Hyppää pääsisältöön

11.3.2024

Kuva
Kolme oppilasta pelaa lautapeliä. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Jyväskylän perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäri tarjoaa ohjattua ja monipuolista toimintaa koulupäivän jälkeen. Lukuvuoden 2024–2025 Jälkkäri-toimintaan ilmoittaudutaan ajalla 12.-26.3. Wilma-järjestelmässä.

Jälkkäriin voivat osallistua 1. ja 2. luokan oppilaat sekä erityisen tuen päätöksen saaneet 1.–5. luokkalaiset. Hakeminen Jälkkäriin Wilma-järjestelmässä  

Jälkkäri on pienelle koululaiselle turvallinen ympäristö koulupäivän jälkeen. Jälkkärissä liikutaan, soitetaan, lauletaan, leikitään ja askarrellaan sekä osallistutaan monipuolisesti harrastekerhoihin. Jälkkärissä voi myös tehdä läksyt. Kaikki tekeminen on valvottua ja aikuisen tukemaa. Jälkkäriä järjestetään arkipäivisin klo 12–17 koulujen tiloissa.  

Jälkkärin maksu sisältää välipalan, harrastekerhot ja vakuutuksen

Jälkkärin kuukausimaksu on 150 euroa, jos lapsi osallistuu toimintaan yli 12 päivää kuukaudessa. Alle 12 päivää kuukaudessa toimintaa osallistuvien kuukausimaksu on 110 euroa. Maksu sisältää välipalan, harrastekerhot ja tapaturmavakuutuksen.  
Jälkkärin maksussa huomioidaan perheen tulorajat. Jälkkäri-toiminta on maksutonta toimeentulotukiasiakkaille ja lastensuojelu- ja sosiaalityöntekijän tai koulukuraattorin lausunnon perusteella. Pienitulosten perheiden toimintamaksua puolitetaan vuosittain vahvistettavien tulorajojen perusteella. Tulorajat ja hakemus maksualennukseen tai maksusta vapautumiseen löytyvät Jälkkärin nettisivuilta.  

Vaativaa erityistä tukea tarvitsevien lasten aamu- ja iltapäivätoiminta Verttiin ilmoittaudutaan 12.-26.3.2024. Ilmoittautumislomake löytyy VERTTI - vaativaa erityistä tukea tarvitsevien lasten aamu- ja iltapäivätoiminta -nettisivulta.  

Lisätietoja: 
kasvun ja oppimisen tuen asiantuntija Tella Vuolle, Kasvun ja oppimisen kehittämisyksikkö, puh. 050 369 2771