Valon kaupungin tapahtumat

Valon kaupunki Jyväskylä organisoi vuosittain myös valoteemaisia tapahtumia, tunnetuimpana niistä syyskuisin järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma. Pimeänä aikana Jyvässeutua piristävät myös muut hankkeen tapahtumat, kuten talvikuukausien Jouluvalomaa. Valon kaupunki tuo myös panoksensa muihin alueen kulttuuritapahtumiin.

Valon kaupunki -tapahtuma PERUTTU tältä vuodelta. 

Valon kaupunki -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kertaa vuonna 2003, ja vuodesta 2010 lähtien se on järjestetty vuosittain. Alkutaipaleen koevalaistuksia käsittävästä ammattilaistapahtumasta on kasvanut yli sadan tuhannen kävijän kaupunkikulttuurifestivaali, jossa taide, tekniikka, tiede ja valo kohtaavat. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esiin kaupunkivalaistuksen tärkeyttä ja siihen liittyviä teemoja. Joka vuosi tapahtuman yhteydessä julkistetaan myös uusia pysyviä valaistuskohteita ja järjestetään valaistuksen ammattilaisille suunnattu seminaari.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, kiinteistöjen, yhteistyöyritysten, kaupunkilaisten, valaistusalan ammattilaisten, oppilaitosten, yritysten, yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa. 

 

Australialaisen Amanda Parerin MAN-valoteos satamassa 2019