Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ylistön silta valaistuna. Takana Ylistön kampus, jonka seinille heijastettu värikkäitä kuvia. Kuva Rami Saarikorpi
Pääsisältö

Valon kaupungin tapahtumiin kauempaa ja läheltäkin saapuville olemme laatineet ohjeita ja vinkkejä majoitukseen, liikkumiseen, ruokailuun ja muuhun tekemiseen yhdessä Visit Jyväskylä Regionin kanssa. Tutustu Jyväskylän alueen moniin mahdollisuuksiin tällä sivulla!

 

Kuva
nainen veneessä järvellä, taustalla Petäjäveden kirkko

Saapuminen Jyväskylään

Jyväskylään voi saapua junalla, bussilla, autolla, lentäen, tai jopa vesiteitse. Tarkemmat saapumisohjeet on koonnut Visit Jyväskylä Region, jonka verkkosivuilta voit valita sinulle parhaan tavan saapua Valon kaupunkiin. 

 

 

 

 

 

Kuva: Julia Kivelä / Visit Jyväskylä Region


Kuva
Paikallisliikennettä Asemakadun ja Vapaudenkadun risteyksessä. Kuva Katja Kauppila

Liikkuminen Jyväskylässä

Jyväskylän keskusta on kompakti, ja sen sisällä on helppo päästä paikasta toiseen kävellenkin. Jyväskylä tunnetaan myös pyöräilykaupunkina. Paikallisliikenteen avulla on helppo päästä vähän kauemmaskin. Voit tutustua tarkemmin Jyväskylässä kulkemiseen Visit Jyväskylä Regionin Liikkuminen-sivulla.

 

 

 

 

 


Kuva
keltasävyinen huone, sänky ja kaksi yölamppua

Majoitus

Valotapahtumat sijoittuvat usein ilta-aikaan, ja siksi kauempaa tulevien olisi syytä harkita majoittumista Jyväskylän tai muun Keski-Suomen alueella. Alue tarjoaa monenlaisia majoitusmahdollisuuksia maun ja budjetin mukaan aina mökistä lasi-igluun, ja tarkempia vaihtoehtoja kannattaa selata Visit Jyväskylä Regionin majoitusoppaasta

 

 

 

Kuva: Julia Kivelä / Visit Jyväskylä Region


Kuva
ruoka-annos lautasella, lasi viiniä, ruokaa leikkaamassa haarukka ja veitsi

Ravintolat ja kahvilat

Jyväskylän seudulla on runsas valikoima viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita erikoisempaankin makuun. Visit Jyväskylä Region on koonnut alueen ruokailuvaihtoehtoja ravintolasivulleen, josta voit löytää sinun tilanteeseesi sopivan paikan. 

 

 

 

 

Kuva: Julia Kivelä / Visit Jyväskylä Region 


Kuva
nainen ottamassa älypuhelimella kuvaa Muuramen kirkon sisällä. Kuva Visit Jyväskylä Region

Nähtävyydet Jyväskylän alueella

Jyväskylä on Valon kaupunki ympäri vuoden, ja täällä kannattaakin käydä katsomassa iltojen pimetessä pysyviä valaistuskohteita, joita on kaupungissa yli sata kappaletta. Seutu on tunnettu myös Alvar Aallon kohteista sekä upeista Petäjäveden vanhan kirkon kaltaisista Unescon maailmanperintökohteista. Jyväskylässä kannattaa mahdollisuuksien mukaan viihtyä pidempäänkin, ja käydä samalla tutustumassa suosituimpiin nähtävyyksiin.

 

Kuva: Visit Jyväskylä Region


Mitä muuta Jyväskylässä tapahtuu?

Kuva
Kuokkalan silta yövalaistuksessa kesällä. Kuvaaja Atacan Ergin. Kuva Atacan Ergin

Jyväskylä on elinvoimainen tapahtumakaupunki, ja täällä riittää nähtävää ja koettavaa joka lähtöön. Jos Valon kaupunki herätti mielenkiinnon Keski-Suomen tapahtumia kohtaan, kannattaa tarkastaa ajankohtaiset tapahtumat Visit Jyväskylä Regionin tapahtumakoosteesta.

 

Vietä unohtumaton syysloma Jyväskylän seudulla

Entä jos jäisit pidemmäksi aikaa nauttimaan Keski-Suomen monista syksyisistä elämyksistä? Tutustu alueen aktiviteetteihin ja lomamahdollisuuksiin Visit Jyväskylä Regionin kokoamalla sivulla.

 

Kuva Atacan Ergin

 

 

 

Somevirta-upotus
Asiasanat:  
valon kaupunki