Valotaide

Valon kaupunki pyrkii aktiivisesti tuomaan valotaidetta kaupunkikuvaan valoteosten, -tapahtumien ja muun kaupunkikulttuurin muodossa. Yhteistyökumppaneita ovat mm. Jyväskylän taidemuseo, muut kulttuuritoimijat sekä valotaiteen ammattilaiset.

Jyväskylän taidemuseo osallistuu vuosittain Valon kaupunki -tapahtumaan valoteemaisella ohjeisohjelmalla. Lisäksi vuonna 2019 taidemuseoon on avattu Valon kaupungin pysyvä showroom-tila, jossa on esillä muun muassa valon ilmiöitä esitteleviä teoksia ja Valon kaupungin 3D-virtuaalialusta.

Valon kaupunki -tapahtumaan järjestetään vuosittain open call -teoshaku, jonka avulla halutaan tuoda esiin valotaiteilijoita kaikkialta maailmasta. Valon kaupunki on myös mukana järjestämässä erilaisia taide- ja suunnittelukilpailuja, joiden kautta valotaiteilijat pääsevät mukaan kaupungin julkisiin hankkeisiin. 

Syyskuisessa Valon kaupunki -seminaarissa kuullaan perinteisesti myös valotaiteen puheenvuoroja. Asiantuntijoita on ollut mukana muun muassa Suomen valotaiteen seurasta.