikka: OBG, Paperitehtaankatu 9

Studio Laive: Kukkaisjooga
KE 5.10. klo 20.00–20.20
Tule kokemaan Flower Forest -valokukkakedon ja joogan rauhoittavat vaikutukset! Teemme valoteoksen äärellä helpon ja seisten tehtävän joogaharjoituksen. Maksuton, soveltuu kaikille.

Kankaan opastetut taidekierrokset
TO 29.9. ja MA 3.10. klo 19.00-20.00
Taidekoordinaattori Kirsi Pitkäsen ohjaama taidekierros, lähtöpaikka Piipputorilta.

Sivun alkuun
 

Tapahtumaa mahdollistamassa valovoimaiset sponsorimme: 

Kuva
Valon kaupunki 2022 -sponsorien logot. Kuva Roosa-Maria Vesanen